Wij vragen het kosteloos op bij Stichting Processen Verbaal!
Waar vraag ik een proces verbaal na een ongeluk op?

Schadeloosstelling claimen na een ongeluk

Het kan u zomaar gebeuren, een ongeluk. Bijvoorbeeld omdat iemand bij u achterop rijdt of omdat het mis gaat op het werk. Maar ook op straat door een val over een gebrekkig wegdek of door een hondenbeet. Raakt u bij het ongeluk gewond, dan is er sprake van letsel. Dit zorgt vaak voor schade en uiteraard wilt u hiervoor een schadeloosstelling claimen. Wij helpen u hier graag bij.

Brugman Letselschade Advocaten is specialist in het claimen van een schadeloosstelling na een ongeluk. Of het nu om een aanrijding, een bedrijfsongeval of een hondenbeet gaat. En wij helpen u altijd 100% kosteloos! De kosten voor het claimen van letselschade verhalen wij namelijk op de verzekeraar van de aansprakelijke persoon.

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van een schadeloosstelling na een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button.

Vergoeding of schadeloosstelling

Na een ongeluk wilt u uiteraard een schadevergoeding claimen. U maakt immers allerlei kosten en lijdt schade, bijvoorbeeld het eigen risico en loonschade. Wij spreken dan van een vergoeding of schadeloosstelling. Deze laatste term gebruikt men met name in het verzekeringswezen. Schadeloosstelling is dus een juridische term voor vergoeding van schade.

Wat is schadeloosstelling?

Bij schadeloosstelling na een ongeluk gaat het erom dat u zoveel mogelijk wordt teruggebracht in de situatie vóór het ongeluk. Zeker met blijvend letsel is dit niet mogelijk. Het gaat er daarom bij schadeloosstelling om dat u op financieel gebied volledig gecompenseerd wordt. Als u dus bijvoorbeeld door het letsel niet meer kunt werken, dan dient de loonschade berekend en vergoed te worden.

Bij schadeloosstelling na een ongeluk gaat het om veel soorten letselschade bedragen. Deze worden onderverdeeld in materiële schade en smartengeld. U kunt bij smartengeld denken aan een vergoeding voor pijnklachten, angst, verdriet en psychische klachten zoals een post traumatische stress stoornis.

De meest materiële schadeposten zijn:

 • loonschade
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • zelfwerkzaamheid (onderhoud huis en tuin)
 • (extra) kinderopvang
 • een honden uitlaatservice
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • reparatiekosten en vervangingskosten
 • kosten voor verzorging en verpleging

Het totaal van voornoemde letselschade bedragen en het smartengeld maakt uw letselschade vergoeding.

Wilt u ook schadevergoeding claimen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen u graag en volledig kosteloos. Bel 0800 278 4626 of klik op de onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Vraag & antwoord over letselschade

Een ongeluk roept vragen op. Logisch want u bent waarschijnlijk nog nooit bij een ongeluk betrokken geweest. Daarom beantwoorden wij hieronder een aantal vragen die onze letselschade advocaten en letselschade juristen vaak krijgen. Heeft u een andere vraag? Stel hem gerust aan onze letselschade specialisten, wij helpen u graag.

Letselschade wat is dat?

Letselschade is de schade die u lijdt als u betrokken bent geraakt bij een ongeluk. De kans is groot dat u aan het ongeluk verwondingen en klachten overhoudt. Dit wordt letsel genoemd en lijdt veelal tot allerlei kosten en schade. Deze schade die door het ongeluk geleden wordt noemen wij letselschade.

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en letselschade bureau?

Bij letselschade claimen kunt u kiezen tussen een letselschade advocaat of een letselschade bureau. Beide kunnen u helpen bij het claimen van letselschade na een ongeluk. Er zijn echter wel een aantal verschillen tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist van een letselschade bureau:

 • een letselschade advocaat is altijd universitair geschoold
 • letselschade specialist is geen beschermd beroep, een advocaat wel
 • letselschade advocaten mogen procederen, een letselschade bureau niet
 • In Nederland staan advocaten onder toezicht, juristen niet.

Wij adviseren u altijd om een letselschade advocaat in te schakelen als u letsel oploopt bij een aanrijding of bedrijfsongeval. U weet dan zeker dat u de beste rechtsbijstand krijgt die er is en als het nodig is kan uw letselschade advocaat voor u procederen. U staat dan veel sterker tegenover een letselschade jurist van een grote verzekeraar.

Toch liever een letselschade bureau? Dan adviseren wij contact op te nemen met Letselschade Kompas. Bij dit letselschade bureau werken letselschade specialisten die onder toezicht van advocaten werken!

Waar vind ik Brugman Letselschade Advocaten?

Veel advocatenkantoren of letselschade bureaus stellen landelijk te werken. Maar vaak hebben zij maar 1 vestiging. Bij Brugman Letselschade Advocaten is dit anders. Onze letselschade advocaten vindt u altijd in de buurt. Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. En voor een intakegesprek of letselschade advies komen wij gewoon bij u thuis. Dus of u nu een letselschade advocaat Amsterdam, een letselschade advocaat in Rotterdam of waar dan ook in Nederland zoekt, u vindt ons altijd in de buurt!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar