Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Utrecht?
Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos!

Schade door een bedrijfsongeval in Utrecht

Een bedrijfsongeval in Utrecht kan grote gevolgen hebben. U heeft letsel en kunt hierdoor niet of minder werken. Maar u maakt ook allerlei kosten. Gelukkig kunt u deze schade verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever. Bijna iedere werkgever is namelijk verzekerd tegen aansprakelijkheid door een bedrijfsongeval.

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u kosteloos bij het verhalen van schade na een bedrijfsongeval in Utrecht. En wij helpen u ook nog eens 100% kosteloos! Druk op de onderstaand button voor contact met uw letselschade advocaat in Utrecht.

Icon

Bedrijfsongeval Utrecht: schadeposten

Bij een bedrijfsongeval in Utrecht dient uw volledige schade te worden vergoed. Schade doordat u gewond bent geraakt bij een ongeval op het werk noemen wij letselschade. Het bestaat uit alle kosten die u maakt, bijvoorbeeld u eigen risico. Daarnaast kan er sprake zijn van inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. Ook deze letselschade maakt onderdeel uit van uw letselschade vergoeding.

Kosten en inkomensschade zijn materiële schadeposten. Maar u heeft ook recht op een vergoeding van immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Het is een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten (PTSS) en andere psychische klachten. U heeft altijd recht op smartengeld als u gewond bent geraakt bij het bedrijfsongeval in Utrecht.

Dit zijn de meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Inkomensschade
 2. Eigen risico zorgverzekering
 3. Mantelzorg (overname huishoudelijke taken, verzorging)
 4. Kosten voor professionele hulp huishouden, verzorging
 5. Onderhoudskosten huis en tuin
 6. Kosten fysiotherapeut
 7. Eigen bijdragen medische hulpmiddelen
 8. Reiskosten
 9. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 10. Smartengeld.

Icon

Letselschade verhalen bij bedrijfsongeval in Utrecht

Letselschade verhalen na een bedrijfsongeval in Utrecht is niet eenvoudig. Daarom staat in de wet dat u bij aansprakelijkheid recht heeft op de hulp van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Daarom betaalt uw niks voor de rechtsbijstand van uw letselschade advocaat in Utrecht. De letselschade verzekering van uw werkgever betaalt uw letselschade en de kosten voor rechtsbijstand.
Wilt u uw letselschade na een bedrijfsongeval in Utrecht verhalen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Bedrijfsongeval in Utrecht en de zorgplicht van de werkgever

Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Utrecht en vraagt u zich af of u de werkgever aansprakelijk stellen kunt? Op een werkgever rust een zorgplicht. Deze houdt in dat uw werkgever er voor moet zorgen dat u veilig uw werk kunt doen. Het enige dat de wet van u verlangd is dat u aantoont dat u tijdens werk een ongeluk is overkomen en dat u aan dit bedrijfsongeval in Utrecht letsel hebt overgehouden. Staat dit vast, dan dient uw werkgever aan te tonen dat er aan de zorgplicht voldaan is.

Wat er van de werkgever verlangd mag worden op grond van de zorgplicht is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Op basis van dit wetsartikel dient de werkgever er voor de zorgen dat:

 • machines, het gebouw zelf (geen natte vloer), en andere bedrijfsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden
 • u voldoende schriftelijke veiligheidsvoorschriften zijn gegeven
 • het toezicht op uw werkzaamheden voldoende zijn geweest

Is er sprake van een schending van de zorgplicht, dan is uw werkgever aansprakelijk voor de letselschade die u door het bedrijfsongeval in Utrecht lijdt. U heeft dan recht op een letselschade vergoeding.

Letselschade door fout collega

Een bedrijfsongeval in Utrecht kan ook geheel buiten de schuld van een werkgever om gebeuren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij letselschade ontstaan door een fout van een collega. De vraag is dan wie er aansprakelijk gesteld kan worden voor de letselschade die u door dit bedrijfsongeval in Utrecht oploopt.

Het antwoord op bovenstaande vraag vinden wij in artikel 7:658 BW. Dit artikel luidt:

“Voor schade, aan een derde toegebracht door een fout van een ondergeschikte, is degene in wiens dienst de ondergeschikte zijn taak vervult aansprakelijk, indien de kans op de fout door de opdracht tot het verrichten van deze taak is vergroot en degene in wiens dienst hij stond, uit hoofde van hun desbetreffende rechtsbetrekking zeggenschap had over de gedragingen waarin de fout was gelegen.”

Lijdt u dus schade door toedoen van een collega, bijvoorbeeld bij een heftruck ongeluk, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Dus ook al kan de werkgever niks aan het ongeval doen, er is tocht werkgeversaansprakelijkheid. Dit wordt een risicoaansprakelijkheid genoemd.

Werkgever is aansprakelijk voor verkeersongeval

Niet alleen voor een bedrijfsongeval in Utrecht kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden. Dit is ook het geval als u onder werktijd een verkeersongeluk overkomt. Op werkgevers rust namelijk een verzekeringsplicht voor werknemers die voor werk aan het verkeer deelnemen. Bent u dus als bezorger of vertegenwoordiger onder werktijd betrokken bij een (eenzijdig) verkeersongeluk, dan kunt u de werkgever om een schadevergoeding verzoeken. Is de werkgever niet verzekerd, dan is deze aansprakelijk voor uw letselschade.

Letselschade claimen na een bedrijfsongeval in Utrecht

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval in Utrecht? Neem dan contact op met een letselschade specialist van ons advocatenkantoor. Wij helpen u graag en altijd geheel kosteloos bij letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade advocaat Utrecht

Brugman Letselschade Advocaten is actief in de hele provincie Utrecht. Onze kantoor vindt u aan de Newtonlaan 115 in Utrecht. U bent hier van harte welkom voor een letselschade advies of voor het verhalen van uw letselschade. Onze letselschade advocaten komen indien gewenst ook bij u thuis om te praten over het u overkomen ongeval. Wel zo fijn als u pijnklachten heeft of door het bedrijfsongeval minder mobiel bent.

Wij kunnen u niet alleen bij een bedrijfsongeval in Utrecht bijstaan, maar ook in het geval van een verkeersongeval in Utrecht. Wist u dat de werkgever ook aansprakelijk is als u onder werktijd een verkeersongeluk overkomt? Onze letselschade advocaten in Utrecht leggen het u graag uit!

Bij Brugman Letselschade advocaten zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval of verkeersongeval. En wij werken altijd 100% kosteloos voor u. De kosten worden betaald door de aansprakelijke partij.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Advocatenkantoor Brugman

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar