Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Zoekt u een letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude?

Letselschade advocaat Zuid- Scharwoude

Hoe voorzichtig u ook bent, u kunt zomaar betrokken raken bij een ongeluk. Een aanrijding omdat iemand niet oplet, een ongeluk op het werk of een hondenbeet door de hond van de buren. In als deze gevallen kunt u als letselschadeslachtoffer een letselschade vergoeding eisen. Daarbij kunt u hulp krijgen van een letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude van ons kantoor.

Brugman Letselschade Advocaten is al meer dan 15 jaar de letselschade specialist in West-Friesland en Alkmaar. Onze letselschade experts helpen u ook nog eens gratis, want wij verhalen de kosten voor het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Wilt u ook gratis rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, arbeidsongeval of nadat u gebeten door een hond bent? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en uw letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude neemt nog dezelfde dag contact met u op.

Wat kost een letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude?

Gratis hulp van een letselschade advocaat, kan dat wel? Deze vraag en de vraag wat een letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude kost krijgen wij vaak. Het antwoord is vaak een verassing, onze letselschade experts werken namelijk helemaal gratis.

In de wet is opgenomen dat de kosten voor het verhalen van schade en het vaststellen van de hoogte hiervan vergoed dienen te worden door de aansprakelijke persoon. Omdat ieder motorvoertuig in Nederland verplicht verzekerd is tegen aansprakelijkheid, worden deze kosten betaald door de letselschade verzekeraar van de veroorzaker van een ongeluk. Maar ook werkgevers en hondenbezitters zijn meestal verzekerd tegen aansprakelijkheid. De kosten van rechtsbijstand worden daarom vaak betaald door de verzekeraar.

Een letselschade advocaat van ons kantoor is voor u dus altijd geheel kosteloos. De enige voorwaarde is dat een ander schuld heeft aan het ontstaan van het ongeluk. Maar bij een eenzijdig auto ongeluk of doorrijden na een ongeluk is er ook recht op schadevergoeding en betaling van de kosten van rechtsbijstand. Dit op basis van de SVI- verzekering of via het Waarborgfonds Motorverkeer.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude?

Voor een letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude hoeft u niet ver te reizen. Brugman Letselschade Advocaten heeft namelijk meerdere afspraaklocaties bij u in de buurt. Zo hebben wij een:

Onze letselschade specialisten zijn dus altijd dichtbij. Maar u hoeft niet naar ons toe te komen voor een letselschade advies of het claimen van letselschade na een ongeluk. Uw letselschade advocaat komt gewoon naar Zuid-Scharwoude om de gevolgen van het u overkomen ongeluk door te nemen en uw letselschade te verhalen.

Een aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Bij een aanrijding van achteren is in beginsel het achterste voertuig schuldig. Dit volgt ook uit diverse wettelijke bepalingen:

Bij een aanrijding van achteren is echter niet altijd het achterste voertuig schuldig en aansprakelijk. In het geval van afsnijden of het plotseling zonder reden remmen is ook het eerste voertuig aansprakelijk.

 Letselschade door een fiets ongeluk

Een fiets ongeluk brengt vaak ernstig letsel met zich mee. Zeker als je als fietser aangereden door een auto bent. Een dergelijke aanrijding komt hard aan en de kans is dat u lelijk ten val bent gekomen. Het gevolg hiervan is vaak letsel en schade.

Fietsers maar ook voetgangers genieten een grote mate van bescherming door de wet. Hierin staat namelijk dat u bij een fiets ongeluk altijd schadevergoeding claimen kunt. Niet alleen als de auto of scooter schuldig is, maar ook als u zelf geen voorrang verleend en zelfs bij rijden door rood licht! Wel vindt er dan een korting op de schadevergoeding plaats. In ieder geval 50% van de letselschade wordt dan vergoed.

Deze bijzondere regel voor een ongeluk tussen een fietser en auto is te vinden in artikel 185 Wegenverkeerswet. Op basis van deze wet hebben kinderen tot 14 jaar zelfs altijd recht op een volledige schadevergoeding. De oorzaak en de schuldvraag maken daarbij niet uit.

De billijkheidscorrectie

Soms is het niet redelijk dat slechts 50% van de letselschadevergoeding wordt betaald, ook al heeft de fietser zelf een aandeel in het ontstaan van het ongeluk. Bijvoorbeeld omdat er geen voorrang wordt verleend. Het letsel is dan soms zo ernstig, dan de billijkheidscorrectie wordt toegepast die wij vinden in artikel 6:101 van het Burgerlijk Wetboek.

De billijkheidscorrectie houdt in dat alsnog meer dan 50% van de schade vergoed wordt, zelfs tot 100%. Uw letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude informeert u graag over de mogelijkheden.

Wilt u ook letselschade claimen na een aanrijding? Neem dan contact op met de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten in Zuid-Scharwoude. Wij helpen graag en altijd 100% kosteloos. Ook voor gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Alkmaar of een letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval?

Heeft u een bedrijfsongeval meegemaakt en bent u hierbij gewond geraakt? Er rust een zorgplicht op de werkgever. Op basis hiervan is er bijna altijd sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit houdt in dat de werkgever gehouden is uw letselschade te vergoeden. Bijvoorbeeld nadat u:

 • van een ladder bent gevallen
 • letsel hebt opgelopen door een onveilige machine
 • gevallen bent over een gladde vloer
 • gestruikeld bent en hierbij uw enkel gebroken hebt

Maar niet alleen bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Ook als u letsel opgelopen hebt door een fout van een collega of tijdens een aanrijding onder werktijd kunt u de werkgever aansprakelijk stellen.

Is u een bedrijfsongeval overkomen en wilt u de letselschade claimen op de verzekeraar van de werkgever? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Een hondenbeet, wat te doen?

Jaarlijks gebeuren er tienduizenden hondenbeten. Het kan dan gaan om een oppervlakkige hondenbeet, maar vaak gaat een hondenbeet gepaard met ernstig letsel. Dit letsel varieert van kneuzingen en bijtwonden tot beschadigde spieren, ontsierende littekens tot amputatie van vingers en zelfs zenuwschade. Daarom is het verstandig om de bezitter van het dier aansprakelijk te stellen.

Bij een hondenbeet is de hondenbezitter aansprakelijk voor uw letselschade. Dit volgt uit artikel 6:179 BW dat over aansprakelijkheid voor dieren gaat. Op basis hiervan dient de hondenbezitter de schade te vergoeden die de hond aan zaken en personen toebrengt. Zowel kapotte kleding als uw letselschade dient derhalve vergoed te worden.

De aansprakelijkheid voor dieren betreft een risico aansprakelijkheid. Een risicoaansprakelijkheid voor dieren houdt in dat de bezitter van het dier geen verwijt gemaakt hoeft te worden, bijvoorbeeld dat hij de hond laat loslopen waar dit niet mag. Er is altijd aansprakelijkheid voor de gevolgen van het feit dat u gebeten door een hond bent.

U dient wel te bewijzen door welke hond u gebeten bent. Daarom is het van belang dat u alle contactgegevens van de hondenbezitter noteert en een foto van de hond maakt. Ook adviseren wij u om de contactgegevens van getuigen te noteren en de bezitter van de hond te vragen naar de verzekeringsgegevens van de AVP verzekering of WA verzekering.

Bent u aangevallen of gebeten door een hond en wilt u meer informatie over wat te doen om uw schade te verhalen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude. Wij staat graag voor u klaar als u ons nodig heeft.

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar