Neem contact met ons op voor uw letselschade claim
Schade door een kop-staart botsing of arbeidsongeval?

Letselschade advocaat Schellinkhout

Heeft u een specialist op het gebied van letselschade nodig in Schellinkhout? Met letselschade advocaten in Hoorn en Wognum (aan de A7) bent u bij Brugman Letselschade Advocaten aan het juiste adres. Bel 0229 507903 voor gratis hulp van een letselschade advocaat in Schellinkhout.

Na een achterop aanrijding of als u een bedrijfsongeval is overkomen, zit u waarschijnlijk met vragen. Wij beantwoorden hieronder een aantal van deze vragen. Zit uw vraag er niet bij of wilt u direct contact met een letselschade advocaat voor gratis juridische hulp bij letselschade? Klik op de button hieronder en wij komen direct voor u in actie!

Hieronder vindt u een antwoord op de volgende 5 vragen:

 • Wat is een kop staart botsing?
 • Wat is zorgplicht werkgever?
 • Door een hond gebeten wat nu?
 • Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?
 • Wat kost een letselschade advocaat?

Wat is een kop- staart botsing?

Een kop-staart botsing ontstaat wanneer bij een auto-ongeluk het achterste voertuig achterop zijn voorganger rijdt. Bij deze vorm van een achterop aanrijding zijn altijd maximaal 2 auto’s betrokken. Zijn er 3 of meer auto’s bij een autobotsing betrokken, dan spreken wij van een kettingbotsing.

Veel voorkomend letsel bij een kop-staart botsing zijn whiplash symptomen, zoals nekklachten, hoofdpijn en concentratieproblemen. Het gaat dan om niet objectiveerbaar letsel. Daarbij is het belangrijk om direct na het verkeersongeval naar een arts te gaan en uw whiplash klachten te laten beoordelen. Dit in verband met het causaal verband.

Wat is zorgplicht werkgever?

In artikel 7:658 BW is de zorgplicht van de werkgever opgenomen. Dit houdt in dat een werkgever ervoor moet zorgen dat haar medewerkers het werk veilig kunnen verrichten. Dit houdt in dat:

 • machines in orde zijn
 • er voldoende instructies zijn gegeven
 • toezicht op het werk aanwezig is

Uit de jurisprudentie (rechtspraak) blijkt dat de zorgplicht van de werkgever erg zwaar is. Dit houdt in dat een werkgever snel aansprakelijk is voor letselschade er dus na een bedrijfsongeval recht is op een schadevergoeding. Wordt de zorgplicht geschonden, dan wordt gesproken van werkgeversaansprakelijkheid.

Werkgeversaansprakelijk is aanwezig in de volgende gevallen:

 • een bedrijfsongeval
 • bij letsel toegebracht door een collega
 • indien er onder werktijd een verkeersongeval gebeurt. Hiervoor is er een Wegas verzekering

Door een hond gebeten, wat nu?

Bent u gebeten door een hond? Voor uw gezondheid is het dan belangrijk om uit te sluiten dat u een tetanus infectie hebt opgelopen. Hiervoor kunt u het beste naar een arts gaan en eventueel een tetanusprik nemen.

Zowel bij een oppervlakkige hondenbeet als bij ernstig letsel door een hondenbeet heeft u recht op een letselschade vergoeding. Deze bestaat ten eerste uit alle kosten die u maakt zoals het eigen risico. Maar ook alle andere gemaakte kosten en schade valt onder letselschade. Daarnaast is er recht op een smartengeld, een vergoeding voor het leed dat u ervaart doordat u gebeten door een hond bent.

Lijdt u schade door een hondenbeet? Uw letselschade advocaat in Schellinkhout helpt u graag en 100% kosteloos. Neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies of het claimen van uw letselschade.

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

U heeft letsel aan een ongeval overgehouden, maar hoe lang duurt het voordat je schade vergoeding krijgt? Het antwoord op deze vraag is moeilijk te geven. Wel zijn er een aantal uitgangspunten die bepalen hoe lang het duurt voordat u een schadevergoeding krijgt:

 • hoe ernstiger het letsel, hoe langer een letselschade zaak duurt
 • Is er blijvend letsel, dan duur het langer voordat je schadevergoeding krijgt
 • Hoe meer discussie over de de aansprakelijkheid of schade, hoe langer je wacht op een schadevergoeding

Wel is het zo dat zodra de aansprakelijkheid erkend is, uw letselschade advocaat voor u 1 of meerdere voorschotten op de letselschade voor u aanvraagt. U hoeft dus geen kosten voor te schieten of schade zelf te dragen.

Wat kost een letselschade advocaat?

Wat kost een letselschade advocaat is een vraag die onze letselschade advocaten veel ontvangen. Het antwoord zal u wellicht verbazen, een letselschade advocaat claimt uw letselschade namelijk geheel gratis! Dit is mogelijk omdat in artikel 6:96 BW staat dat de aansprakelijke persoon de schade en de rechtsbijstandskosten moet betalen.

Uw letselschade specialist van ons kantoor helpt u dus gratis bij uw letselschade claimen na een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet!

Contact met uw letselschade advocaat in Schellinkhout

Wilt u in contact komen met een letselschade advocaat in Schellinkhout? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Met letselschade advocaten in Hoorn en letselschade advocaten in Alkmaar zijn wij altijd dichtbij en wij werken gegarandeerd gratis voor u bij uw letselschade claim. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Brugman Letselschade Advocaten is met een letselschade advocaat in Hoorn altijd dichtbij. Wij helpen bij alle soorten ongelukken, waaronder een aanrijding, bedrijfsongeval, hondenbeet of bijvoorbeeld bij letsel bij een ongeval op gladde vloer in het zwembad.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar