Een ongeluk kan verstrekkende gevolgen hebben, zowel thuis als op het werk. Want letsel na een ongeluk kan tot arbeidsongeschiktheid leiden. Werkgevers zijn meestal verplicht het salaris een bepaalde periode door te betalen. Maar deze doorbetalingsverplichting is niet onbeperkt. Het gevolg kan zijn dat uw contract niet verlengd wordt of dat er een ontslagvergunning aangevraagd wordt. U krijgt dan te maken met inkomensverlies.
Wordt uw contract niet verlengd als gevolg van een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel voor een vrijblijvend letselschade advies of het verhalen van inkomensschade gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en laat ons weten wat onze gespecialiseerde advocaten voor u kunnen betekenen.
Brugman Letselschade Advocaten is onderdeel van Brugman Advocaten. Hieronder valt ook Brugman Arbeidsrecht advocaten. Juist door deze combinatie kunnen wij u bij ontslag goed helpen!
Als u door een ongeluk thuis komt te zitten, dan bepaalt de wet dat uw werkgever u moet doorbetalen. De algemene bepaling is dat deze loondoorbetalingsverplichting het eerste jaar 100% bedraagt en het tweede jaar 70%. Bent u na 2 jaar nog altijd arbeidsongeschikt? Dan mag uw werkgever een ontslagvergunning aanvragen. Wordt uw tijdelijke contract niet verlengd, dan komt u veel eerder zonder inkomen te zitten.
Na het niet verlengen van uw contract komt u bij ziekte in de Ziektewet terecht en vervolgens in de WW. Is er geen sprake van ziekte volgens het UWV, dan komt u direct in aanmerking voor een WW uitkering. In beide gevallen krijgt u niet uw volledige salaris gecompenseerd en ontstaat er inkomensschade.
Contract wordt niet verlengd door letsel na een ongeluk
Bent u door letsel als gevolg van een ongeluk niet in staat om te werken, dan is de kans groot dat een werkgever een tijdelijk contract niet verlengd, zeker als u in dat geval in vaste dienst komt. U komt dan in de Ziektewet terecht en ontvangt dan 70% van uw salaris. Dit slaat een groot gat in uw inkomen! Is een derde echter aansprakelijk voor het u overkomen ongeluk, dan kunt u de inkomensschade verhalen op de persoon of diens verzekeraar.
Een Ziektewet uitkering duurt maximaal 2 jaar. Daarna wordt door het UWV gekeken of u in aanmerking komt voor een WIA- uitkering. Deze moet u dan wel tijdig hebben aangevraagd! Wijst het UWV de WIA- aanvraag af, dan krijgt u een WW- uitkering. De maximale duur van een WW uitkering is 24 maanden.
Bent u na 24 maanden nog niet in staat om (volledig) te werken en komt u volgens het UWV niet in aanmerking voor een WIA- uitkering, dan heeft u geen of minder inkomen. Dit inkomensverlies komt voor uw eigen rekening, tenzij u voor deze inkomensschade iemand aansprakelijk stellen kunt. Dit is het geval bij een ongeluk door toedoen van een ander. Bijvoorbeeld na een aanrijding of bedrijfsongeval.
Voor de rechtsbijstand van onze letselschade advocaten maakt u geen kosten. Is er namelijk een aansprakelijke partij, dan dient deze naast uw schadevergoeding ook de advocaatkosten te voldoen. In het overgrote deel van de gevallen is de tegenpartij een grote verzekeraar en deze betaalt dan de kosten. Zo kunnen wij u gratis bijstaan bij het verhalen van letselschade.
Is uw contract niet verlengd en is uw inkomen hierdoor gedaald? Neem dan gerust contact met een van onze letselschade advocaten op. Indien nodig schakelen wij ook nog een arbeidsrecht advocaat voor u in!
Bel voor gratis rechtsbijstand nadat uw contract niet verlengd is 0800 278 46 26 ok klik op onderstaande button. Wij helpen u graag!
In onze praktijk krijgen wij veel vragen over letselschade. Een aantal vragen beantwoorden wij hier. Dit keer door onze letselschade advocaat Rotterdam. Maar u vindt onze letselschade specialisten door heer Nederland. Dus waar u ook woont, wij zijn altijd dichtbij. Wij komen voor een adviesgesprek ook gewoon bij u thuis en u bent welkom in 1 van onze 15 bezoeklocaties door heel Nederland!
Mijn contract wordt niet verlengd, hoe lang van tevoren moet ik dit horen?
Voor het opzeggen van een contract kan een aanzegtermijn gelden. Dit is het geval als uw tijdelijke contract ten minste 6 maanden duurt. De werkgever moet dan ten minste 1 maand voor het einde van uw contract schriftelijk aan laten weten dat hij uw arbeidscontract niet verlengd.
Wat kun je claimen bij letselschade?
Bent u gewond geraakt of heeft u klachten opgelopen bij een ongeluk in het verkeer, een bedrijfsongeval of hondenbeet? Dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade. Maar wat kun je claimen bij letselschade?
Letselschade bestaat uit diverse soorten letselschade bedragen. De bekendste is wel inkomensschade. Maar er zijn ook allerlei kosten die voor vergoeding in aanmerking komen:
het eigen risico omdat u met de ambulance vervoert wordt
eigen bijdragen omdat de medische behandeling niet (volledig) vergoed wordt
kosten voor gemaakte kilometers naar de bedrijfsarts
hulp in het huishouden omdat u dit met het letsel niet lukt
kosten van een hovenier of klusser omdat het zelf helaas niet meer gaat
Wanneer recht op smartengeld?
Onderdeel van uw letselschadevergoeding is ook het smartengeld. Dit is een vergoeding voor verlies van levensvreugde. U heeft er altijd recht op als u gewond bent geraakt door het ongeluk of aan de aanrijding klachten heeft overgehouden zoals whiplash klachten.
Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.
Heeft u andere vragen of wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat? Neem dan contact met een van onze letselschade specialisten op. U vindt een letselschade advocaat van ons kantoor door heel Nederland, waaronder een letselschade advocaat Amsterdam, Utrecht en Den Haag,
Letselschade opgelopen?
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.