De letselschade advocaten van ons kantoor helpen gratis!
Bent u op zoek naar een ervaren letselschade behandelaar?

Waarom een letselschade behandelaar inschakelen?

Na een ongeluk kunt u op grond van de wet gratis een letselschade behandelaar inschakelen. Deze verhaalt uw letselschade en vertegenwoordigt u in het letselschade traject. Maar waarom zou je eigenlijk een letselschade behandelaar inschakelen? Met andere woorden, wat doet een letselschade behandelaar voor mij na een ongeluk en wat is zijn meerwaarde?

Op deze pagina leest u alles over wat een letselschade behandelaar voor u kan betekenen. Daarnaast beantwoorden wij de volgende vragen:

Lijdt u letselschade en wilt u deze gratis laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos na een ongeluk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Welke letselschade behandelaren zijn er?

De wet spreekt niet van een letselschade behandelaar, maar geeft aan dat de kosten voor het verhalen van letselschade vergoed moeten worden. Bij een schadevergoeding kunt u vervolgens kiezen tussen diverse soorten letselschade specialisten. De bekendste zijn:

Onze letselschade advocaten werken kosteloos voor u. Er zijn echter ook letselschade advocaten die op no cure no pay basis werken. Maar ook letselschade juristen en letselschade bureaus werken vaak op deze manier. Veelal onnodig en onterecht! In artikel 6:96 BW is namelijk opgenomen dat een letselschade slachtoffer recht heeft op gratis rechtsbijstand bij letselschade. Ga daarom nooit zomaar akkoord met no cure no pay maar laat u goed door ons adviseren!

Verschil letselschade advocaat en letselschade jurist

Een letselschade advocaat en letselschade jurist zijn beide een gratis letselschade behandelaar. Maar waarom zou je kiezen voor een letselschade advocaat of een letselschade jurist? Hiervoor is het verstandig om te kijken naar de verschillen tussen beiden:

 • een letselschade advocaat heeft altijd een Universitaire opleiding, een letselschade jurist niet!
 • komt uw belangenbehartiger er niet uit met de verzekeraar? Een advocaat mag procederen, een jurist niet!
 • de functie advocaat is beschermd en jurist niet. Op juristen is daarmee geen toezicht, op letselschade advocaten wel!
 • Letselschade advocaten zijn verplicht jaarlijks opleidingen te volgen, letselschade juristen niet.

De hulp van beide letselschade behandelaren is gratis voor u als letselschade slachtoffer. Vindt u kennis, kwaliteit en een betrouwbare letselschade advocaat belangrijk? Kiest u dan voor een letselschade advocaat. Wij helpen u graag! Bel voor gratis juridische hulp 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wat doet een letselschade behandelaar?

U heeft recht op hulp van een gratis letselschade advocaat. Maar wat doet deze letselschade behandelaar voor u? Wij sommen het voor u op:

 • Uw letselschade advocaat onderzoekt wie aansprakelijk voor een aanrijding is.
 • Deze letselschade behandelaar maakt een aansprakelijkheidsbrief op.
 • Wij gaan vervolgens voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen.
 • Er wordt een voorschot op uw letselschade vergoeding geregeld.
 • Uw letselschade specialist onderhandelt over de hoogte van de schadevergoeding.

Kiest u dus voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan zorgen wij ervoor dat u volledig schadeloos gesteld wordt. Zowel de materiële schadeposten als het smartengeld worden verhaalt en u krijgt waar u recht op heeft! Ook als er sprake is van toekomstige letselschade.

Waaruit bestaat mijn letselschade vergoeding

Is een ander schuldig aan het u overkomen ongeluk, dan kunt u een schadevergoeding eisen. Maar waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Bij letselschade maken wij een onderscheid tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Deze laatste schadepost wordt ook wel smartengeld genoemd. Uw letselschade behandelaar verhaalt beide letselschade bedragen.

In het geval van materiële letselschade bedragen gaat het om alle schade die op geld waardeerbaar is. De meest bekende schadeposten zijn:

 • schade in uw inkomen als gevolg van arbeidsongeschiktheid
 • medische kosten
 • studievertraging
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • vervangingskosten van bijvoorbeeld uw telefoon
 • reparatiekosten van een fiets na een fietsongeluk

Wilt u weten op welke letselschade bedragen u recht heeft? Wilt u dat wij uw letselschade berekenen? Neem dan contact met een letselschadebehandelaar van ons kantoor op. Wij helpen u graag en altijd zonder dat u kosten maakt voor onze dienstverlening.

Contact met uw letselschade behandelaar

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Een letselschade behandelaar die ook nog eens gratis helpt? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij komen direct voor u in actie!

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar