Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Schoorl?

Letselschade advocaat Schoorl

U staat stil als er iemand bij u achterop rijdt. Of u lijdt letsel op het werk door een heftruck ongeluk. In situaties als deze is er iemand anders aansprakelijk. Bij een kop-staart botsing is dit degene die achterop rijdt. Bij een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. Er is dan recht op een schadevergoeding van uw letselschade.

Hieronder beantwoorden wij een aantal veel gestelde vragen over letselschade:

 • Wat is letselschade?
 • Wat valt onder letselschade?
 • Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?
 • Kettingbotsing wie is schuldig?

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Schoorl

Voor een letselschade advocaat in Schoorl kunt u hiervoor bij ons terecht. Met letselschade advocaten in Alkmaar en Hoorn zijn wij altijd bij u in de buurt. Een letselschade advies of intakegesprek kan overigens ook gewoon bij u thuis in Schoorl plaatsvinden! Onze letselschade advocaten claimen uw letselschade kosteloos. De aansprakelijke partij betaalt de kosten van rechtsbijstand. Dit is overigens vaak een verzekeraar.

Bel voor gratis juridische rechtsbijstand in Schoorl gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor een vrijblijvend letselschade advies of het claimen van uw letselschade. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Wat is letselschade?

Bij een kettingbotsing loopt u symptomen van een whiplash op of bij een bedrijfsongeval raakt u arbeidsongeschikt. U maakt dan kosten en lijdt schade. Maar wat is letselschade dan precies? letselschade is de schade die geleden wordt als iemand bij een ongeluk gewond raakt of klachten oploopt en hierdoor schade lijdt. Het bestaat uit alle gemaakte kosten en smartengeld, een vergoeding voor het leed dat u door een aanrijding of bedrijfsongeval is aangedaan.

Wat valt onder letselschade?

Letselschade is de schade die door een ongeluk geleden wordt. Maar wat valt er onder letselschade? Dit antwoord is bij iedereen anders. In ieder geval bestaat een letselschade vergoeding uit allerlei letselschade bedragen. De hoogte van deze letselschade bedragen hangt af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u werkt, maar ook de aard en ernst van het letsel.

De volgende letselschade bedragen komen het meest voor:

 • inkomensschade
 • medische kosten
 • studievertraging
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • (extra) kinderopvang
 • smartengeld

Wat is smartengeld?

Bij een kettingbotsing kunt u whiplash klachten, maar ook verkeersangst oplopen. Deze pijnklachten en angstklachten zijn schade, maar hoe waardeer je pijn en angst in geld? Een letselschade vergoeding bestaat hier immers uit. Daarom is er een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat als gevolg van een ongeval geleden wordt.

Er is altijd recht op smartengeld, zowel bij licht en tijdelijk letsel als bij zwaar en blijvend letsel. Zodra u letsel of klachten aan een ongeval overhoudt is er recht op smartengeld.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Bij letselschade claimen kunt u kiezen, u dient zelf een letselschade claim in of u kiest voor gratis rechtsbijstand. U kunt dan kiezen tussen een letselschade bureau en een letselschade advocaat. Maar wanneer kun je nu een letselschade advocaat inschakelen?

Het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade bureau lijkt op het eerste gezicht niet groot, beide verhalen letselschade. Toch zijn er belangrijke verschillen:

 • een letselschade advocaat mag procederen
 • letselschade advocaten zijn Universitair geschoold
 • iedereen mag een letselschade bureau starten, dit gaat ten koste van de kwaliteit
 • bij letselschade advocaten is er toezicht van de Orde van Advocaten

Het is dus altijd verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. U krijgt dan de hoogst mogelijke kwaliteit rechtsbijstand en het kost u niks! Het is overigens verstandig om zo spoedig mogelijk een letselschade specialist in te schakelen. Deze stelt de aansprakelijkstellingsbrief op, voert de discussie met de verzekeraar en zorgt ervoor dat uw letselschade 100% verhaald wordt.

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat in Schoorl? Neem dan contact met Brugman Letselschade Advocaten op. Met letselschade advocaten in Hoorn en Alkmaar zijn wij altijd dichtbij en wij komen gewoon bij u thuis. Wel zo fijn als u letsel aan een ongeluk heeft overgehouden.

Bel voor gratis juridische bijstand 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij komen direct in actie!

Kettingbotsing, wie is schuldig?

Er vinden dagelijks aanrijdingen plaats. De meest voorkomende aanrijding is een kettingbotsing of kop-staart botsing. De vraag is dan bij een kettingbotsing, wie is schuldig?

Het antwoord op deze vraag is te vinden in een aantal wettelijke bepalingen. Zo geeft artikel 5 wvw aan dat niemand zich dermate gevaarlijk mag gedragen op de weg dat de kans op ongelukken ontstaat. Nog belangrijker bij de vraag wie schuldig is bij een achterop aanrijding is artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. In deze wettelijke bepaling valt te lezen dat bestuurders voldoende afstand moeten houden om een ongeluk te voorkomen.

Het antwoord op de vraag is dus dat bij een kettingbotsing het achterste voertuig schuldig en dus aansprakelijk is. Dit is slechts anders in uitzonderingsgevallen:

 • het voorste voertuig trapt ineens op de rem zonder oorzaak
 • het achterste voertuig wordt door zijn of haar voorganger afgesneden

Schadevergoeding letselschade claimen

Wilt u een schadevergoeding bij letselschade claimen na een ongeluk? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Schoorl. Wij claimen uw schadevergoeding bij letselschade altijd 100% kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Donna van Klooster. letselschade advocaat

Donna van Klooster is letselschade advocaat in Alkmaar en omstreken.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar