Laat onze letselschade advocaten kosteloos uw letselschade verhalen!
Schade na een ongeluk of hondenbeet in Lutjebroek?

Letselschade advocaat Lutjebroek

Als u in Lutjebroek een ongeluk is overkomen, dan wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding. Een letselschade advocaat kan u hierbij adviseren. Voor een letselschade advies van een letselschade advocaat in Lutjebroek kunt u terecht bij Brugman Letselschade Advocaten in Hoorn en Wognum. Wij stellen de aansprakelijkheidsbrief op, stellen aansprakelijk en regelen direct een voorschot op uw letselschade.

Wilt u gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Lutjebroek? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Een van onze letselschade advocaten in Hoorn of Wognum neemt dan direct contact met u op.

Een ongeluk, wat doet een letselschade advocaat in Lutjebroek voor mij?

Onze letselschade specialisten helpen u vanaf de aanrijding van achteren of het bedrijfsongeval tot het verkrijgen van een schadevergoeding. Daartussenin zitten diverse handelingen die uw letselschade expert voor u verricht zoals onderzoeken wie aansprakelijk is voor de aanrijding of het arbeidsongeval, een schadestaat opstellen en het inschakelen van een medisch adviseur.

Een ongeluk met letsel roept vragen op. Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren. Voor meer informatie of vragen of letselschade helpen wij u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button voor contact met een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat.

Als fietser aangereden door een auto, wat nu?

U bent als fietser aangereden door een auto en vraagt zich af wat u kunt doen om een schadevergoeding te claimen. Indien mogelijk, vult u dan ter plaatse een schadeformulier in. Een automobilist heeft deze meestal bij zich. Eventueel kunt u het schade- aanrijdingsformulier later samen met de tegenpartij invullen. Een ondertekend schadeformulier is een dwingend bewijsmiddel tussen partijen.

Zijn er mensen die hebben gezien dat u als fietser door een auto werd aangereden? Vraag dan om de contactgegevens van deze personen. Een getuigenverklaring kan belangrijk zijn bij discussie over de schuldvraag, maar ook bij doorrijden na een ongeval door de auto. Een getuigenverklaring is dan nodig voor letselschade claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Als fietser aangereden? Altijd recht op schadevergoeding

Indien u als fietser aangereden bent, dan kunt u altijd aanspraak maken op een letselschade uitkering. Dit komt door een speciale regeling welke te vinden is in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet). Op grond van dit wetsartikel ontvangt u:

 • een letselschadevergoeding van 100% bij aansprakelijkheid automobilist.
 • 50% van uw letselschade vergoed bij eigen schuld door geen voorrang geven.
 • 100% schadevergoding als uw kind tot 14 jaar op de fiets aangereden is

Wat voor fietsers geldt is ook van toepassing als een voetganger aangereden wordt.

Bent u betrokken bij een fietsongeluk met een auto (ongeval fiets/auto)? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Lutjebroek. Wij helpen u 100% kosteloos bij letselschade claimen.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Bij een auto ongeluk is het belangrijk om een antwoord te krijgen op de vraag: wie is schuldig bij een aanrijding? Bij een aanrijding van achteren zoals bij een kettingbotsing is dit het achterste voertuig en de autobestuurder die u van achteren aangereden heeft. Vult u daarom altijd een schade- aanrijdingsformulier in en teken ook de toedracht op de aangegeven plaats.

Naast het invullen van een schadeformulier adviseren wij u bij een auto ongeluk om:

 • foto’s te maken van de schade en uw letsel (indien mogelijk).
 • bij onraad of doorrijden na een ongeluk ter plaatse de politie te bellen.
 • uw letsel direct na de aanrijding door een arts te laten behandelen
 • zo spoedig mogelijk een letselschade advocaat in te schakelen

Hoe verwerk je een auto ongeluk?

Bij een auto ongeluk kun je niet alleen lichamelijk letsel maar ook psychisch letsel oplopen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • nachtmerries
 • slapeloosheid
 • verkeersangst
 • PTSS

Een ongeluk verwerken is belangrijk om deze klachten te voorkomen of te verliezen. Maar hoe verwerk je een auto ongeluk? Dit kan op meerdere manieren. Vaak is praten over het verkeersongeval heel belangrijk. Dit kan in eerste instantie met een praktijkondersteuner van de huisarts, maar ook met behulp van een psycholoog. Onze medisch adviseur denkt hier graag met u over mee. Eventueel kan een PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) verholpen worden met EMDR. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een psycholoog of psychiater.

Wanneer Arbeidsinspectie inschakelen?

De Arbeidsinspectie inschakelen gebeurt na een arbeidsongeval, maar hoeft niet altijd. Een bedrijfsongeval melden bij de Arbeidsinspectie is nodig in de volgende gevallen:

 • blijvend letsel na een bedrijfsongeval
 • een ziekenhuisopname na een ongeval op het werk
 • in geval van een dodelijk bedrijfsongeval.

De werkgever moet in deze gevallen het bedrijfsongeval melden en hiervoor de Arbeidsinspectie inschakelen. Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? Dan kunt u ook zelf de Arbeidsinspecteur inschakelen als de werkgever dit verzuimd, maar ook als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij.

Contact met uw letselschade advocaat in Lutjebroek

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet? Neem dan contact op met een letselschade advocaat in in Lutjebroek. Deze letselschade advocaat vindt u in Hoorn en Wognum. Wij helpen u graag en altijd 100% gratis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button voor gratis juridische hulp bij letselschade.

 

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar