Lijdt u letselschade na een ongeval of medische fout en wilt u uw letselschade verhalen?
Bel of mail ons voor gratis hulp!

Wat is letsel en welke letselschade wordt vergoed?

Als u bij een ongeval gewond raakt of hieraan klachten overhoudt, dan spreken wij over letsel. Op deze pagina leest u alles over letsel en letselschade. U vindt een antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is letsel
 • Wat betekent letsel?
 • Crush letsel, wat wordt daar onder verstaan?
 • Een letsel advocaat, wat doet deze voor mij?
 • Schadevergoeding letsel, waar heb ik recht op?

Wat is letsel?

Letsel is een verwonding, blessure of lichamelijk ongemak waardoor u klachten en beperkingen ondervindt. Het kan dan gaan om breuken en kneuzingen, maar ook om hersenletsel of whiplashklachten. Er hoeft bij letsel dus niet altijd sprake te zijn van verwondingen. Wordt er door het letsel schade geleden, dan spreken wij van letselschade. Er zijn allerlei letselschade bedragen die onder letselschade vallen. Inkomensschade, een studievertraging, medische kosten en reiskosten zijn voorbeelden van materiële schade.

Bij letsel is ook er altijd recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een andere benaming voor immateriële schade, een vergoeding door pijnklachten, angstklachten en psychisch leed dat door een aanrijding of bedrijfsongeval geleden wordt.

Wat betekent letsel?

Letsel betekent dat er een beschadiging van het lichaam is opgetreden, bijvoorbeeld door een auto ongeluk of val van een trap. Letsel kan inwendig en uitwendig zijn. bij uitwendig letsel gaat het om een wond of schaafplek. In het geval van inwendig letsel is er bijvoorbeeld een bloeding of botbreuk.

Bij letsel schakelen onze letselschade advocaten altijd een medisch adviseur in. Deze beoordeelt het letsel en stelt een behandelplan op als u dit wenst. Ook beschrijft de medisch adviseur het letsel en zal de medisch adviseur aangeven welke klachten en beperkingen u aan het letsel kunt overhouden.

Crush letsel, wat wordt daar onder verstaan?

Een veel voorkomt letsel bestaat uit crush letsel. hiervan is sprake als iemand bekneld raakt als gevolg van een ongeluk. Crush letsel is vaak het gevolg van een ernstig auto ongeluk waarbij een inzittende klem is komen te zitten. Crush letsel wordt daarnaast vaak gezien na een ongeval op het werk.

Bij crush letsel wordt een onderscheid gemaakt tussen licht crush letsel en zwaar crush letsel. Van licht crush letsel is sprake als er tijdelijk letsel is ontstaan, bijvoorbeeld crush letsel aan de hand bestaande uit een kneuzing. Bij zwaar crush letsel gaat het om ernstig of zwaar letsel, zoals crush letsel aan de voet door een amputatie of ander blijvend letsel.

Een letsel advocaat, wat doet die voor mij?

Een letsel advocaat is een advocaat gespecialiseerd in het verhalen van schade na letsel. Een letsel advocaat wordt daarom ook wel letselschade advocaat genoemd. Deze zorgt ervoor dat uw letselschade vergoed wordt. Alle schade letselschade bedragen worden dan verhaald. Dit is wat een letselschade advocaat voor u doet:

 • aansprakelijkheid onderzoeken
 • aansprakelijk stellen
 • voorschot letselschade regelen
 • onderhandelen met de letselschade jurist van de verzekeraar
 • medisch adviseur inschakelen
 • letselschade volledig verhalen op de tegenpartij

Schadevergoeding letsel, waar heb ik recht op?

U heeft recht op diverse letselschade bedragen. Dit zijn de 6 meest geclaimde letselschade bedragen:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • smartengeld

Lees meer over smartengeld en smartengeld berekenen

Contact met een letsel advocaat

Lijdt u letsel na een aanrijding, arbeidsongeval of bent u gebeten door een hond? Laat u dan kosteloos bijstaan door een letsel advocaat. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in.

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar