Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Zoekt u een letselschade advocaat in Castricum?

Letselschade advocaat Castricum

Zoekt u een letselschade advocaat in Castricum? Dan bent u bij Brugman Letselschade Advocaten aan het juiste adres. Onze letselschade advocaat in Castricum verhaalt uw schade als gevolg van een aanrijding, hondenbeet of arbeidsongeval. En dit doen wij volledig kosteloos voor u!

Ons kantoor is gevestigd in de buurt van Castricum. Maar u onze letselschade advocaat komt graag bij u thuis. Hij inventariseert uw schade, regelt een voorschot voor u en dient een letselschade claim in bij de aansprakelijke partij.

Letselschade door verkeersongeval

Als u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Dit is geregeld in de wet. U kunt uw letselschade claimen direct bij de verzekeraar van de veroorzaker van de aanrijding indienen. Dat is wel zo gemakkelijk. Wel dient u dit binnen 3 jaar na het ongeval te doen. Is he ongeval meer dan 3 jaar geleden? U heeft 5 jaar de tijd om de eigenaar van het motorvoertuig een aansprakelijkstelling te sturen.

Verschil kettingbotsing en kop-staart botsing

Een veel voorkomende aanrijding is een kettingbotsing en een kop-staart botsing. Bij een kop-staart botsing zijn 2 motorvoertuigen betrokken. Bijvoorbeeld omdat iemand voor een rood stoplicht staat en iemand dit te laat opmerkt. In het geval van een kettingbotsing zijn er ten minste 3 auto’s bij het auto ongeval betrokken. Een kettingbotsing wordt veel gezien bij het missen van een file op de snelweg.

Veel voorkomend letsel bij een kettingbotsing of kop-staart botsing is whiplash letsels. Een whiplash ontstaat omdat door de klap van achteren de nek hard van voren naar achteren wordt geklapt. Hierdoor ontstaan nekklachten, blijven deze bestaan, dan spreken we van chronische whiplashklachten.

Als fietser aangereden door een auto wat nu?

Wordt een fietser aangereden door een auto, dan is er een speciale regeling van toepassing. Deze vinden wij in artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet). De speciale regeling voor als een fietser aangereden door een auto wordt is uitgewerkt in een bedrijfsregeling van het Verbond van Verzekeraard. Deze bedrijfsregeling treft u hier aan.

Is een fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan is de automobilist altijd schuldig, ook als de fietser door rood licht rijdt of de fietser die van links komt geen voorrang verleent. Is de fietser schuldig aan het fietsongeluk. dan wordt minstens 50% van de letselschade vergoed. Is er sprake van ernstig letsel en veel letselschade voor de fietser? Dan wordt er op grond van de billijkheidscorrectie zelf 75% of 100% van de letselschade vergoed.

Wat is een whiplash?

Een veel voorkomend letsel bij een verkeersongeval is een whiplash. Helaas ontkennen verzekeraars vaak dat er schade is bij een whiplash. Er zou geen letsel te zien zijn. Een whiplash wordt ook wel niet-objectiveerbaar letsel genoemd. Bij verkeersongevallen in het algemeen en whiplash letsel in het bijzonder is het daarom van belang dat u een letselschade advocaat inschakelt. Deze gaat de discussie over de schade voor u aan. Onze letselschade advocaten weten precies hoe zij uw schade maximaal vergoed krijgen.

Wij adviseren u bij een whiplash:

 • Laat de whiplashklachten direct na het ongeval opnemen in uw huisartsenjournaal.
 • Ga altijd naar een fysiotherapeut.
 • Blijf onder behandeling voor uw nekletsel.

Letselschade door bedrijfsongeval

Bij letsel als gevolg van een bedrijfsongeval kunt u niet direct bij de verzekeraar terecht. U dient eerst de werkgever aansprakelijk te stellen. U dient daarbij aan te tonen dat u tijdens uw werkzaamheden een ongeval is overkomen. Tevens moet u bewijzen dat u letsel aan dit ongeval heeft overgehouden.

Als u kunt aantonen dat u een bedrijfsongeval is overkomen en u hierbij gewond bent geraakt, dan is de werkgever aan zet. Hij is aansprakelijk voor uw schade tenzij hij aan kan tonen dat hem geen enkel verwijt gemaakt kan worden. In de praktijk is de werkgever echter bijna altijd aansprakelijk voor uw letselschade.

Contact met uw letselschade advocaat in Castricum

Bent u het slachtoffer van een ongeval in Castricum of woont u in Castricum? Onze letselschade advocaat voor de regio Castricum verhaalt uw schade! Bel voor een vrijblijvend intakegesprek: 0800-2784626 vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Brugman Letselschade Advocaten werkt in heel Noord-Holland. Dus ook voor een letselschade advocaat in Alkmaar en een letselschade advocaat in Amsterdam kunt u bij ons terecht!

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar