Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u!

Is u een ongeval met letsel in Harlingen overkomen?

Letselschade advocaat Harlingen

Bent u in Harlingen aangereden door een auto of is u een ongeval op het werk overkomen en lijdt u hierdoor letselschade? Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding  Dit is het geval indien een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Deze partij dient al uw letselschade te vergoeden. Hierbij kunt u denken aan inkomensschade, medische kosten en kosten in het huishouden.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Het is verstandig om direct na een ongeluk een letselschade advocaat in te schakelen zodat uw rechten worden gewaarborgd. Letselschade claimen is namelijk specialistenwerk. Soms proberen verzekeraars de schade zelf met u te regelen. Dit terwijl zij u dienen te wijzen op de mogelijkheid om gratis juridische bijstand in te winnen. Bij aansprakelijkheid voor letselschade is er namelijk recht op gratis rechtsbijstand. Dit staat in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek.

Schakelt u een letselschade advocaat van ons kantoor in, dan komen wij eerst bij u thuis voor een gratis letselschade advies. Samen met u inventariseren wij het letsel en de klachten en beperkingen die u hierdoor lijdt. De letselschade bedragen die u door deze klachten en beperkingen lijdt worden opgenomen in een schadestaat en op basis daarvan wordt een voorschot op uw letselschade gevorderd.

Is de aansprakelijkheid na een achterop aanrijding on ander ongeluk erkend? Dan claimen wij alle schade op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Ook schakelen wij onze medisch adviseur in voor de beste medische behandelingen.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Wie schuldig is na een aanrijding hangt af wat voor ongeluk u is overkomen. Bij een kop-staart botsing is altijd de automobilist die bij u achterop is gereden aansprakelijk. Dit is ook het geval bij een kettingbotsing. Bij andere auto ongevallen is op grond van artikel 6:162 BW  de bestuurder aansprakelijk die de auto botsing heeft veroorzaakt.

Bijzonder in Nederland is de bescherming die mensen bij een fietsongeluk genieten. Bent u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan is de autobestuurder altijd (voor een deel) aansprakelijk. Bent u aangereden en is de bestuurder schuldig aan de aanrijding? Dan ontvangt u natuurlijk een volledige schadevergoeding.

Maar ook bij eigen schuld aan het ongeval ontvangt de fietser bij een ongeval fietser-auto een schadevergoeding. Deze bedraagt ten minste 50% van de letselschade die geleden wordt. Deze regeling, die wij vinden in artikel 185 wvw, geldt ook als een voetganger aangereden wordt door een auto.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval

Indien u tijdens het werk een bedrijfsongeval overkomt, dan is het ten eerste van belang dat u het bedrijfsongeval meldt bij de werkgever. Op grond van de wet draagt u namelijk de bewijslast van het bedrijfsongeval. U dient te bewijzen dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen en dat u hieraan letsel over hebt gehouden.

Zijn er getuigen van het arbeidsongeval? Schrijf dan ook de gegevens van deze personen op. Soms echter is bewijs niet nodig omdat u naar het ziekenhuis bent gebracht na het bedrijfsongeval. Wel moet de werkgever dan het bedrijfsongeval melden. Dit is opgenomen in de Arbeidsomstandigheden wet. De werkgever moet een bedrijfsongeval melden in de volgende gevallen:

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Er geldt een zorgplicht voor de werkgever. Deze houdt in dat de werkgever alles in het werk moet stellen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Dit betekent onder andere dat machines onderhouden moeten zijn, maar ook dat het toezicht op het werk voldoende dient te zijn en dat er afdoende instructies zijn gegeven. Is niet aan de zorgplicht door de werkgever voldaan? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid en is er recht op een schadevergoeding na het bedrijfsongeval.

U heeft niet alleen recht op een schadevergoeding bij een bedrijfsongeval, de werkgever is ook aansprakelijk voor:

 • een verkeersongeval tijdens werktijd
 • als u letsel heeft opgelopen door een fout van een collega

Wilt u een schadevergoeding na een bedrijfsongeval claimen? Onze letselschade advocaten in Harlingen helpen u graag. Uw letselschade advocaat in Harlingen is mevrouw mr. Eke Tinka. Bel haar voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Eke belt u dan dezelfde dag nog om u te helpen bij uw letselschade claim.

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar