Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Lemmer?

Letselschade advocaat Lemmer

Er is u een aanrijding of bedrijfsongeval overkomen. Als u hierbij gewond bent geraakt of klachten heeft overgehouden, dan heeft u recht op een schadevergoeding. In deze bijdrage leest u wat letselschade precies is, wat een letselschade advocaat voor u kan betekenen en welke letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking komen.

Onze letselschade advocaten in Lemmer helpen u kosteloos bij het claimen van uw letselschade nadat u door een auto bent aangereden, bij een arbeidsongeval of een hondenbeet.

Wilt u gratis juridische bijstand bij uw letselschade claim? Ben dan uw letselschade advocaat in Lemmer: 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wat doet een letselschade advocaat in Lemmer

Uw letselschade advocaat in Lemmer zorgt ervoor dat uw letselschade maximaal verhaald wordt op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Hiervoor stelt hij de tegenpartij aansprakelijk, regelt een voorschot op uw letselschade en onderhandelt met de letselschade verzekeraar.

In deze bijdrage beantwoorden wij 5 veel gestelde vragen bij letselschade:

 • Wie is aansprakelijk bij schade?
 • Wat is immateriële schade?
 • Hoe lang duurt een schade afhandeling bij letselschade?
 • Hoe wordt schade berekend?
 • Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Wie is aansprakelijk bij letselschade?

Het antwoord op de vraag: wie is aansprakelijk bij letselschade hangt af van welk ongeluk u is overkomen. Bij een aanrijding komt daar nog bij dat indien u als fietser aangereden door een auto bent, de autobestuurder aansprakelijk is zonder dat er sprak is van schuld. Dit staat in artikel 185 wvw.

Bij alle aanrijdingen tussen auto’s is de persoon die een achterop aanrijding veroorzaakt aansprakelijk voor de schadelijke gevolgen van de auto botsing. Dit op grond van artikel 6:162 BW en de zogenaamde Kelderluik criteria. Bij een kop-staart botsing is het achterste voertuig dus aansprakelijk, tenzij u bent afgesneden of uw voorganger plotseling zonder reden remt.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk in bijna alle gevallen. Er rust namelijk een zorgplicht op de werkgever. Deze is zo zwaar dat een werkgever behoudens uitzonderingsgevallen aansprakelijk gesteld kan worden voor letselschade door een ongeluk op het werk.

In het geval u gebeten door een hond bent, is de hondenbezitter aansprakelijk. Dit is geregeld in artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat. Bij een val over een stoeptegel is de wegbeheerder aansprakelijk. Dit is meestal de gemeente of provincie.

Wat is immateriële schade?

Als iemand aansprakelijk is voor uw letselschade, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Deze letselschade vergoeding bestaat uit kosten en schade, dit is materiële schade. Daarnaast is er immateriële schade, een vergoeding voor alle schade welke niet op geld te waarderen valt zoals een schadevergoeding voor pijnklachten, verdriet, angstklachten en het leed dat u door het ongeluk is aangedaan.

Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. U heeft hier altijd recht op, zowel bij zwaar letsel als licht letsel.

Wilt u uw letselschade berekenen of uw smartengeld berekenen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Lemmer: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag.

Hoe lang duurt een schade afhandeling bij letselschade?

Hoe lang een schade afhandeling duurt bij letselschade hangt af van een aantal factoren:

 • aard en ernst van het letsel
 • duur van het letsel (tijdelijk of blijvend)
 • De mate van discussie met de verzekeraar

Met name de afhandeling van schade als gevolg van whiplash symptomen kan heel lang duren als de whiplash klachten lang aanhouden. Er is dan veel discussie met de verzekeraar. Maar ook zaken met ernstig letsel duren heel lang omdat er veel onderzocht moet worden, onder andere welke gevolgen het letsel heeft voor de toekomst. Hierbij wordt uw letselschade advocaat in Lemmer geholpen door onze medisch adviseur.

Hoe wordt schade berekend?

Schade wordt berekend door eerst te inventariseren welke letselschade bedragen op uw situatie van toepassing zijn. Is er sprake van arbeidsongeschiktheid? Dan wordt het inkomen voor en na het ongeluk met elkaar vergeleken. Het verschil is letselschade. Daarnaast worden alle medische kosten en andere gemaakte kosten samen de inkomensschade in een schadestaat opgenomen.

Schade op het gebied van het huishouden en onderhoud aan de woning en tuin geschiedt door gebruik te maken van richtlijnen. Deze vindt u op de website van de Letselschade Raad.

Smartengeld berekenen gebeurt met behulp van de smartengeldgids. Lees meer over de smartengeldgids.

Wilt u kosteloos uw letselschade laten berekenen? Neem dan contact met uw letselschade specialist van ons kantoor op, wij helpen u graag.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Dit zijn de 10 meest voorkomende letselschade bedragen:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging 
 • medische kosten
 • reiskosten
 • hulp in het huishouden
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • (extra) kinderopvang
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • immateriële schade (smartengeld)

Wilt u een letselschade vergoeding na een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet? Bel uw letselschade advocaat in Lemmer: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Letselschade specialist Eke Tinga

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar