Laat onze letselschade advocaten de letselschade verhalen!
Heeft u een gebroken hand aan een ongeval overgehouden?

Letselschade claimen bij een gebroken hand

Een val of harde klap tijdens een verkeersongeluk of arbeidsongeval. Het zijn de voornaamste oorzaken van een gebroken hand. Het gaat om ernstig letsel met vaak klachten en ingrijpende beperkingen tot gevolg. Zo kunt u tijdelijk of zelfs volledig arbeidsongeschikt raken door een gebroken hand.

Maar ook in de privésfeer kunt u diverse beperkingen ervaren door een gebroken hand. Maar hoe weet je nu of je een gebroken hand hebt of dat het toch om een kneuzing gaat en welke behandelingen zijn er voor een gebroken hand? En wat als je schade lijdt door de breuk, hoe kun je iemand aansprakelijk stellen voor letselschade en waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Op al deze en meer vragen vindt u op deze pagina een antwoord.

Hoe weet je of je hand gebroken is?

Er zijn na een ongeval klachten van de hand. Er is pijn en de hand is dik, maar hoe weet je nu of je hand gebroken is? Met andere woorden, wat zijn de symptomen van een gebroken hand?

Symptomen van een gebroken hand of gebroken vingers zijn

 • gezwollen hand
 • gevoeligheid van de hand
 • de hand of vingers zijn vervormd
 • het niet kunnen bewegen van de hand of vingers
 • ingedrukte knokkel
 • verkorte vinger
 • bij het maken van een vuist gaan de vingers over elkaar heen

Is mijn hand gebroken of gekneusd?

Net als bij een gebroken hand is er bij een gekneusde hand sprake van pijnklachten en een dikke, opgezwollen en soms ook verkleurde hand. Maar hoe weet je dan of je hand gebroken of gekneusd is?

Het grote verschil tussen een gebroken hand en een gekneusde hand is dat bij een gebroken hand de pijn op 1 plek zit, namelijk bij de breuk. Druk je op deze plek, dan voel je direct pijn. In het geval van een kneuzing doet de hele hand pijn. Maar of een hand gebroken of gekneusd is zal uiteindelijk duidelijk gemaakt moeten worden door het doen van radiologisch onderzoek.

Behandeling gebroken hand

Een breuk in de hand kan meestal zonder operatie genezen. Welke behandeling uitgevoerd wordt is afhankelijk van de soort breuk en bestaat over het algemeen uit een  spalk of gipsverband. Als gevolg van de behandeling van een gebroken hand kan wel gemakkelijk stijfheid van de hand ontstaan. Daarom is de periode van het gebruiken van een spalk of het aanbrengen van gips altijd zo kort mogelijk en kan er vaak snel gestart worden met bewegen. Dit uiteraard wel allemaal in overleg met uw arts.

In sommige gevallen is bij een gebroken hand een operatie nodig. Dit is ter beoordeling van uw specialist.

Letselschade als gevolg van gebroken hand

Een gebroken hand kan voor tijdelijk of blijvend letsel zorgen. In ieder geval zal er voor korte of voor langere tijd sprake zijn van klachten en beperkingen. Deze kunnen voor schade zorgen welke schade letselschade genoemd wordt. Deze schade bestaat uit materiële schade en smartengeld.

Is de oorzaak van uw handletsel een aanrijding of bedrijfsongeval? Dan kunt u mogelijk letselschade vorderen. Dit is mogelijk als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Bijvoorbeeld een automobilist als u als fietser aangereden door een auto wordt. Of bij een bedrijfsongeval als uw werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

In de wet is opgenomen dat verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval recht hebben op een schadevergoeding. Maar er is ook recht op juridische hulp van een letselschade advocaat. Ons advocatenkantoor helpt u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade als gevolg van een gebroken hand.

Bel voor gratis juridische hulp 0800 2784626 (gratis) of klik op onderstaande button en een van onze letselschade specialisten neemt nog dezelfde dag contact met u op.

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar