Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!
Is er een WA verzekering voor honden en hoe letselschade claimen?

Letselschade claimen op WA verzekering honden

Als u gebeten door een hond bent en hierdoor schade lijdt, dan is het logisch dat u een schadevergoeding claimen wilt. Maar op wie kunt u letselschade vorderen en is er een WA verzekering honden waarop u een beroep kunt doen? Geldt er net als bij motorvoertuigen een verplichte verzekering voor aansprakelijkheid voor dieren? U leest het allemaal op deze pagina, net als welke schade u na een hondenbeet claimen kunt.

Bent u slachtoffer van een hondenbeet en wilt u letselschade claimen op de aansprakelijke persoon? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel voor gratis hulp na een hondenbeet met letsel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Is er een WA verkering voor honden?

Als u bent gebeten door een hond en letselschade wilt claimen, dan is het belangrijk om te weten of u uw letselschade ook daadwerkelijk vergoed kunt krijgen. In het geval van een auto ongeluk is dit namelijk wel zo, voor motorvoertuigen geldt immers een verplichte verzekering, de WAM verzekering. Deze verzekering kunt u dan rechtstreeks aanspreken voor uw letselschade. In het geval van een hondenbeet is dit anders. Er geldt geen verplichte hondenverzekering en ook een WA verzekering honden bestaat niet.

De vraag is dan, als er geen WA verzekering voor honden is, wie uw letselschadevergoeding betaalt. Dit is in beginsel de hondenbezitter zelf. Deze is immers aansprakelijk voor de letselschade die u door een hondenbeet lijdt. Maar niet iedere hondenbezitter beidt ook verhaal. Want letselschade kan enorm oplopen. Denk maar aan het geval dat u arbeidsongeschikt raakt nadat u gebeten door een hond bent. Maar ook de medische kosten zijn vaak niet mis.

Alhoewel er geen verplichte letselschade verzekering of WA verzekering voor honden is, valt aansprakelijkheid voor honden wel onder de vrijwillige WA verzekering of AVP verzekering. Onder deze aansprakelijkheidsverzekering vallen namelijk alle schadelijke gevolgen die een gezin kan veroorzaken. Hieronder valt ook aansprakelijkheid voor dieren.

Er is dus geen WA verzekering honden, maar schade door een hondenbeet valt wel onder de WA verzekering particulieren of AVP verzekering.

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

Het antwoord op deze vraag vinden wij in de wet en wel in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren. In dit artikel staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor alle schade die het dier toebrengt aan zaken en mensen. Het gaat daarbij om een risico aansprakelijkheid en geen schuldaansprakelijkheid. bij schuldaansprakelijkheid is iemand alleen aansprakelijk voor letselschade als er een fout gemaakt is, dus als iemand iets te verwijten valt.

In het geval van een hondenbeet is de hondenbezitter altijd aansprakelijk voor de letselschade. Ook al kan de bezitter van de hond niks aan de hondenbeet doen, dan nog is er aansprakelijkheid. Dus ook al wordt de hond keuring aan de lijn gehouden, maar ziet deze toch kans u te bijten, dan nog is de hondenbezitter aansprakelijk.

Bent u gebeten door een hond en wilt u aanspraak maken op een vergoeding vanuit de WA verzekering honden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op.

Welke letselschade bedragen vallen onder de WA verzekering honden?

Bent u gebeten door een hond en lijdt u hierdoor schade, dan kunt u een schadevergoeding eisen op de hondenbezitter. De meeste hondenbezitters zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid door een hondenbeet. De letselschade verzekeraar zal dan uw letselschadevergoeding betalen. Maar waaruit bestaat een schadevergoeding bij letselschade door een hondenbeet?

Letselschade valt uiteen in materiële schadeposten en immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Voorbeelden van materiële letselschade bedragen zijn:

  • loonschade
  • inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
  • medische kosten als het verplicht eigen risico
  • kosten voor hulp in het huishouden
  • reiskosten
  • (extra) kinderopvang

Daarnaast is er recht op smartengeld, zowel bij ernstig letsel al bij licht letsel zoals een oppervlakkige hondenbeet is er recht op een smartengeldvergoeding.

Ik ben gebeten door een hond, wat nu?

Bent u gebeten door een hond? Soms is het niet bekend wie de hondeneigenaar is of wordt ontkent dat een bepaalde hond u aangevallen heeft. Daarom is het volgende van belang:

  • ga naar de huisarts voor een tetanusprik
  • vraag getuigen om een getuigenverklaring
  • noteer alle gegevens an een hondenbezitter.
  • schakel een letselschade advocaat in.

Gratis juridische hulp bij een hondenbeet

Wist u dat u recht heeft op gratis juridische hulp bij een hondenbeet. Onze letselschade advocaten helpen u graag. Ons team van letselschade advocaten staat voor u klaar en helpe u graag bij letselschade door een hondenbeet.

Bel voor kosteloze hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij komen direct in actie.

Lisa van Diepen, Brugman Letselschade Advocaten

Lisa Van Diepen helpt u bij het verhalen van uw schade als gevolg van een hondenbeet!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar