Onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Wilt u een letselschade uitkering claimen?

Een letselschade uitkering claimen

Indien een ander een ongeval veroorzaakt of op grond van de wet aansprakelijk is voor een ongeluk, dan heeft het slachtoffer recht op een letselschade uitkering. Onderdeel van een letselschade uitkering zijn gemaakte kosten, geleden schade en smartengeld. Maar hoe claim je een letselschade uitkering en klopt het dat je bij een letselschadeclaim indienen altijd gebruik kan maken van de hulp van een gratis letselschade advocaat?

In deze bijdrage leest u alles over een letselschade uitkering claimen. En ja, u heeft bij het verhalen van een letselschade vergoeding recht op de hulp van een gratis letselschade advocaat. Want de weg geeft aan dat de redelijke kosten van rechtsbijstand onderdeel zijn van de schade. U maakt dus nooit kosten voor de rechtsbijstand van onze letselschade specialisten. Neem dus nooit genoegen met een letselschade expert van of belangenbehartiger van een letselschade bureau, maar schakel kosteloos een echte letselschade specialist in van ons kantoor!

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van een letselschade uitkering? Neem dan contact met ons op. Wij gaan direct voor u aan het werk en zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld na een aanrijding, hondenbeet of ongeluk op het werk. Klik op de button voor direct contact met onze advocaten in letselschade.

Hoe kun je een letselschade uitkering claimen?

Een letselschade uitkering claimen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat niet alleen welke letselschade uitkering geclaimd wordt, maar ook wie er schuldig is aan een aanrijding. Ook staan in de aansprakelijkheidsbrief welke schadeposten er geclaimd worden. Welke letselschade bedragen onderdeel uitmaken van een letselschade uitkering bespreken wij verderop in deze bijdrage.

Nadat de aansprakelijkheidstelling opgesteld en verzonden is, zal de tegenpartij wel of geen aansprakelijkheid erkennen. Wordt de aansprakelijkheid voor een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval erkend? Dan kan de letselschade vergoeding geclaimd worden. Door gebeurt door middel van het opstellen van een schadestaat. Op basis hiervan wordt er eerst een voorschot op de letselschade uitkering geclaimd. Want u maakt al meteen na een ongeluk kosten, zoals medische kosten. Aan het einde van de zaak wordt er ten slotte op grond van de schadestaat nog een slotbetaling geclaimd.

Waaruit bestaat mijn letselschade uitkering?

Een letselschade uitkering bestaat uit veel soorten schadeposten. Welke letselschade bedragen er vergoed worden, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Zo zal er mogelijk sprake zijn van inkomensschade of te wel verlies aan verdienvermogen als u door het ongeluk niet werken kunt. Maar ook andere omstandigheden kunnen van belang zijn, zoals de bijdrage in het huishouden voor het ongeluk.

Om een beeld te geven vindt u hieronder een aantal letselschade bedragen die onderdeel uit kunnen maken van uw letselschade uitkering:

 • loonschade
 • inkomensschade bij zelfstandig ondernemers
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een opname in het ziekenhuis
 • smartengeld.

Lees hier meer over smartengeld berekenen

Wilt u weten op welke letselschade uitkering u recht heeft? Laat dan uw letselschade berekenen door een van onze letselschade advocaten. Wij doen dit graag en kosteloos voor u.

Belasting over letselschade uitkering

Een veel gestelde vraag is of je belasting over een letselschade uitkering moet betalen. Wij informeren u hier graag over. Een letselschade uitkering is in beginsel een netto uitkering. Dat betekent dat u geen inkomstenbelasting over uw letselschade vergoeding betaald. Met name bij inkomensschade of ook wel verlies aan verdienvermogen is dit van belang. Het gaat namelijk om een schadevergoeding, de letselschade uitkering is geen loon! Daarom betaalt u ook geen inkomstenbelasting over uw letselschadevergoeding zoals bedoelt in box 1.

Soms is de belastingdienst toch van mening dat het niet om schade maar om inkomen gaat. In dat geval is het belangrijk dat uw zaakbehandelaar een belastinggarantie heeft geregeld. Dit houdt in dat de letselschadeverzekeraar de belasting over de schadevergoeding betaalt. Een goede letselschade advocaat zal zeker zorgen dat er een belastinggarantie is geregeld.

Komt het schadevergoedingsbedrag boven de belastingvrije voet in box 3? Dan betaalt u wel vermogensbelasting.

Wilt u meer informatie over een letselschade uitkering en over belasting over een letselschade uitkering? neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Heeft u schade geleden door een auto ongeluk, een fiets ongeluk of bent u op het werk gewond geraakt of door een hondenbeet? In al deze gevallen kunt u gratis een beroep doen op onze belangenbehartigers. U wordt altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Bel voor gratis rechtshulp bij letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in, wij helpen u graag.

Lisa van Diepen, Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar