Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Middenmeer?

Letselschade advocaat Middenmeer

In Middenmeer kunt u voor een letselschade advocaat terecht bij Brugman Letselschade Advocaten. Met locaties in Wognum, Hoorn en Alkmaar zijn wij de letselschade specialist in de regio. Of het nu om een aanrijding, een bedrijfsongeval of een hondenbeet gaat, u kunt bij ons altijd terecht. Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos, via de link leest u hoe dit mogelijk is.

Onze letselschade advocaten bieden u graag een vrijblijvend letselschade advies bij u thuis aan. Op deze pagina beantwoorden wij vast 5 veel voorkomende vragen over letselschade claimen:

 • Wat betekent letsel?
 • Wat valt onder letselschade?
 • Aanrijding van achteren, wie is schuldig?
 • Wie is schuldig bij aanrijding met fietser?
 • Wanneer bedrijfsongeval melden

Neem contact op met uw letselschade advocaat in Middenmeer

Wilt u gratis rechtsbijstand bij letselschade? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Middenmeer. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

Wat betekent letsel?

Letsel is schade aan het lichaam, bijvoorbeeld een wond of breuk. Vaak is letsel van tijdelijke aard en geneest dit vanzelf, zoals bij kneuzing. Letsel kan ook ernstiger en zelfs blijvend zijn. Er is dan sprake van blijvend letsel of chronisch letsel.

Met name bij blijvend letsel dient in het geval van een letselschade claim de medisch adviseur te worden ingeschakeld. Deze bepaalt dan welke klachten en beperkingen het letsel op latere leeftijd met zich mee kunnen brengen. Naast blijvend letsel zijn er chronische klachten zoals bij chronische whiplash klachten.

Wat valt onder letselschade?

Letselschade is een vergoeding van de materiële schade en immateriële schade die geleden wordt als gevolg van een ongeluk, bijvoorbeeld een verkeersongeval of arbeidsongeval. Het bestaat uit 2 componenten, materiële schade en smartengeld. Onder een schadevergoeding bij letselschade vallen de volgende letselschade bedragen:

 • schade in het inkomen
 • schade in het pensioen
 • een studievertraging
 • reiskosten
 • medische kosten
 • (extra) kinderopvang

Lees ook: smartengeld berekenen

Aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Een auto botsing bestaat vaak uit een achterop aanrijding, zoals bij een kettingbotsing. De vraag bij een aanrijding van achteren is, wie is schuldig? Het antwoord op deze vraag lezen wij in artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Hierin staat dat het achterste voertuig schuldig is bij een achterop aanrijding. Dit is alleen anders als u afgesneden wordt of uw voorganger plotsteling gaat remmen zonder reden.

Wie is schuldig bij aanrijding met fietser?

Bent u als fietser aangereden door een auto? Bij een ongeluk fiets/auto is de automobilist altijd schuldig aan het fietsongeluk. De fietser heeft dus altijd recht op een schadevergoeding. Dit geldt ook indien een voetganger aangereden is.

Bij eigen schuld aan het ongeluk auto-fiets wordt 50% van de aangereden fietser vergoed. Dit percentage kan oplopen tot 100% als de billijkheidscorrectie kan worden toegepast.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding nadat u aangereden bent door een auto? Neem dan contact met onze letselschade advocaten in Hoorn op. Bel 0229 507903 of vul ons contactformulier in. Een letselschade specialist van ons kantoor neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wanneer bedrijfsongeval melden?

Als u letsel aan een bedrijfsongeval overhoudt, dan hoeft u het bedrijfsongeval in principe niet te melden. Vaak is dit ook niet nodig omdat er genoeg getuigen zijn van het arbeidsongeval en u naar het ziekenhuis gebracht bent. Is dit echter niet het geval, dan is het wel verstandig om het bedrijfsongeval te melden bij de werkgever of uw direct leidinggevende.

Een werkgever moet onder omstandigheden wel een bedrijfsongeval melden:

Contact met een letselschade advocaat in Hoorn.

Voor een letselschade advocaat in Middenmeer is het dichtstbijzijnde kantoor ons kantoor in Hoorn. Uw letselschade specialist van ons kantoor komt echter gewoon bij thuis in Middenmeer om u te helpen bij uw letselschade claim. Wij maken de aansprakelijkstelling brief, onderhandelen met de letselschade jurist van de verzekeraar en schakelen onze medisch adviseur in. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade maximaal verhaald wordt op de aansprakelijke persoon.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat in Hoorn en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar