Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u!
Bent u gewond geraakt na een ongeval in Spaarndam?

Letselschade advocaat Spaarndam

Lijdt u in Spaarndam letselschade welke is veroorzaakt door een ander? Dan heeft u recht op een vergoeding van deze letselschade. Maar op grond van de wet heeft u ook recht op een kosteloze letselschade advocaat in Spaarndam. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Na een ongeval komt er veel op u af. Het is dan niet gek dat u met vragen zit. Op deze pagina informeren wij u over letselschade verhalen op de tegenpartij. U vindt onder andere informatie over:

 • letselschade verhalen op de tegenpartij
 • schadeposten letselschade
 • letselschade vergoeding aanrijding
 • ongeval op het werk
 • bijtincident hond

Letselschade advocaat Spaarndam

Wilt u een schadevergoeding bij letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Voor een letselschade advocaat in Spaarndam kunt u gratis bij ons terecht. Wij gaan direct voor u aan de slag, regelen een letselschade voorschot en zorgen ervoor dat u een passende letselschade vergoeding ontvangt. Bel voor gratis rechtshulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op de button. Wij nemen dan dezelfde dag nog contact met u op.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Spaardam?

U vindt onze letselschade advocaat in Spaarndam aan de Donauweg 10 te Amsterdam. Uw letselschade advocaat komt echter gewoon bij u thuis voor een intakegesprek. Samen met de advocaat bespreekt u wat u is overkomen en welke gevolgen dit voor u heeft. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag met het verhalen van uw letselschade.

Letselschade verhalen op de tegenpartij

Als u bij een auto ongeluk, ongeval tijdens werktijd of door een beet van een hond gewond raakt, dan wilt u uw letselschade verhalen op de tegenpartij. De meeste particulieren en bedrijven zijn verzekerd. U schadevergoeding wordt dan betaald door de letselschadeverzekeraar. Is een ander verantwoordelijk voor het ongeluk, dan staat in de wet het recht op rechtsbijstand. U kunt een gratis letselschade advocaat in de arm nemen.

Vaak zien wij dat er discussies ontstaan bij het verhalen van de letselschade. Deze gaan vaak over wie schuldig is bij een aanrijding of over de vraag of er wel sprake is van een bedrijfsongeval. Is u een ongeluk met letsel overkomen, dan adviseren wij u als volgt:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • meldt een bedrijfsongeval bij uw werkgever
 • schrijf gegevens van getuigen op
 • maak foto’s van de ongeval locatie

Schadeposten letselschade

Een letselschadevergoeding bestaat uit veel soorten schadeposten. De volgende letselschade bedragen maken deel uit van uw schadevergoeding bij letselschade:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • een studievertraging
 • medische kosten zoals het eigen risico
 • medische hulpmiddelen zoals krukken of een douchestoel
 • huishoudelijke hulp, bijvoorbeeld door familie of vrienden
 • onderhoud van uw huis of tuin
 • reiskosten naar het ziekenhuis
 • smartengeld

Lees hier wat smartengeld inhoudt.

Letselschade vergoeding aanrijding

Een letselschade vergoeding na een aanrijding kunt u rechtstreeks claimen op de autoverzekeraar. Alle auto’s, scooters en andere motorvoertuigen zijn namelijk verplicht verzekerd op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Wel dient het verzoek om een letselschade vergoeding binnen 3 jaar ingediend te worden. Deze verjaringstermijn is 5 jaar als de aansprakelijkheidsbrief naar de bestuurder of eigenaar van de auto gestuurd wordt.

Bij een aanrijding kan het gaan om een aanrijding met de auto, maar ook om een fietsongeluk. Ben je met de fiets aangereden door een auto? Dan geldt de regeling van artikel 185 Wegenverkeerswet. Je kunt dan altijd aanspraak op een schadevergoeding maken. Dus ook als een fietser geen voorrang geeft en dus zelf schuld aan een aanrijding hebt. Vraag uw letselschade advocaat in Spaarndam om meer informatie, wij helpen u graag!

Ongeval op het werk

Een val van een ladder of steigerongeluk. Overkomt u een ongeval op het werk, dan is de vraag bij een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten en inkomensschade? Dit staat in artikel 7:658 BW. Dit artikel gaat over de werkgeversaansprakelijk.

Op grond van artikel 7:658 BW rust er op de werkgever een zorgplicht. Deze houdt in dat de werkgever er voor moet zorgen dat u veilig kunt werken. Heeft u letsel aan een ongeval overgehouden? Dan gaat de wet ervan uit dat de werkgever aansprakelijk is. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Pas als de werkgever bewijst dat zij aan haar zorgplicht als werkgever heeft voldaan is zij niet aansprakelijk voor schade.

Van werkgeversaansprakelijkheid is verder sprake indien:

 • u letsel opgelopen heeft door een onrechtmatige daad van een collega
 • bij een verkeersongeluk onder werktijd

Bijtincident hond

Schadevergoeding claimen na een bijtincident van een hond is geregeld in artikel 6:179 BW. Dit artikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren. Hierin staat dat de bezitter aansprakelijk is voor de schade bij een bijtincident van een hond.

De meeste hondenbezitters zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid. De schade wordt bij een bijtincident van een hond dan ook door de verzekeraar van de hondeneigenaar betaald. Uw letselschade advocaat in Spaarndam informeert u graag over de mogelijkheden.

mr. Hajar el Haddad

Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar