Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!
Heeft u klachten na een ongeluk en lijdt u schade?

Klachten na een auto ongeluk en letselschade claimen

U heeft klachten na een auto ongeluk. Dan is de kans groot dat u schade lijdt. Schade als gevolg van klachten na een auto ongeluk noemen wij letselschade. Is een ander schuldig aan het ongeluk, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Hierbij kunt u gratis de hulp inschakelen van een letselschade advocaat. Deze zorgt er voor dat u volledig schadeloos wordt gesteld en ook uw smartengeld verhaald wordt.

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor? Dan kiest u voor de hoogst mogelijke kwaliteit van rechtsbijstand. Al onze letselschade specialisten zijn immers Universitair geschoold en aangesloten bij de Orde an Advocaten en de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten.

Wilt u ook de hulp van de beste letselschade advocaten van Nederland? Neem dan contact met ons op. Onze gespecialiseerde advocaten helpen u graag en altijd 100% gratis!

Lichamelijke klachten na een auto ongeluk

U kunt verschillende lichamelijke klachten na een auto ongeluk hebben. Vaak gaat het ook om een combinatie van klachten. Zo komen na een kettingbotsing vaak nekklachten voor gecombineerd met schouderklachten, hoofdpijn en rugklachten. Maar ook andere combinaties van klachten na een auto ongeluk komen veelvuldig voor.

Veel voorkomende lichamelijke klachten na een auto ongeluk zijn:

Als u lichamelijke klachten na een auto ongeluk heeft, dan kunt u de letselschade die u hierdoor lijdt verhalen op de tegenpartij. Bij een auto ongeluk kunt u dan rechtstreeks de verzekeraar aansprakelijk stellen. Dat is wel zo fijn. U hoeft dan immers niet uit te zoeken wie de aansprakelijke partij is. Kiest u voor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor, dan regelen wij de aansprakelijkstelling uiteraard!

Psychische klachten na auto ongeluk

Klachten na een auto ongeluk bestaan niet alleen uit lichamelijke klachten. U kunt ook psychische klachten na een auto ongeluk oplopen. Veel voorkomende psychische klachten na een auto ongeluk bestaan uit angstklachten zoals verkeersangst. Maar ook herbelevingen, een depressie en slapeloosheid komen vaak na een auto ongeluk voor. Er kan dan een Post Traumatische Stress Stoornis ontstaan, afgerond een PTSS.

Zowel bij lichamelijke als bij psychische klachten na een auto ongeluk kan er letselschade ontstaan. Zo is bekend dat beide soorten klachten voor beperkingen en dus schade kunnen leiden. Zo kan een PTSS voor arbeidsongeschiktheid zorgen, net als chronische whiplash klachten, hersenletsel of een dwarslaesie. De vraag die dan gesteld kan worden is hoe je schadevergoeding eisen kunt na een aanrijding, maar ook wat te doen na een aanrijding en wie schuldig is bij een auto ongeluk.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Heeft u klachten na een auto ongeluk en lijdt u hierdoor schade? Dan is het goed om te weten dat er alleen recht op schadevergoeding is als de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden. Hiervoor is belangrijk dat u vaststelt dat een ander schuldig aan een aanrijding is. Alleen dan is er sprake van aansprakelijkheid en dient de letselschade vergoed te worden.

Om de kans op succes bij het claimen van letselschade te vergroten, adviseren wij u als volgt:

 • vul altijd een schadeformulier in, ook bij een fietsongeluk
 • laat de tegenpartij het schade- aanrijdingsformulier tekenen
 • zijn er getuigen? Vraag dan om een getuigenverklaring
 • maak zo mogelijk foto’s van de beschadigde auto’s en/ of fietsen
 • ga altijd naar een arts maar met name bij whiplash klachten
 • vraag uw letselschade advocaat van ons kantoor om een gratis letselschade advies

Nek klachten na een auto ongeluk

Een van de meest voorkomende klachten na een auto ongeluk zijn nekklachten. Deze zijn vaak het gevolg van een aanrijding van achteren zoals bij een kettingbotsing of kop- staart botsing. Deze klachten worden ook wel whiplash klachten genoemd. Vaak gaan deze klachten na verloop van tijd weer voorbij. Helaas merken onze letselschade advocaten dat whiplash symptomen ook lang aan kunnen houden met alle gevolgen van dien.

Vaak is niet bekend welke klachten na een auto ongeluk nu op een whiplash lijken. We hebben de meest voorkomende whiplash symptomen daarom op een rijtje gezet:

 • nekklachten
 • schouderklachten
 • vermoeidheid
 • concentratieproblemen
 • vergeetachtigheid
 • hoofdpijn
 • tintelingen in handen en vingers
 • rugklachten
 • visusproblemen

Whiplash symptomen kunnen voor letselschade zorgen. Zo komt loonschade en inkomensschade bij zelfstandig ondernemers veel voor. Maar ook hulp in huishouding is vaak nodig en worden er medische kosten gemaakt.

Wat doet een letselschade advocaat?

Wordt er letselschade geleden als gevolg van een auto ongeluk, dan kunt u letselschade claimen in de volgende situaties:

 • een ander is aansprakelijk voor letselschade
 • er kan een beroep op de svi verzekeraar gedaan worden

In beide gevallen kunt u een letselschade advocaat inschakelen om u te helpen bij het claimen van letselschade. Maar wat doet een letselschade advocaat eigenlijk? Kiest u voor een goede letselschade advocaat van ons kantoor dan doen wij onder andere het volgende voor u:

 • wij gaan de aansprakelijkheid onderzoeken
 • de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld
 • wij regelen een voorschot op de letselschadevergoeding
 • onze medisch adviseur wordt ingeschakeld
 • onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij
 • zorgen voor een maximale slotbetaling van uw letselschadevergoeding

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van letselschade door een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul onderstaand bericht in en wij gaan direct voor u aan de slag!

mr. Hajar el Haddad

Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar