Laat onze letselschade advocaten de letselschade verhalen!
Is uw sleutelbeen gebroken na een ongeval?

Sleutelbeen gebroken door een ongeval, wat nu?

Een van de bekendste oorzaken een gebroken sleutelbeen is een ongeval. Bijvoorbeeld door een val op de schouder na een fietsongeluk of scooterongeluk. Maar ook door een directe klap zoals tijdens een verkeersongeluk of bedrijfsongeval kan uw sleutelbeen gebroken raken.

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over een gebroken sleutelbeen en wat u kunt doen om letselschade te verhalen als u uw sleutelbeen gebroken heeft door een aanrijding of ongeval op het werk.

Besproken worden:

 • symptomen gebroken sleutelbeen
 • tips bij een gebroken sleutelbeen
 • behandeling
 • ik heb mijn sleutelbeen gebroken, wanneer kan ik weer werken?
 • wie is aansprakelijk bij een gebroken sleutelbeen?
 • welke letselschade bedragen kan ik verhalen?
 • gratis rechtsbijstand bij een ongeluk

Heeft u letsel aan uw sleutelbeen opgelopen na een aanrijding of arbeidsongeval? Onze letselschade advocaten en medisch adviseur helpen u bij het verhalen van de letselschade en het adviseren op medisch gebied!

Wat zijn de symptomen bij een gebroken sleutelbeen?

Een sleutelbeenbreuk of Clacicula fractuur ontstaat veelal door een val of klap. Maar hoe weet u nu wanneer u uw sleutelbeen gebroken heeft. Met andere woorden, wat zijn de symptomen?

De belangrijkste aanwijzing voor letsel aan het sleutelbeen is pijn, een sleutelbeenbreuk is namelijk behoorlijk pijnlijk. Maar gelukkig is het geen ernstig letsel en geneest het door het nemen van voldoende rust. Een sleutelbeen operatie is bijna nooit nodig, alleen bij een ernstige breuk is een operatieve behandeling nodig. In de regel kan echter genoegen genomen worden met het dragen van een draagband om de arm te ondersteunen.

Andere symptomen zijn:

 • naar beneden hangende schouder
 • schurend of krakend geluid
 • stijfheid
 • moeite om de arm te bewegen
 • bloeduitstorting
 • zwelling
 • voelbaarheid of zelfs zichtbaarheid bot

Tips bij een gebroken sleutelbeen

Natuurlijk wilt u zo spoedig mogelijk herstellen als u uw sleutelbeen gebroken heeft. Daarom geven wij u graag wat tips voor bij een gebroken sleutelbeen.

Belangrijk is ten eerste dat u goed naar de pijn luistert, zijn er geen pijnklachten meer, dan kunt u de mitella afdoen. Ook de arm langzaamaan meer bewegen is geen probleem, zolang het maar geen pijn doet. Haal ook gerust de arm circa 5 keer per dag uit de mitella en probeer de arm te strekken. Dit voorkomt een verstijving.

Verder kunt u de mitella met douchen en in de nacht afdoen, helpt paracetamol tegen de pijn en kunt u draaioefeningen doen om verstijving van de schouder te voorkomen. Neem voor meer gebroken sleutelbeen tips gratis contact op met onze medisch adviseur of uw letselschade advocaat van ons advocatenkantoor.

Behandeling breuk sleutelbeen

In de meeste gevallen is de behandeling conservatief, dat wil zeggen zonder een operatie. De arm wordt dan in een sling gedragen en met het houden van voldoende rust zal de breuk herstellen.

Soms is het nodig om een operatie uit te voeren. Dit is met name het geval bij en ernstige breuk die zich niet leent voor een conservatieve behandeling.

Ik heb mijn sleutelbeen gebroken, wanneer kan ik weer werken?

Als u uw sleutelbeen gebroken heeft, dan zorgt dit voor de nodige beperkingen. Bijvoorbeeld op het gebied van werk en het huishouden. Een vraag die onze letselschade advocaten en de medisch adviseur dan ook vaak krijgen is “ik heb mijn sleutelbeen gebroken, wanneer kan ik weer werken?”

Het antwoord op deze vraag hangt samen met het werk dat u doet. Is er geen sprake van schouder belastend werk en werk waarbij je boven de macht werkt, dan is werken met een gebroken sleutelbeen in de regel binnen 6 weken weer mogelijk. Bij fysiek belastend werk is dit anders. Dan kan meestal binnen 6 weken weer bovenhands gewerkt worden, schouder belastend werk verrichten moet echter altijd in samenspraak met uw specialist of huisarts.

Wie is aansprakelijk bij letsel?

Letsel kan het gevolg zijn van diverse soorten ongelukken, zoals een auto ongeluk of indien u als fietser aangereden bent. Maar ook door een bedrijfsongeval of hondenbeet kunt u letsel oplopen.

Aansprakelijk bij letsel is de persoon die op grond van de wet gehouden is de schade te vergoeden. Het kan dan gaan om risico aansprakelijkheid en schuldaansprakelijkheid.

Bent u in de auto of op de fiets aangereden door een auto, dan is er sprake van schuldaansprakelijkheid. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing. Aansprakelijk is dan de persoon die bij u achterop gereden is. Daarnaast rust er een zorgplicht op een werkgever. In het geval van een bedrijfsongeval is derhalve de werkgever in de regel aansprakelijk bij letselschade omdat tijdens het werk uw sleutelbeen gebroken is.

Risico aansprakelijkheid is er bij een hondenbeet of omdat u bent gevallen door een hond op paard. De dierenbezitter is dan aansprakelijk voor uw letselschade.

Welke letselschade bedragen vallen onder een letselschadevergoeding?

Letselschade valt onder te verdelen in een materieel en immaterieel deel. Materieel zijn alle letselschade bedragen die u op geld waarderen kunt. Denk hierbij aan loonschade door arbeidsongeschiktheid, pensioenschade en schade door een studievertraging

Immateriële schade of smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten nadat u uw sleutelbeen gebroken heeft en angstklachten zoals rijangst door een aanrijding of andere psychische klachten.

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar