Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Letselschade advocaat Assendelft

Wie is aansprakelijk na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? En als er aansprakelijkheid is, welke materiële schade en immateriële schade wordt dan vergoed? Wat kan een letselschade advocaat in Assendelft voor mij doen? Vragen die wij vaak krijgen. U vindt het antwoord op deze vragen op deze pagina.

Brugman Letselschade Advocaten Assendelft verhaalt uw letselschade altijd kosteloos voor u. U leest hier hoe dit mogelijk is.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Wie is schuldig bij een aanrijding zoals in het geval van een kop-staart botsing of kettingbotsing? Het antwoord op deze vraag is te vinden in de wet. Met name artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens is hierbij van belang. Op grond van dit wetsartikel is de automobilist die achterop rijdt aansprakelijk voor de schade die u lijdt. het gaat dan om de schade aan de auto, maar ook om de letselschade. Op deze hoofdregel zijn een aantal uitzonderingen. Wordt u door het voorste voertuig afgesneden (invoegen of van baan veranderen) of remt uw voorganger plotseling? Dan is deze autobestuurder aansprakelijk voor de letselschade.

Bovenstaande regel heeft betrekking op een auto ongeluk. Maar naast een auto botsing kan het ook zijn dat u als fietser aangereden door een auto bent. In dit geval is de bestuurder van de auto altijd aansprakelijk! Zelfs als u zelf een verkeersfout maakt. Dit staat in artikel 185 Wegenverkeerswet. Bij een fietsongeluk tussen een fietser en auto is de auto dus altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden bent.

Zoekt u een letselschade advocaat om uw letselschade na een aanrijding in Assendelft te verhalen op de tegenpartij? Neem contact op met uw letselschade advocaat in Assendelft. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wat is een bedrijfsongeval en wie is aansprakelijk?

Als u bij een ongeval op het werk gewon raakt of klachten oploopt, bijvoorbeeld door een heftruck ongeluk of door een gevaarlijke machine, dan spreken wij van een bedrijfsongeval. Loopt u letsel en schade op door het bedrijfsongeval? Dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade die u lijdt, mist de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Bij letsel door een gevaarlijke machine is dit zeker het geval. Maar ook bij onvoldoende toezicht en het ontbreken van instructies is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Niet alleen bij het schenden van de zorgplicht van de werkgever is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit is ook het geval:

 • bij een verkeersongeval onder werktijd
 • als u letsel oploopt door toedoen van een collega

Is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid? Dan is er recht op een letselschade vergoeding. Alle materiële en immateriële schade (smartengeld) moet dan door de verzekeraar van de werkgever betaald worden.

Uw letselschade advocaat in Assendelft geeft u graag een letselschade advies na een bedrijfsongeval. Wij bestuderen of er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid, stellen een aansprakelijkstelling op en claimen uw letselschade maximaal.

Gebeten door een hond, wie is aansprakelijk?

Aansprakelijkheid voor een hondenbeet is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor alle schade, zowel materiële schade als letselschade, die een dier toebrengt aan derden. Het is dus de hondenbezitter die aansprakelijk is als u gebeten door een hond wordt.

De hondenbezitter aansprakelijk stellen doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Is de hondenbezitter verzekerd tegen schade door hondenbeten? Dan wordt de letselschade claim behandeld door een letselschade jurist van de verzekeraar. Het is dan verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen om uw belangen te behartigen. Zo weet u zeker dat u een correcte schadevergoeding ontvangt.

Materiële schade en smartengeld

Staat de aansprakelijkheid voor de gevolgen van het ongeval vast? Dan worden de materiële schade en het smartengeld vergoed. Materiële schade bestaat uit de kosten die u maakt en schade welke u door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet lijdt. Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychische schade die u door het ongeluk heeft.

Contact met uw letselschade advocaat in Assendelft

Bent u gewond geraakt bij een ongeluk en/ of heeft u hieraan klachten overgehouden? Uw letselschade advocaat in Assendelft verhaalt de schade die u door het letsel lijdt. Wij helpen u altijd kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij bellen u dan nog dezelfde dag voor een gratis letselschade advies of voor het claimen van uw letselschade.

mr. Hajar el Haddad

Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar