Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!
Bent u slachtoffer van een hondenbeet in Eindhoven?

Letselschade claimen na een hondenbeet in Eindhoven

U loopt buiten als een hond ineens naar u uithaalt en bijt. Of de hond van de buren die u in de hand of het been bijt. Bent u het slachtoffer van een hondenbeet in Eindhoven en omstreken, dan kunt u hierdoor vervelend letsel oplopen. Dit letsel kan leiden tot schade. Deze schade als gevolg van een hondenbeet wordt letselschade genoemd.

De hondenbezitter is aansprakelijk bij een hondenbeet in Eindhoven. In de wet is namelijk een wetsartikel over aansprakelijkheid voor dieren opgenomen. Hierin staat dat de bezitter van een dier gehouden is de schade toegebracht door een dier te vergoeden.

Lijdt u ook schade door een hondenbeet in Eindhoven en omstreken? Onze letselschade advocaten in Eindhoven helpen u graag. Wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen en zorgen ervoor dat uw letselschade volledig vergoed wordt. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade nadat u gebeten door een hond bent 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij komen direct voor u in actie!

Wat te doen na een hondenbeet in Eindhoven?

Bent u door een hond gebeten in Eindhoven en omstreken? Dan is het goed om een aantal zaken in acht te nemen. Want als u door de hondenbeet in Eindhoven en omstreken gewond geraakt bent, dan wilt u uiteraard schadevergoeding eisen. Maar hoe doe je dat, letselschade claimen en waar moet je dan aan denken? Onze letselschade advocaten in Eindhoven leggen het u graag uit.

Uw gezondheid staat voorop. Het allerbelangrijkste na een hondenbeet is dan ook dat u zich laat onderzoeken door een arts. Deze zal eerst bepalen of u een tetanusprik nodig heeft. Want een groot risico na een beet van een hond is een tetanus infectie. Dit is een bacteriële infectie die tot grote problemen kan leiden. U kunt hier goed ziek van worden!

Voor het eisen van schadevergoeding is het ten eerste van belang dat u weet van wie de hond is. Op grond van de wet is namelijk de hondenbezitter gehouden uw letselschade te vergoeden. Ook dient u te bewijzen dat u gebeten bent door de desbetreffende hond en dat u hieraan letsel overgehouden heeft. Daarom adviseren wij u als volgt:

 • vraag altijd wie de hondenbezitter is
 • is de honden eigenaar bekend, vraag dan om alle contactgegevens
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto’s van de hond en uw letsel
 • ga altijd naar een arts en laat uw letsel documenteren
 • schakel een letselschade advocaat in voor hulp

Wilt u gratis hulp bij het verhalen van letselschade na een hondenbeet in Eindhoven en omstreken? Neem dan contact met een letselschade advocaat in Eindhoven van ons kantoor op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op om u te helpen bij uw letselschade claim.

Geen verplichte verzekering bij een hondenbeet in Eindhoven

Een groot probleem bij letselschade door een hondenbeet is dan hondenbezitters niet verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid. Een dergelijk systeem kennen wij bijvoorbeeld wel bij verkeersongelukken. Is daar een motorvoertuig bij betrokken, dan is het motorvoertuig verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Hondenbezitters zijn dit dus niet en hierdoor loopt u het risico dat u met de schade door een hondenbeet blijft zitten.

Om er zeker van te zijn dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letselschade, is het belangrijk dat u navraag doet of er een letselschadeverzekering is waar een beroep op gedaan kan worden. Aansprakelijkheid voor schade als gevolg van een hondenbeet valt onder de WA- verzekering of AVP- verzekering van een hondenbezitter. Vraag daarom altijd of deze verzekering er is! Alleen in dat geval kunt u een letselschadevergoeding ontvangen.

Schadevergoeding na hondenbeet Eindhoven

Als u slachtoffer bent van een hondenbeet in Eindhoven en omstreken, dan kunt u hierdoor letsel en schade oplopen. U heeft in dit geval recht op een schadevergoeding na de hondenbeet. Deze schadevergoeding omvat alle schadelijke gevolgen van een hondenbeet. Dit betekent dat voor vergoeding in aanmerking komen:

 • gemaakte medische kosten zoal het eigen risico
 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • kosten voor hulp in het huishouden
 • tijdens een ziekenhuisopname geleden kosten
 • schade als gevolg van een studievertraging
 • smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor schade welke je niet op geld kunt waarderen. Voorbeelden van schadeposten die onder een smartengeldvergoeding vallen zijn pijnklachten, angstklachten en psychische klachten als een PTSS.

Letsel als gevolg van een hondenbeet

Een hondenbeet in Eindhoven en omstreken kan tot letsel leiden. Het kan daarbij gaan om licht letsel zoals een oppervlakkige hondenbeet, maar ook om ernstig letsel. Dit zijn de meest voorkomende soorten letsel als gevolg van een hondenbeet:

 • schrammen
 • bijtwonden
 • spierletsel
 • zenuwletsel
 • tetanus infectie
 • scheurwonden
 • amputatie van vingers
 • diepe bijtwonden

De gevolgen van het letsel kunnen groot zijn, van het moeten maken van medische kosten tot loonschade door arbeidsongeschiktheid aan toe. Daarom is het goed om na een hondenbeet in Eindhoven een letselschade claim in te dienen en hiervoor een letselschade advocaat in te schakelen. Dit is bij onze letselschade advocaten in Eindhoven kosteloos voor u.

Kosteloze rechtsbijstand bij letselschade, kan dat?

Lijdt u letselschade doordat u gebeten door een hond bent?  Op grond van artikel 6:179 BW heeft u recht op een letselschadevergoeding. U kunt hierbij aanspraak maken op gratis hulp van een letselschade advocaat.  In de wet is namelijk opgenomen dat een letselschade slachtoffer recht heeft op gratis rechtsbijstand bij een ongeluk of hondenbeet. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is voor de gevolgen van een hondenbeet.

Bent u gebeten door een hond en wilt u gratis hulp bij het claimen van letselschade? Onze letselschade advocaten staan u graag bij. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar