De rijschoolhouder is altijd aansprakelijk voor uw schade!
Lijdt u schade door een ongeluk met een lesauto?

Schadevergoeding eisen na ongeluk met lesauto

Bij een lesauto ongeluk zijn meerdere partijen betrokken. Bent u aangereden door een lesauto, dan kunt u de schade op de rijschoolhouder verhalen. Lesauto’s zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. u krijgt daarom altijd een schadevergoeding bij letselschade. Maar ook als leerling kun je een letselschadevergoeding eisen op de rijschoolhouder. Tenslotte kan de rij instructeur zijn werkgever aansprakelijk stellen.

Hieronder gaan wij in op alle voornoemde ongelukken met een lesauto. Wilt u een schadevergoeding eisen na een lesauto ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel voor direct contact met onze letselschade advocaten 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button en gaan meteen voor u aan de slag.

Lesauto ongeluk: aanrijding met lesauto

In Nederland geldt een verzekeringsplicht voor alle motorvoertuigen. Dit geldt dus ook voor een lesauto. Bent u betrokken bij een aanrijding met een lesauto, dan zal de verzekeraar van de auto op moeten komen voor uw schadevergoeding. Deze verzekeraar kan rechtstreeks aansprakelijk gesteld worden. U hoeft dus niet de leerling of rijschool aan te spreken.

Alle schade die als gevolg van het lesauto ongeluk geleden wordt, zal vergoed moeten worden. Het betreft dan de materiële schade zoals inkomensschade en medische kosten, als het smartengeld.

Bent u aangereden door een lesauto, dan kunt u gratis gebruik maken van de hulp van een letselschade advocaat. Onze letselschade specialisten stellen de aansprakelijkheidsbrief op, zorgen voor een voorschot op uw letselschade en voeren de onderhandelingen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding.

Als voetganger of fietser betrokken bij een lesauto ongeluk

Voetgangers en fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Je mist immers de bescherming van een auto. Daarom is de kans op letsel bij een fiets ongeluk of voetgangersongeluk groot. Reden waarom de wetgever u extra goed beschermd als u als fietser of als voetganger aangereden bent.

De bijzondere bescherming voor fietsers en voetgangers houdt in dat u bij een lesauto ongeluk altijd ten minste 50% van uw schade vergoed krijgt. Is de lesauto schuldig dan wordt de gehele letselschade betaald. Gaf u als fietser geen voorrang of reed u door rood licht? Dan wordt in ieder geval 50% van de schade vergoed en dit kan oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie.

Lees hier alles voor als u als fietser aangereden bent.

Claim als leerling bij een ongeluk met de lesauto

Rijschoolhouders zijn verplicht zowel het lesvoertuig als alle inzittenden te verzekeren tegen letselschade. Bent u om welke reden dan ook als leerling betrokken geraakt bij een ongeluk met de lesauto? Dan heeft u dus altijd recht op een letselschade vergoeding. Aangesproken kunnen worden:

 • de rij instructeur voor onvoldoende instructies of toezicht
 • als werkgever van de rij instructeur de rijschool
 • de autoverzekering of svi- verzekering

Omdat er een verzekeringsplicht voor rijscholen geldt, zal uiteindelijk de schade als gevolg van een lesauto ongeluk betaald worden door de verzekeraar van de rijschool.

Werkgever is aansprakelijk voor letsel rijschoolhouder

Is een rijschoolhouder in loondienst van de rijschool? Door de verplichte verzekering voor passagiers van een lesauto, is er bij een ongeluk recht op een schadevergoeding. Dit is het geval als de rijschoolhouder in dienst is, maar ook als u als zzp’er voor een rijschool rijdt.

Werkgevers zijn aansprakelijk voor letsel door een verkeersongeluk tijdens werktijd. Daarom nemen werkgevers vaak een zogeheten WAGAS verzekering af. Alle medewerkers zijn dan verzekerd tegen letselschade voor een verkeersongeluk tijdens het werk.

Ongeluk met lesauto? Altijd recht op schadevergoeding!

Lijdt u letselschade:

 • door een aanrijding met een lesauto
 • als leerling in de lesauto
 • als rij instructeur?

Dan heeft u altijd recht op een letselschade vergoeding én op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Wij helpen u graag bij het eisen van schadevergoeding. Bel 0800 278 4626 of klik op de button en wij nemen direct contact met u op.

Vraag en antwoord bij letselschade

Onze letselschade advocaten krijgen veel vragen over letselschade. Hieronder vindt u 3 veel gestelde vragen bij letselschade. Heeft u een andere vraag of wilt u gratis hulp bij het verhalen van letselschade, klik dan op bovenstaande button voor een gratis letselschade advies.

Ik heb een aanrijding gehad, wat nu?

Bent u betrokken bij een aanrijding? Dan is het allerbelangrijkste dat u een schadeformulier invult. Hierop staan belangrijke gegevens:

 • verzekeringsgegevens
 • toedracht van het ongeluk
 • het opgelopen letsel
 • de geleden materiële schade (autoschade, fietsschade en schade aan telefoon)

Onderteken het schade aanrijdingsformulier en laat deze ook door de tegenpartij onderteken. Het aanrijdingformulier is dan een bewijsmiddel.

Hoe moet ik de tegenpartij aansprakelijk stellen?

De tegenpartij aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat u is overkomen, wie volgens u schuldig is aan de aanrijding en waarom en welke letselschade u door de aanrijding lijdt.

Bij een aanrijding kan de aansprakelijkstelling rechtstreeks naar de verzekeraar van de tegenpartij verzonden worden. Deze zal de claim van letselschade in behandeling nemen en uw schade vergoeden.

Ik ben aangereden in Amsterdam, hebben jullie ook een letselschade advocaat Amsterdam?

Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij door heel Nederland letselschade advocaten werken. U kunt dus bij ons terecht voor een letselschade advocaat Amsterdam. Maar ook voor een letselschade advocaat Rotterdam of Groningen bent u bij ons aan het juiste adres. Waar u ook woont, onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar