Onze letselschade advocaten dienen kosteloos uw letselschadeclaim in.
Bent u zelfstandig ondernemer en lijdt u letselschade?

Letselschade zelfstandig ondernemer

Lijdt u als zelfstandig ondernemer letselschade door een bedrijfsongeval of aanrijding? De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten zorgen voor een compensatie van de omzet en winst die u misloopt! Wij hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade van zelfstandig ondernemers. Samen met u gaan wij uw letselschade berekenen. Dit doen wij op basis van de jaarcijfers, BTW- aangiftes en aangiftes inkomstenbelasting. Indien nodig schakelen wij een van onze rekenkundigen of arbeidsdeskundigen in om de schade te vergoeden en u te helpen bij uw re-integratie als zelfstandig ondernemer.

Mogelijk kunt u door het ongeval mogelijk niet werken. Uw omzet is minder of u moet (extra) personeel inschakelen. Dit ten koste van uw winst en dus uw inkomen. Letselschade berekenen bij ondernemers is ingewikkeld. Laat u bij het verhalen van uw letselschade daarom bijstaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt van Brugman Letselschade Advocaten. Met meer dan 10 vestigingen zijn wij altijd in de buurt, of u nu een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Den Haag zoek.

Letselschade als zelfstandig ondernemer, wat nu?

Indien u tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt bent als gevolg van het ongeval, dan lijdt u direct letselschade. U kunt immers uw werk niet uitvoeren. Hierdoor loopt u opdrachten mis of moet meer personeel aannemen om uw onderneming draaiende te houden. De winst loopt terug of u lijdt zelfs verlies door het bedrijfsongeval of het auto ongeluk. Minder winst betekent vaak voor u als zelfstandige ondernemer ook minder inkomen. Dit terwijl uw kosten doorlopen. Daarom is het belangrijk dat niet alleen de schade vergoed wordt, maar ook dat u voorschotten op de letselschade ontvangt. Uw vaste lasten lopen immers zowel zakelijk als privé door en u moet eten!

Niet alleen lijdt u als gevolg van een ongeval als zelfstandig ondernemer letselschade, ook de continuïteit van uw onderneming kan in het geding komen. Het is daarom van belang om na een ongeval zo snel mogelijk een erkende letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze weet precies welke stappen er genomen moeten worden om uw letselschade te verhalen en de continuïteit van uw onderneming te waarborgen.

Inkomen zelfstandig ondernemer

Wellicht de belangrijkste schadepost voor u als zelfstandige ondernemer is uw inkomen. Als gevolg van een aanrijding of ander ongeluk kunt u deels of volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken. Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering? U zult merken dat deze een wachttijd kent of uw letselschade op het gebied van inkomen slechts gedeeltelijk vergoed wordt door de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. Ook met een arbeidsongeschiktheidsverzekering lijdt u dus letselschade.

Hoe berekenen je letselschade van een zelfstandig ondernemer?

Om de letselschade van u als zelfstandig ondernemer te berekenen kijken wij naar uw jaarcijfers van voor en na het ongeval. Is de nettowinst na het ongeval minder dan voor het ongeval, dan is het verschil uw letselschade. Een voorbeeld. U heeft sinds 2000 een eigen bedrijf. De omzet is jaarlijks €200.000,00. Uw winst schommelt ieder jaar tussen de €130.000,00 en €140.000,00. Na het ongeval met letsel bent u deels arbeidsongeschikt. Om dit op te vangen schakelt u extra personeel in. De omzet blijft gelijk, maar door het extra personeel daalt uw nettowinst de jaren na het ongeval naar €100.000,00. Uw schade is dan het verschil tussen de gemiddelde nettowinst van voor het ongeval en de nettowinst na het ongeval. Uw letselschade is hiermee €135.000,00 – €100.000,00 = €35.000,00.

Overige letselschade zelfstandig ondernemer

Als zelfstandige ondernemer lijdt u uiteraard niet alleen letselschade op het gebied van inkomen. Zo kunt u wellicht uw taken in het huishouden niet meer verrichten. Ook klussen in en om het huis gaan niet meer volledig. U maakt verder medische kosten en reiskosten. Ook dit zijn voorbeelden van materiële letselschade. Daarnaast heeft u recht op een bedrag aan smartengeld. Dat is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u lijdt als gevolg van het ongeval.

Contact met onze letselschade advocaat

Bent u zelfstandige ondernemer en heeft u letselschade als gevolg van een ongeval? Neemt u dan contact op met een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Deze adviseert u kosteloos over de mogelijkheden. In de meeste gevallen verhaalt uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten uw schade kosteloos. Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Bel voor een vrijblijvend gesprek bij u thuis of bij ons op kantoor 0800-2784626 (gratis) of stuur ons een e-mailbericht via het contactformulier. Wij helpen u graag!

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar