Vraag onze letselschade advocaten op hulp, het is gratis!
Zoekt u een letselschade advocaat in Nieuwe Niedorp?

Letselschade advocaat Nieuwe Niedorp

Lijdt u door toedoen van een ander in Nieuwe Niedorp of in de regio letselschade? Dan dient de veroorzaker van het ongeval uw letselschade te vergoeden. De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten helpt u hierbij. U maakt voor onze rechtsbijstand geen kosten. Deze verhalen wij net als uw letselschade op de aansprakelijke partij!

Met kantoren in Wognum (aan de A7, in het voormalige DSB pand) en Alkmaar zijn wij altijd vlak bij u in de buurt. Maar een afspraak bij u thuis in Nieuwe Niedorp is altijd mogelijk. Wij geven u gratis een letselschade advies en ook het claimen van uw letselschade is geheel gratis.

Laat u bijstaand door een letselschade advocaat in Nieuwe Niedorp

Na het ongeval bent u wellicht niet direct met schadevergoeding bezig. Dat is logisch, na een aanrijding of bedrijfsongeval staat revalidatie en herstel voorop. Maar gaandeweg merkt u wel dat de kosten oplopen en u ook schade lijdt. Bijvoorbeeld omdat u niet meer kunt werken of of omdat u hulp in het huidhouden krijgt. Er ontstaat dan letselschade en deze komt voor een vergoeding in aanmerking.

Is een ander schuldig aan de aanrijding bent u slachtoffer van een arbeidsongeval of hondenbeet? Dan kunt u zich gratis laten bijstaan door een letselschade advocaat in Nieuwe Niedorp. Voor het claimen van uw letselschade kunt u terecht bij een van onze letselschade advocaten in Alkmaar of Hoorn. Wij regelen alles voor u, van het opstellen van de aansprakelijkstellingbrief tot aan het onderhandelen met de letselschade verzekering. Terwijl u revalideert zorgen wij dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Bel voor gratis juridische hulp na een ongeluk 0229 507903 of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Een letselschade specialist van ons kantoor neemt dan direct contact met u op om u verder te helpen.

Op deze pagina informeren wij u over wat te doen als u bij een ongeluk betrokken bent. Meer informatie? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Als voetganger aangereden door een auto, wat nu?

U loopt op het zebrapad en wordt aangereden door een auto. Dit ondanks dat u op een zebrapad voorrang heeft. De persoon die u heeft aangereden is schuldig aan de aanrijding en daarmee ook aansprakelijk. Maar wat nu als u naast het zebrapad oversteekt? Ook dan is de tegenpartij aansprakelijk. Voorwaarde is wel dat u aangereden door een auto bent of ander motorvoertuig. Op grond van artikel 185 wvw is er namelijk altijd recht op een schadevergoeding als u als voetganger aangereden door een auto wordt. Ook bij eigen schuld aan de aanrijding.

De regeling van art. 185 wvw (Wegenverkeerswet) houdt het volgende in:

 • motorvoertuig is schuldig: letselschade vergoeding van 100%
 • voetganger maakt verkeersfout: ten minste 50% van de letselschade wordt vergoed
 • kinderen tot 14 jaar krijgen altijd een letselschadevergoeding van 100%

Fietser aangereden door auto

De regeling van artikel 185 wvw geldt voor alle “zwakke” verkeersdeelnemers. Het geldt dus ook als een fietser aangereden wordt. Wordt een fietser aangereden door een auto, dan is de automobilist dus in ieder geval voor 50% schuldig aan de aanrijding. Deze schadevergoedingsplicht kan oplopen tot 100%. Ook als de aanrijding fiets/auto het gevolg is van een fout van de fietser. Dit op grond van de billijkheidscorrectie. Of de aangereden fietser gebruik kan maken van de billijkheidscorrectie hangt af van een aantal factoren:

 • zijn de auto en fietser verzekerd
 • de aard en ernst van het letsel
 • de schadelijke gevolgen van de aanrijding voor de fietser
 • ernst van de door beide partijen gemaakte verkeersfouten

Hoe ernstiger het letsel en hoe hoger de schade, hoe meer kans dat bij een fietsongeluk tussen een fiets/ auto de fietser recht heeft op een hoger percentage schadevergoeding.

Kop staart botsing, wie is schuldig?

U staat stil bij een stoplicht op staat stil bij een zebrapad bord. Op het moment dat u stil staat wordt u van achteren aangereden. Dit wordt een kop-staart botsing genoemd. Maar wie is nu schuldig bij een kop-staart botsing?

De hoofdregel bij een kop-staart botsing maar ook bij een kettingbotsing is dat het achterste voertuig schuldig en dus ook aansprakelijk is. Dit is alleen anders in de volgende gevallen:

 • uw wordt door het voorste voertuig afgesneden bij invoegen
 • het voorste voertuig remt plotseling zonder reden

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Staat vast dat de tegenpartij schuldig en aansprakelijk is voor het ongeluk? Dan is er recht op een letselschade vergoeding. Deze schadevergoeding bestaat uit vele soorten letselschade bedragen. Op vergoeding van welke letselschade bedragen u recht heeft, hangt af van uw persoonlijke situatie. Meer in het algemeen komen de volgende schadebedragen veel voor:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • kosten voor (extra) kinderopvang
 • reparatiekosten
 • smartengeld

Laat uw letselschade claimen door uw letselschade advocaat in Nieuwe Niedorp

Lijdt u letselschade door een aanrijding en wilt u gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Nieuwe Niedorp? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Wij hebben letselschade advocaten in Alkmaar, Hoor en Wognum die u graag helpen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button voor gratis hulp bij letselschade.

 

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar