Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Slachtoffer van bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven?

Letselschade claimen na bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven

In 2021 vonden er bijna 3500 bedrijfsongevallen in Nederland met letsel plaats. Tenminste, zoveel bedrijfsongevallen werden er bij de Nederlandse Arbeidsinspectie gemeld. Daarbij valt op dat het aantal bedrijfsongevallen in de Rotterdamse haven relatief hoog is. Echt verbazingwekkend is dit ook niet, nu het vaak gaat om fysiek zwaar en soms ook gevaarlijk werk. Maar wat nu als u bij een bedrijfsongeval in Rotterdam betrokken bent geraakt?

In deze bijdrage van letselschade advocaat Friso Brugman wordt ingegaan op wat te doen als u bij een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven betrokken bent geraakt. Maar ook vindt u hier informatie over de letselschade bedragen waar u recht op heeft en wie er aansprakelijk is bij een arbeidsongeval.

Lijdt u letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval in de Rotterdams haven en wilt u schadevergoeding eisen op de aansprakelijke persoon? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wat te doen na een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven?

Als u gewond raakt bij of klachten overhoudt aan een bedrijfsongeval, dan kunt u hierdoor schade lijden. Schade als gevolg van een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven wordt letselschade genoemd. Deze letselschade kan enorm oplopen, zeker als er sprake is van loonschade. Uiteraard wilt u dan een schadevergoeding eisen. Maar hoe doe je dit en nog belangrijker, wat moet je doen na een bedrijfsongeval om een letselschadevergoeding te kunnen claimen?

In de wet is opgenomen wie wat moet bewijzen bij een ongeluk op het werk. Deze regeling is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Op basis van dit wetsartikel dient u te bewijzen dat:

 • u tijdens het werk een ongeluk is overkomen
 • u aan het bedrijfsongeval letsel hebt overgehouden

In veel gevallen staat vast dat u tijdens het werk gewond bent geraakt en hieraan letsel heeft overgehouden. Vaak wordt een slachtoffer van een bedrijfsongeval in de Amsterdamse haven immers naar het ziekenhuis of de huisarts gebracht. Maar dit is niet altijd even duidelijk. Want een ongeluk op het werk kan u ook overkomen terwijl geen getuigen zijn en u ook niet naar een arts gaat. Daarom is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen.

Is u een ongeluk op het werk overkomen, dan adviseren wij u al volgt:

 • meld een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven altijd bij de werkgever of uw direct leidinggevende
 • vul een schadeformulier in, de meeste werkgevers hebben deze
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring in te vullen
 • raadpleeg altijd een arts en laat uw letsel documenteren
 • schakel een letselschade advocaat van ons kantoor in.

Kiest u na een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan weet u zeker dat er alles aan gedaan wordt om uw letselschade te claimen. Wij stellen de tegenpartij voor u aansprakelijk, regelen een letselschade voorschot voor u en onderhandelen met de verzekeraar van de aansprakelijke persoon over de hoogte van de slotuitkering van uw letselschade

Wie is aansprakelijk voor een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven?

Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven of heeft u hieraan klachten overgehouden? Dan is de vraag wie aansprakelijk is voor de opgelopen letselschade. Ook dit is in de wet geregeld. Op grond van het eerder genoemde artikel 7:658 BW is namelijk de werkgever verplicht er voor te zorgen dat voorkomen wordt dat u een arbeidsongeluk overkomt. Dit betekent onder andere dat een werkgever moet zorgen dat:

 • de werkplek veilig is
 • er voldoende beschermende maatregelen zijn getroffen zoals kleding en veiligheidsschoenen
 • de instructies duidelijk zijn
 • er voldoende toezicht op de werkzaamheden is
 • machines veilig en goed onderhouden zijn

Wordt er aan deze voorwaarden voor veilig werken niet voldaan? Dan is er sprake van een schending van de zorgplicht van de werkgever en is hij aansprakelijk voor uw letselschade. De meeste werkgevers zijn echter verzekerd tegen letselschade als gevolg van een ongeluk op het werk. Deze verzekeraar betaalt dan ook in de regel uw letselschadevergoeding.

Letselschade berekenen na een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven

Staat de aansprakelijkheid voor het bedrijfsongeval vast? Dan kun u uw letselschade berekenen. Dit kunt u gratis overlaten aan onze letselschade experts. Wij inventariseren welke letselschade bedragen er op uw situatie van toepassing zijn en dienen een letselschade claim in bij de letselschadeverzekeraar van de werkgever.

Dit zijn de letselschade bedragen welke bij het letselschade berekenen meegenomen worden:

 • loonschade
 • inkomensschade van zelfstandig ondernemers (zzp’ers)
 • studievertraging
 • medische kosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • reiskosten
 • (extra) kinderopvang
 • kosten gemaakt voor onderhoud in en om het huis
 • smartengeld

Mensen lezen ook:

Contact met een letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos na een bedrijfsongeval. Neem voor gratis juridische hulp bij letselschade contact op met onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij komen direct voor u in actie!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar