Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Wat te doen bij angst na een auto ongeluk?

Ik heb angst na een auto ongeluk, wat nu?

Angst na een auto ongeluk komt veel voor. Bijvoorbeeld rijangst, angst om naast iemand in de auto te zitten of herbelevingen na een auto ongeluk. Angst na een auto ongeluk kan grote gevolgen hebben, tot een post traumatische stressstoornis aan toe. Hierdoor kan schade ontstaan, zoals inkomensschade en medische kosten. Het werkt verder ook smartengeld verhogend.

Gelukkig zijn er diverse behandelingen beschikbaar bij angst na een auto ongeluk. Maar deze worden niet altijd vergoed vanuit de ziektekostenverzekering. Is een ander echter aansprakelijk voor uw letselschade en de angstklachten, dan kan uw letselschade advocaat deze kosten verhalen op de tegenpartij of diens schadeverzekering.

Wist u dat u bij bij kosten en schade na een verkeersongeluk recht heeft op gratis hulp van een letselschade advocaat? Ons advocatenkantoor kan u dus geheel kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschade.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij angst na een auto ongeluk? Neem dan contact op met onze letselschade specialisten. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade advocaten neemt nog dezelfde dag contact met u op voor een gratis letselschade advies of het kosteloos verhalen van uw schade.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Behandelingen bij angst na een auto ongeluk

Angst na een auto ongeluk kan uit diverse angsten ontstaan:

 • angst om weer in de auto te rijden
 • niet langer in een auto durven zitten als passagier
 • herbelevingen en andere klachten die vallen onder een PTSS

Voor al deze angsten van een auto ongeluk zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wij bespreken hieronder de meest voorkomende behandelingen.

Behandeling rijangst en faalangst

De angst om (weer) auto te rijden na een auto ongeluk kan onderverdeeld worden in 2 categorieën, rijangst en faalangst. Bij faalangst bestaat de angst in het verkeer uit het bang zijn om fouten te maken. Faalangst bij autorijden wordt wel gezien bij afrijden, maar ook als je eerder een auto ongeluk hebt veroorzaakt, aangereden bent of een ongeval hebt zien gebeuren. Je bent dan zo bang om een fout te maken, dat er rijangst ontstaat.

Bij rijangst gaat het om de angst om te rijden zelf. Het gaat dan niet om de angst fouten te maken, maar je bent onzeker in het verkeer geworden. Er is dan angst na een auto ongeluk omdat je het verkeer op je af ziet komen en geen vertrouwen meer hebt, niet in jezelf, maar ook niet in jouw medeweggebruikers.

Heb je last van angst na een auto ongeluk, dan kun je diverse opleidingen volgen bij een rijschool. Deze opleidingen bestaan met name uit rijlessen waarbij je weer zekerder in het verkeer wordt. Zo heeft de ANWB de ANWB RijZeker training ontwikkeld. Speciale rijcoaches helpen jou om je weer vertrouwd in het verkeer te voelen.

Post traumatische stressstoornis door angst na een auto ongeluk

Het is heel normaal dat er tijdelijk angst na een auto ongeluk bestaat. Een aanrijding heeft immers een grote impact op uw leven. U kunt soms dagen of zelfs een paar weken nog met het ongeluk bezigzijn in uw hoofd, bijvoorbeeld in de nacht omdat u het auto ongeluk herbeleefd. Na een tijdje moet dit echter voorbij zijn. Helaas gebeurt het echter dat deze klachten kunnen blijven bestaan. Het gaat dan om slapeloosheid, herbeleving en angst na een auto ongeluk. Soms kan deze angst u in uw dagelijks leven beperken. Wij spreken dan van een post traumatische stressstoornis, afgekort PTSS.

Een post traumatische stressstoornis is dus het blijvend terugkeren in uw gedachten of dromen, van een auto ongeluk, zonder dat u het kunt tegenhouden. Als gevolg hiervan ontstaan er emoties, welke bestaan uit angst na een auto ongeluk, maar ook verdriet en boosheid. U kunt door een PTSS zelfs depressief raken met alle schadelijke gevolgen van dien.

Gelukkig is er wel een behandeling voor een PTSS, deze bestaat uit een EMDR behandeling. Bij deze behandeling wordt u geholpen met het verwerken van de auto botsing. Met EMDR worden over het algemeen goede resultaten behaald.

Wat te doen na angst na een auto ongeluk?

Wat u betrokken bij een auto ongeluk en heeft u hieraan angstklachten overgehouden? Dan is het ten eerste van belang dat u zo snel mogelijk naar uw huisarts gaat. Deze zal u doorsturen naar de praktijkondersteuner of een psycholoog. Bij rijangst (en faalangst) is het goed om uw letselschade advocaat dit te laten weten, hij kan dan voor u een rijcoach inschakelen zodat u het vertrouwen in het verkeer weer terugkrijgt en de rijangst zo veel als mogelijk verdwijnt.

Wat doet een letselschade advocaat?

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk en heeft u hieraan letsel overgehouden? Dan kan een letselschade advocaat u helpen, u heeft hier recht op en het is altijd gratis als een ander het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Maar wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor, dan is dit wat wij voor u doen:

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Mensen lezen ook:

💰welke letselschade bedragen worden vergoed

🚲 fietsongeluk

🚶‍♀️voetganger aangereden

🏍️scooter ongeluk

🏢 letselschade bureau

👨‍⚖️letselschade advocaat Groningen

🐕hondenbeet

🐎val van paard

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar