Onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade!
Wat moet je doen als een hond je bijt?

Wat moet je doen als een hond je bijt?

U bent gebeten door een hond en hieraan letsel overgehouden. Als u hierdoor schade lijdt, is de vraag wat je moet doen als een hond je bijt. Welke stappen zijn er nodig om schadevergoeding te eisen en wie is aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een hondenbeet?

Op de pagina leest u wie er aansprakelijk is voor een hondenbeet en welke stappen er gezet moeten worden voor het verhalen van uw letselschade. Is er sprake van erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunt u uw letselschade gratis laten verhalen door een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat na een hondenbeet? Neem dan contact met ons letselschade advocaten op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op!

Wat moet je doen als een hond je bijt en je schade lijdt?

U kunt aan een hondenbeet vervelend letsel overhouden. Denk aan een litteken, wond of zelf een geamputeerde vinger of zenuwletsel. Wat maar moet je doen als een hond je bijt en je schade lijdt? Hoe kun je er dan voor zorgen dat je ook daadwerkelijk je schade vergoed krijgt.

In Nederland dient de persoon die schade lijdt aan te tonen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor schade. Dit betekent dat u dient te bewijzen dat u gebeten door een hond bent, maar ook door welke hond. Ook moet vast staan dat de hondenbeet geleidt heeft tot letsel en schade.

Om er zeker van te zijn dat u succesvol letselschade claimen kunt, adviseren wij u

 • getuigen te vragen om te verklaren wat zij gezien hebben
 • een foto van de hond te maken die u gebeten heeft
 • de gegevens van de hondenbezitter op te schrijven
 • ga direct na de hondenbeet naar een arts
 • schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor in

Wat moet je nog meer doen als een hond je bijt?

Heeft u een getuige van de hondenbeet en weet u wie de hondenbezitter is? Dan is het nog belangrijk om de hondenbezitter te vragen of er een schadeverzekering is. Er is namelijk in het geval van een hondenbeet geen verplichte verzekering zoals bij een aanrijding het geval is. Aansprakelijkheid voor een hondenbeet is echter wel gedekt onder een WA- verzekering of AVP verzekering die veel particulieren en dus ook hondenbezitters hebben.

Wat moet je doen als een hond je bijt en de dader is onbekend?

Een vraag die onze letselschade advocaat veel krijgen is wat je moet doen als een hond je bijt en de dader is onbekend? In dat geval is er geen organisatie waar je terecht kunt en de schade vergoed. Dit is alleen zo als er een verkeersongeluk gebeurd is met een motorvoertuig. Dan kunt u naar het Waarborgfonds. Helaas is deze er niet voor een hondenbeet.

Is de dader onbekend gebleven en zijn er geen getuigen? Schakel dan in ieder geval de politie in. Deze kan een buurtonderzoek doen en zo proberen de eigenaar van de hond te traceren.

Aansprakelijkheid voor dieren

Aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in het Burgerlijk Wetboek en wel in artikel 6:179 BW. Dit wetsartikel luidt:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.”

Het is dus de bezitter van een dier die aansprakelijk is voor de door u geleden letselschade. Deze is gehouden alle schade te vergoeden, zowel de materiële schade als het smartengeld. Aansprakelijkheid voor dieren betreft een risico aansprakelijkheid. Dit houdt in dat de hondenbezitter altijd aansprakelijk is voor letselschade, schuld aan de zijde van de eigenaar van de hond is geen voorwaarde voor het kunnen eisen van schadevergoeding. Ook wordt de hond dus keurig aan de lijn gehouden en zelfs als u zelf de hond aait, is de bezitter van de hond aansprakelijk te stellen voor uw letselschade!

Letselschade bedragen bij een hondenbeet

Letselschade bedragen bij een hondenbeet bestaan uit materiële schadeposten en smartengeld. Materiële letselschade bedragen zijn alle bedragen die op geld waardeerbaar zijn. De belangrijkste schadeposten zijn:

 • loonschade bij arbeidsongeschiktheid
 • inkomensschade van zelfstandig ondernemers
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een opname in het ziekenhuis

Smartengeld is een vergoeding voor alle gevolgen van een hondenbeet die niet op geld te waarderen zijn. Hierbij kunt u denken aan angst voor honden, verdriet over ontsierende littekens en pijn door de hondenbeet. Maar ook psychische klachten vallen onder een smartengeldvergoeding.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Heeft u letsel opgelopen als gevolg van een ongeluk? Bijvoorbeeld omdat de werkgever zijn zorgplicht geschonden heeft of bij een aanrijding? Op grond van de wet is er dan ook recht op gratis hulp van een letselschade advocaat.

Bij Brugman Letselschade advocaten vindt u de beste letselschade advocaten van Nederland. Onze letselschade advocaten zijn namelijk:

 • lid van de LSA, de vereniging van letselschade advocaten in Nederland
 • aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten
 • dragen diverse belangrijke keurmerken
 • hebben meer dan 10 jaar ervaring in het claimen van letselschade

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en een advocaat van ons advocatenkantoor neemt direct contact met u op.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar