Bent u op de fiets aangereden en lijdt u letselschade?
Uw letselschade advocaat verhaalt uw letselschade

U bent op de fiets aangereden, wat nu?

Als fietser heeft u altijd recht op een schadevergoeding! | In Nederland zijn er meer fietsen dan mensen, dat zegt wel iets over het grote aantal fietsers dat in Nederland dagelijks deelnemen aan het verkeer. En helaas worden er ook veel mensen op de fiets aangereden. Een aanrijding op de fiets gebeurt vaak tussen een motorvoertuig en een fietser, maar ook tussen fietsers onderling gebeuren jaarlijks veel verkeersongevallen. Loopt u bij het ongeval letsel op? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Schade als gevolg van letsel noemt men letselschade.

Bent u op de fiets aangereden en wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding van uw letselschade? Onze advocaten onderzoeken dit graag voor u. En dit doen zij kosteloos voor u, net als het verhalen van uw letselschade na een verkeersongeval met de fiets.

Icon

Ik ben op de fiets aangereden, wie betaalt mijn letselschade?

Een goede vraag! Wie uw letselschade moet vergoeden hangt af van de persoon die het verkeersongeval veroorzaakt. Bent u op de fiets aangereden door een auto, vrachtwagen, scooter of motor? Dan vergoed de WAM– verzekeraar van het motorvoertuig uw letselschade. In dit geval heeft u altijd recht op een schadevergoeding van:

✔ 100 % als het verkeersongeval is veroorzaakt door het motorvoertuig!

✔ Ten minste 50% als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Dit percentage kan nog opgehoord worden tot zelfs 100% bij ernstig letsel!

Het loont u dus om altijd het motorvoertuig aansprakelijk te stellen als u op de fiets bent aangereden.

Bent u op de fiets aangereden door een andere fietser? Dan krijgt u uw letselschade volledig vergoed als de andere fietser een verkeersfout heeft gemaakt. Bijvoorbeeld omdat hij u geen voorrang gaf of zomaar de weg oprijdt. Heeft u beide schuld aan het ongeval, dan heeft u mogelijk ook recht op een schadevergoeding, maar blijft een deel van de schade voor uw eigen rekening.

Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding als u op de fiets aangereden bent? Neem contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Welke schade wordt vergoed als ik op de fiets aangereden ben?

IconLetselschade is persoonlijk. Dit betekent dat in ieder individueel geval de schade begroot dient te worden. Dit doet uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten voor u. In het algemeen kunnen de volgende schadeposten worden onderscheiden:

✔ Schade in uw inkomen omdat u door het fietsongeluk (deels) arbeidsongeschikt bent geraakt.

✔ Kosten die u maakt omdat u thuis verzorging nodig heeft, bijvoorbeeld een eigen bijdrage voor thuiszorg.

✔ Het eigen risico van uw zorgverzekering.

✔ Uitgaven voor medische hulpmiddelen zoals krukken.

✔ Schade als gevolg van een studievertraging, zoals inkomensschade omdat u later op de arbeidsmarkt komt en extra collegegeld.

✔ Reis- en parkeerkosten.

Smartengeld.

✔ Reparatie en vervangingskosten van uw fiets en bijvoorbeeld telefoon en kleding.

✔ Pensioenschade omdat u door het ongeval minder pensioen opbouwt.

Bent u benieuwd welke schade in uw geval voor vergoeding in aanmerking komt als u op de fiets aangereden bent? Maak dan een afspraak! Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht. Ook voor al uw vragen over letselschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocaten met het afspraaklocaties in Wognum, Hoorn, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar wij komen graag bij u thuis in heel Nederland om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade.Icon

Onze advocaten bieden u hoog kwalitatieve rechtsbijstand zonder dat u kosten maakt. Onze kosten worden conform de wet betaald door de aansprakelijke partij. Dit is vaak een WA-verzekeraar. De meeste advocaten zijn lid van de specialistenvereniging van letselschade advocaten en ons kantoor draagt het LSA en NOVA- specialistenvereniging keurmerk. Voor u de garantie dat u met een ervaren en deskundige partij te maken heeft.

Lijdt u letselschade omdat u op de fiets aangereden bent? Neem contact met ons op en wij regelen dat u volledig schadeloos wordt gesteld. Wilt u meer informatie of uw letselschade kosteloos laten verhalen? Bel (0800 278 4626) of stuur ons een bericht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar