Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Lijdt u schade in Dronten door een aanrijding of arbeidsongeval?

Letselschade advocaat Dronten

Een achterop aanrijding, een fout van een collega of een hondenbeet door de hond van de buren. Een ongeval buiten uw schuld waaraan u ook nog eens verwondingen of klachten aan overhoudt. Het gevolg is niet alleen persoonlijk leed, maar bij letsel door een ongeval komt ook nog eens schade kijken. Dit wordt letselschade genoemd en het claimen van letselschade is het werk van een letselschade advocaat. In Dronten vindt u deze bij Brugman Letselschade Advocaten.

Op deze pagina beantwoorden wij 5 veel voorkomende vragen die onze letselschade specialisten dagelijks krijgen. Zit uw vraag er niet bij of wilt u direct contact met uw letselschade advocaat in Dronten? Bel dan met een van onze mensen: 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Hieronder vindt u een antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is letselschade?
 • Wat te doen bij een aanrijding?
 • Waar moet ik een bedrijfsongeval melden?
 • Een hondenbeet, wat te doen?
 • Wat is smartengeld?

Wat doet een letselschade advocaat in Dronten?

Voordat wij bovenstaande vragen beantwoorden leest u hier wat een letselschade advocaat in Dronten voor u kan doen na een ongeval:

 • wij onderzoeken de aansprakelijkheid
 • onderhandelen met de verzekeraar
 • regelen een voorschot
 • zorgen dat uw letselschade volledig vergoed wordt

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat in Dronten? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wat is letselschade?

Als u bij een achterop aanrijding whiplash klachten heeft of na een bedrijfsongeval gewond bent geraakt, dan noemen wij dit letsel. Door dit letsel maakt u allerlei kosten zoals medische kosten, maar lijdt u ook inkomensschade. Deze kosten en schade door het verkeersongeval of bedrijfsongeval wordt letselschade genoemd. Daarnaast maakt smartengeld onderdeel uit van uw letselschade. U leest meer over smartengeld verderop op deze pagina.

Wat te doen bij een aanrijding?

Is er iemand bij u achterop gereden bij een kop-staart botsing of kettingbotsing? De persoon die achterop is gereden is in beginsel aansprakelijk voor uw letselschade. In artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens staat immers dat een bestuurder van een motorvoertuig genoeg afstand moet houden.

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn bij een achterop aanrijding:

 • vul altijd een schade- aanrijdingsformulier in, de toedracht en schuld aan de aanrijding staan dan vast
 • zijn er getuigen van het verkeersongeluk? Schrijf dan de contactgegevens van deze getuigen op
 • laat uw letsel beoordelen door een arts. Dit is met name belangrijk bij niet objectiveerbare klachten zoals nekklachten bij een whiplash
 • schakel zo spoedig mogelijk een letselschade advocaat in. U weet dan zeker dat uw rechten gewaarborgd zijn.

Waar moet ik een bedrijfsongeval melden?

Bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval? De kans is groot dan uw werkgever hiervoor aansprakelijk is. Dit is ook het geval als u een verkeersongeval heeft meegemaakt onder werktijd of als uw letsel het gevolg is van een fout van een collega. We spreken dan van werkgeversaansprakelijkheid omdat de zorgplicht van de werkgever geschonden is.

In beginsel hoeft u een bedrijfsongeval niet te melden, maar dit is wel verstandig. Op grond van de wet moet u namelijk bewijzen dat u tijdens het werk een arbeidsongeval is overkomen. De werkgever moet wel een bedrijfsongeval melden als er sprake is van:

 • blijvend letsel
 • ziekenhuisopname
 • een dodelijk bedrijfsongeval

Een hondenbeet, wat te doen?

U bent gebeten door een hond en aan de hondenbeet letsel en letselschade overgehouden. In dit geval is het voor uw gezondheid belangrijk om naar een arts te gaan. Want zelfs aan een oppervlakkige hondenbeet kunt u aan de hondenbeet tetanus overhouden. Dit is een gevaarlijke bacterie waarvoor een tetanusprik vaak noodzakelijk is.

Op grond van artikel 6:179 BW is de hondenbezitter aansprakelijk als u gebeten door een hond bent. Vraag daarom de contactgegevens van de hondenbezitter en van eventuele getuigen. U weet dan zeker dat u de hondenbezitter succesvol aansprakelijk kunt stellen.

Wat is smartengeld?

Letselschade bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het is een vergoeding voor schade die niet op geld te waarderen is:

 • pijnklachten
 • verdriet
 • psychisch letsel
 • boosheid
 • toegebracht leed
 • ontsierende littekens

Contact met uw letselschade advocaat in Dronten

Lijdt u letselschade door een ongeluk of hondenbeet? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Dronten. Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% gratis. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

Naast in Dronten kunt u ook voor een letselschade advocaat in Almere en een letselschade advocaat in Emmeloord bij onze letselschade specialisten terecht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar