Is u een ongeval overkomen en zoekt u een letselschade advocaat in Alkmaar?
Brugman Letselschade Advocaten helpt u!

Letselschade? Uw letselschade advocaat in Alkmaar helpt kosteloos!

Er is u in Alkmaar een aanrijding of bedrijfsongeval overkomen. Of u bent gebeten door een hond. De gevolgen van een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet kunnen groot zijn. Dan is het prettig als u een beroep kunt doen op een letselschade advocaat in Alkmaar bij het verhalen van uw letselschade. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Brugman Letselschade Advocaten uit Alkmaar houdt zich al meer dan 12,5 jaar bezig met het verhalen van letselschade voor letselschade slachtoffers. En wist u dat wij u altijd volledig kosteloos bijstaan? Net als uw letselschade worden de advocaatkosten betaald door de aansprakelijke partij of svi-verzekering.

Bent u op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Alkmaar voor een gratis letselschade advies of het verhalen van uw letselschade? Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Icon

Wat wordt verstaan onder letselschade?

Letselschade is de gezondheidsschade die u lijdt als gevolg van een ongeval. De meest voorkomende oorzaken van letselschade zijn aanrijdingen, bedrijfsongevallen en een hondenbeet. Raakt u bij een ongeluk gewond en maakt u hierdoor kosten en raakt u arbeidsongeschikt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade.

Letselschade kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld een whiplash, gebroken ledenmaten, een hersenschudding of een dwarslaesie. De hoogte van de schadevergoeding hangt af van de aard en ernst van het letsel en de gevolgen ervan. Zo is de letselschade vergoeding hoger bij zwaar letsel en bij arbeidsongeschiktheid. Jonge mensen hebben meestal maar schade als er ook toekomstschade speelt.

Een letselschade advocaat in Alkmaar zal samen met u de gevolgen het letsel in kaart brengen en de letselschadeposten op een schadestaat noteren. U weet dan precies wat in uw geval wordt verstaan onder letselschade.

Wat doet een letselschade advocaat in Alkmaar voor mij?

Indien u slachtoffer bent van een verkeersongeval of bedrijfsongeval en u lijdt hierdoor schade, dan is er sprake van letselschade. Letselschade bestaat uit materiële schade- denk daarbij bijvoorbeeld aan medische kosten, inkomensschade en reiskosten- en immateriële schade.

De Nederlandse wetgeving bepaalt dat slachtoffers van een ongeval recht hebben op een schadevergoeding. Dit maakt het mogelijk dat bovengenoemde schade en andere schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen.

Voor u als slachtoffer is het belangrijk dat uw belangen op een goede manier behartigd worden. Een verkeersongeval of bedrijfsongeval kan immers verstrekkende gevolgen hebben! Een gespecialiseerde letselschade advocaat zorgt ervoor dat u de schadevergoeding waar u recht op heeft ook daadwerkelijk ontvangt. En bij Brugman Letselschade Advocaten in Alkmaar werken wij ook nog eens volledig kosteloos voor u.

Wij maken een graag een schadeberekening letselschade voor u en verhalen deze op de aansprakelijke persoon, altijd volledig kosteloos!

Welke schadeposten worden vergoed bij letselschade?

Op grond van de wet dient uw letselschade volledig vergoed te worden. In de wet staan echter niet de schadeposten die vergoed moeten worden. Op basis van ervaring zijn dit de meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 • Schade in uw inkomen
 • Pensioenschade
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Revalidatiedaggeldvergoeding
 • Medische kosten (eigen risico en eigen bijdragen)
 • Eigen bedragen zoals medische hulpmiddelen
 • Reiskosten
 • Een studievertraging
 • Pensioenschade
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Mantelzorg
 • (Extra) kinderopvang
 • Smartengeld.

Smartengeld is een vergoeding van de schade die niet op geld te waarderen is. Denkt u hierbij aan schade door pijnklachten, angstklachten en psychische klachten door het ongeval.

Het kantoor van Brugman Letselschade Advocaten in Alkmaar

U vindt ons kantoor aan de Comeniusstraat 2 A, 1817 MS in Alkmaar. Hier bent u van harte welkom om samen met uw letselschade advocaat Alkmaar te praten over wat u is overkomen en de gevolgen hiervan. Samen met u maken wij een stappenplan om uw letselschade voortvarend en volledig te verhalen op de aansprakelijke partij.

Heeft u liever een afspraak bij u thuis? Dan komen wij gewoon naar u toe, dit is nooit een probleem voor ons.

U vindt Brugman Letselschade Advocaten niet alleen in Alkmaar. Dit zijn onze adressen:

Kantoor Wognum
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum

Kantoor Alkmaar
Comeniusstraat 2 A
1817 MS Alkmaar

Kantoor Hoorn
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Letselschade Kompas Alkmaar is een letselschade bureau waar wij samen mee werken. Hier kunt u terecht voor een letselschade jurist of letselschade advocaat Alkmaar voor het verhalen van schade na een auto ongeluk.

Letselschade door een aanrijding in Alkmaar

Er is u een aanrijding overkomen. Naast blikschade of fietsschade kunt u hierbij gewond zijn geraakt en klachten aan over hebben gehouden.  Daarbij kan sprake zijn van letsel zoals nekklachten, een gebroken arm, een tibia plateau fractuur tot hersenletsel of een dwarslaesie aan toe. Er gelden verschillende regels over aansprakelijkheid bij een auto ongeluk of fietsongeluk. Daarom bespreken wij beide aanrijdingen afzonderlijk.

Letselschade door een auto ongeluk

Letselschade door een auto ongeluk is vaak het gevolg van een achterop aanrijding, zoals bij een kop-staart botsing of kettingbotsing. Hierbij kunt u letsel oplopen, zoals nekklachten, botbreuken of hersenletsel. Hieruit ontstaat vaak letselschade.

Letselschade na een kop-staart botsing of kettingbotsing kan vaak rechtstreeks op de WAM- verzekering van de tegenpartij verhaald worden. U hoeft dus niet de bestuurder of bezitter van de achterop rijdende auto aan te spreken. Daarbij is het zo dat alle motorvoertuigen in Nederland verplicht verzekerd zijn. Het is dus altijd mogelijk uw letselschade te claimen bij een auto botsing.

Niet alleen bij een aanrijding, ook bij een eenzijdig ongeval is er recht op een letselschade vergoeding. Dit geldt ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. U kunt dan uw letselschade claimen op de schade inzittendenverzekering. Hier kunt u een letselschadeclaim indienen ongeacht de toedracht van het auto ongeluk.

Schuldloze derde regeling bij auto ongeluk

Bijzondere bescherming genieten passagiers van een auto, scooter of motor. Deze verkeersdeelnemers kunnen gebruik maken van de schuldloze derde regeling. Op basis van deze regeling is er bij een aanrijding altijd recht op een vergoeding van schade, ook als u als passagier meereed in de auto die de verkeersfout heeft gemaakt. Uw letselschadeclaim dient u dan in bij de WAM- verzekeraar van het voertuig waarin u meereed.

Als fietser aangereden of als voetganger aangereden? Altijd een schadevergoeding!

Bent u als fietser aangereden in Alkmaar of als voetganger aangereden? Dan kunt u een aanspraak maken op een letselschadevergoeding, ongeacht de toedracht van het ongeval. U ontvangt dus altijd een letselschadevergoeding.

Is er sprake van een ongeval tussen auto en fiets of auto en voetganger en is de automobilist fout? Dan ontvangt u uiteraard een volledige schadevergoeding. Andersom ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Dit kan met de billijkheidscorrectie oplopen tot 100%. Kinderen tot 14 jaar krijgen alle schade vergoed, ondanks de toedracht.

Bedrijfsongeval in Alkmaar? Uw werkgever is aansprakelijk

Een ongeval op het werk zit in een klein hoekje. Een defecte machine, een natte vloer of een fout van een collega zijn vaak de oorzaak van een bedrijfsongeval. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn, zeker als u niet meer kunt werken door het arbeidsongeval.

Werkgevers zijn in de regel aansprakelijk voor de letselschade haar medewerkers lijdt. Op werkgevers rust namelijk een zware zorgplicht. Hierdoor loont het altijd om de werkgever aansprakelijke te stellen voor uw letselschade. Omdat werkgever meestal verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval betaalt deze letselschadeverzekeraar uw schade.

Aansprakelijkheid voor werkgevers wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Van werkgeversaansprakelijkheid is sprake als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Dit is het geval als de werkgever onvoldoende maatregelen tegen het gevaar van een bedrijfsongeval heeft genomen.

Onder werkgeversaansprakelijkheid valt niet alleen de situatie dat de zorgplicht werkgever geschonden is. Werkgevers zijn ook aansprakelijk voor schade:

 • veroorzaakt door een collega, bijvoorbeeld als u bij een heftruck ongeluk aangereden wordt
 • die u door een aanrijding onder werktijd lijdt!

Is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid? Neem dan altijd een letselschade advocaat in de arm. Bij een arbeidsongeval krijgt u namelijk te maken met een letselschade jurist van de verzekeraar. Deze zal proberen de schade uitkering zo laag mogelijk te houden. Uw letselschade specialist weet echter precies waar u recht op heeft en zal ervoor zorgen dat uw letselschade maximaal verhaald wordt.

Brugman Letselschade Advocaten Alkmaar

Na een ongeval zit u als slachtoffer met vragen. Het is vaak onduidelijk hoe hoog de schade is en bij wie u deze letselschade kunt verhalen. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei praktische vragen, bijvoorbeeld: Hoe zit het met het re-integratietraject op het werk? Krijg ik wel (volledig) doorbetaald? Hoe moet ik nu zorg dragen voor het huishouden? Wordt mijn letselschade wel vergoed, ook in de toekomst? Allemaal vragen die uw letselschade advocaat in Alkmaar voor u beantwoordt.

Brugman Letselschade Advocaten maakt graag een vrijblijvende afspraak met u. Dit kan bij ons op kantoor in Alkmaar, Hoorn of Wognum, maar natuurlijk ook bij u thuis. Tijdens dit gesprek legt uw letselschadespecialist uit hoe het letselschade- traject in zijn werk gaat en inventariseert hij de schade die u als gevolg van uw ongeval lijdt. Indien noodzakelijk kan uw letselschade advocaat een voorschot op uw schade voor u regelen, waardoor u de gemaakte kosten alvast (gedeeltelijk) vergoed krijgt.

Kijk hier voor het gehele team van Brugman Letselschade Advocaten Alkmaar.

Kosteloze letselschade advocaat in Alkmaar

Slachtoffers van een ongeval kiezen voor het verhalen van hun letselschade vaak voor de hulp van een rechtsbijstandsverzekeraar, letselschade jurist of een letselschadebureau. De meest genoemde beweegreden voor deze keuze is de gedachte dat deze hulp goedkoop is. Veel mensen weten echter niet dat de gespecialiseerde letselschade advocaten die werkzaam zijn bij Brugman Letselschade Advocaten kosteloos werken. Zowel uw letselschade in Alkmaar als de advocaatkosten verhalen wij namelijk volledig op de aansprakelijke partij.

Heeft u de rechtsbijstand van een deskundige letselschade advocaat in Alkmaar nodig? Of wordt u op dit moment al bijgestaan door een rechtsbijstandsverzekeraar of letselschadebureau en wilt u overstappen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kunnen u informeren over de voordelen van een gespecialiseerde letselschade advocaat en eventueel uw dossier overnemen. Zelfs dan kunnen wij u kosteloos bijstaan!

Bel voor een kosteloos letselschade advies of het verhalen van uw letselschade 0800 2784626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.

Icon

Reviews Brugman Letselschade Advocaten Alkmaar

Onze letselschade advocaten spannen zich altijd volledig in voor onze cliënten. Dit is wat zij van ons vinden:

“Helder en duidelijke communicatie! De advocate heeft mij goed geholpen bij het afwikkelen van mijn letselschade. Telefonisch goed bereikbaar maar ook via de mail snel contact. Bedankt!!”

“Heel goed bijgestaan bij mijn letselschade. Zonder de professionele hulp van het kantoor was ik niet op de hoogte van de (on)mogelijkheden. Een aanrader voor een ieder met letstelschade!”

“Een zeer bekwaam kantoor met vriendelijke medewerkers die precies weten wat ze doen, een professionele uitstraling. Mijn zaak heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd omdat de tegenpartij maar niet akkoord ging. Al die tijd heeft Advocatenkantoor Brugman het contact onderhouden en werd ik regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen. Ook kon ik altijd met mijn vragen terecht en hierop kreeg ik dan ten alle tijden een passend antwoord waar ik iets mee kon. Uiteindelijk is na 2,5 jaar dan eindelijk de zaak succesvol afgerond. Ik beveel Brugman Letselschade Advocaten ten zeerste aan, bij dit bedrijf kun jij erop vertrouwen dat ze er alles aan zullen doen om jouw zaak succesvol af te sluiten. Een erg vakbekwaam en professioneel bedrijf met vriendelijke medewerkers.”

Contact met uw letselschade advocaat in Alkmaar

Vraag vrijblijvend een persoonlijk gesprek aan met één van onze letselschade specialisten of bel 0800 278 46 26. Dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar