Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Kreileroord?

Letselschade advocaat Kreileroord

Er is u een aanrijding van achteren overkomen of wellicht een ongeval op het werk. Dan heeft u in veel gevallen recht op een schadevergoeding, net al bij een hondenbeet. Maar letselschade na een ongeluk roept vragen op. In deze bijdrage van onze letselschade advocaten geven wij antwoord op een aantal vragen over letselschade claimen:

 • Een aanrijding van achteren, wie is schuldig?
 • Wat te doen na aanrijding van achteren?
 • Wanneer wordt schadevergoeding uitbetaald?
 • Bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten?
 • Wanneer werkgever aansprakelijk voor bedrijfsongeval?

Contact met uw letselschade advocaat in Kreileroord

Wilt u letselschade berekenen en claimen of heeft u vragen na een u overkomen auto ongeluk? Voor een letselschade advocaat in Kreileroord kunt u terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Hoorn en Wognum. Onze letselschade specialisten helpen u graag na een auto ongeluk, bij een aanrijding als fietser of in het geval van een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

Een aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Als u na een aanrijding van achteren schadevergoeding claimen wilt, dan is de eerste vraag wie schuldig is na een kop-staart botsing of kettingbotsing. Het antwoord op deze vraag vinden wij in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens: “De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is.” Hieruit kan worden afgeleid dat het achterop rijdende voertuig aansprakelijk is voor de letselschade die u lijdt.

Aansprakelijkheid van de bestuurder die achterop rijdt ontbreekt indien:

 • u door het voorste voertuig afgesneden bent
 • bij plotseling zonder reden remmen van uw voorganger

Wat te doen na aanrijding van achteren?

Na een aanrijding van achteren wilt u uiteraard een letselschade vergoeding claimen op de persoon die de achterop aanrijding veroorzaakt heeft. Dan dient u wel te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het ongeluk. Dit doet u door het invullen van een schadeformulier. Hierop kunt u de toedracht van het verkeersongeluk aangeven en zelfs tekenen. Ook de letselschade die u lijdt kunt u op het schade-aanrijdingsformulier kwijt.

Laat een schadeformulier altijd tekenen, dan staat de inhoud en dus ook de toedracht van een ongeluk tussen partijen vast. Zijn er getuigen van het ongeval? Ook de namen en telefoonnummer van deze personen kunt u kwijt op het aanrijdingsformulier.

Soms ontstaat er discussie over het letsel dat het gevolg is van een kop-staart botsing. Het gaat dan met name om whiplash klachten. Laat daarom deze whiplash symptomen vastleggen in uw huisartsenjournaal. Dit voorkomt discussie over de vraag of de whiplash klachten van het ongeluk komen.

Wanneer wordt schadevergoeding uitbetaald?

Schadevergoeding wordt uitbetaald zodra de aansprakelijkheid vaststaat. Soms duur het echter langer, met name bij blijvend letsel of discussie bij whiplash symptomen is dit het geval. Er is dan onderzoek nodig of een discussie moet beslecht worden. Er worden dan wel letselschade voorschotten geclaimd. Uiteindelijk wordt de schadevergoeding uitbetaald als er overeenstemming is over de hoogte van de schadevergoeding.

Een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten?

Er us u een bedrijfsongeval overkomen. Hierdoor maakt u allerlei kosten: het eigen risico van uw zorgverzekeraar, facturen van de fysiotherapeut en reiskosten. De vraag is dan bij een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten? Dit is in de regel de werkgever op basis van werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is sprake als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Uit de rechtspraak blijkt dat dit vaak het geval is.

De kosten na een bedrijfsongeval kunnen oplopen, daarnaast kan er sprake zijn van inkomensschade en andere letselschade bedragen na een arbeidsongeval. Al deze kosten en schade bedragen dienen door de werkgever vergoed te worden. Omdat werkgevers bijna altijd verzekerd zijn, wordt de letselschade vergoeding betaald door de verzekeraar van de werkgever.

Wanneer werkgever aansprakelijk voor bedrijfsongeval?

Een werkgever is aansprakelijk voor een bedrijfsongeval als deze zijn zorgplicht heeft geschonden. De zorgplicht van de werkgever is opgenomen in artikel 7:658 BW. Hierin staat dat de machines, gereedschap en de werkplek zelf in orde moeten zijn. Is dit niet het geval, dan is de werkgever aansprakelijk voor de door u geleden letselschade. Dit is ook het geval indien er onvoldoende (schriftelijke) instructies zijn gegeven en in het geval onvoldoende toezicht ontbreekt. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Werkgeversaansprakelijkheid is er naast een bedrijfsongeval ook in de volgende gevallen:

 • een verkeersongeluk onder werktijd
 • indien uw letselschade is veroorzaakt door een fout van een collega

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Kreileroord

Lijdt u letselschade in Kreileroord en wilt u deze kosteloos laten verhalen door een letselschade advocaat in Kreileroord? Onze letselschade advocaten in Hoorn en Wognum helpen u graag en altijd volledig gratis. Hoe wij gratis juridische bijstand kunnen verlenen? Klik op de link voor meer informatie.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande link voor gratis letselschade claimen na een ongeluk.

Donna van Klooster. letselschade advocaat

Donna van Klooster is letselschade advocaat in Hoorn en omstreken.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar