Bent u als voetganger of fietser aangereden en lijdt u door dit ongeval letselschade?

Brugman Letselschade Advocaten helpt u kosteloos!

Als voetganger of fietser aangereden, wie betaalt mijn schade?

Als u op de fiets of als voetganger bent aangereden door een auto of scooter, dan heeft u bijna altijd recht op een vergoeding van uw letselschade. Dit is geregeld in de wet. De reden dat u als voetganger of fietser altijd recht heeft op een schadevergoeding als u door een motorvoertuig bent aangereden, komt omdat de wet fietsers en voetgangers ziet als “zwakke verkeersdeelnemers”. Dit op grond van de Negenenverkeerswet 1994. U bent immers veel kwetsbaarder of de fiets op lopen dan dat u in een auto zit. Maar hoe werkt dit nu precies?

Vergoeding schade door aanrijding met de fiets of als voetganger

Als u als voetganger of fietser wordt aangereden door een fietser, of omver gelopen wordt door een hardloper, dan bent u voor de wet gelijk. De persoon die u met de fiets aanrijdt of omver loopt moet dan de volledige schade vergoeden. Als u iemand per ongeluk met de fiets iemand aanrijdt omdat deze persoon niet uitkijkt, dan hoeft u deze persoon niets te betalen. U heeft immers geen schuld aan het ongeval.

Maar soms is er bij een aanrijding fiets met fiets wel recht op een schadevergoeding, maar is de aansprakelijke partij niet verzekerd. Dan krijgt u uw letselschade vaak niet (volledig) vergoed omdat de dader geen verhaal biedt. U blijft dan met uw letselschade zitten.

Brugman Letselschade Advocaten

Aangereden door auto of scooter

Bij aanrijdingen met motorvoertuigen is dit dus anders. Als u door een auto, brommer scooter of e- bike wordt aangereden, dan is de bezitter van dit motorvoertuig verplicht om ten minste 50% van uw schade te vergoeden. Dit op basis van de Wegenverkeerswet 1994. Ook als u de auto over het hoofd heeft gezien terwijl deze voorrang had. Verleent de auto u geen voorrang? Dan heeft u uiteraard recht op een volledige schadevergoeding.

Zelfs als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt kunt u 100% van uw letselschade vergoed krijgen. Dit op grond van de billijkheidscorrectie. Deze situatie doet zich voor als het ongeval u extra hard raakt, bijvoorbeeld bij ernstig letsel waardoor u veel letselschade lijdt.

Kinderen tot 14 jaar krijgen een volledige schadevergoeding

Jonge kinderen nemen niet altijd de vereiste voorzichtigheid in acht. Om kinderen tot 14 jaar extra te beschermen, staat in de wet dat deze groep kinderen altijd recht hebben op een vergoeding van alle door hen geleden schade als gevolg van een verkeersongeval. Er is een uitzondering, maar deze gaat eigenlijk nooit op. Kinderen tot 14 jaar krijgen dus alle schade vergoed als zij bij een verkeersongeval gewond raken.

Kijk voor de volledige regeling bij verkeersongevallen met voetgangers en fietsers hier.

Kosteloze rechtsbijstand letselschade advocaat

Bent u als voetganger of fietser gewond geraakt bij een verkeersongeval? Dan heeft u recht op een kosteloze letselschade advocaat. Onze kosten verhalen wij op de verzekeraar van de aansprakelijke persoon. U betaalt dus niets voor onze rechtsbijstand. Bel daarom 0800278 4626 of mail ons voor het kosteloos laten verhalen van uw letselschade.

Bent u aangereden door een fiets of auto en lijdt u letselschade? Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag. Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland en zijn altijd bij u in de buurt. Een eerste gesprek vindt indien gewenst bij thuis plaats.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar