Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!
Zoekt u een ervaren letselschade advocaat in Slootdorp?

Letselschade advocaat Slootdorp

Heeft u te maken met letselschade in Slootdorp? In veel gevallen heeft u dan recht op een schadevergoeding. Bij een aanrijding van achteren bijvoorbeeld of als u gebeten door een hond bent. Maar wist u dat er ook recht is op gratis hulp van een letselschade advocaat? Dit recht is verankerd in de wet. Een letselschade advocaat van ons kantoor helpt u daarom altijd gratis bij letselschade.

Voor een letselschade advocaat in Slootdorp wilt u niet te ver zoeken. Gelukkig hoeft dat ook niet. Onze letselschade advocaten vindt u in Wognum en Hoorn. En wij komen gewoon bij u thuis om u te helpen bij letselschade. Een van onze letselschade advocaten bespreekt uitgebreid met u wat u is overkomen en welk letsel en klachten u hieraan heeft overgehouden.

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Slootdorp

Wilt u weten wat een letselschade advocaat van ons kantoor voor u kan betekenen na een ongeluk of hondenbeet? Bel 0800 278 4626 (gratis) voor een letselschade advies en het verhalen van uw letselschade na een ongeluk of klik op de button. Onze letselschade advocaat in Hoorn neemt dan direct contact met u op.

Letselschade claimen in Slootdorp

Na een ongeluk komt er veel op u af. U krijgt te maken met letsel en klachten, maar een ongeluk heeft ook financiële gevolgen. Een ongeluk met letsel roept dan ook de nodige vragen op. Een antwoord op een aantal veel gestelde vragen bij letselschade vindt u hieronder. Heeft u een andere vraag of wilt u dat wij direct overgaan tot het indienen van een letselschade claim? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

In deze bijdrage leest u:

 • wat te doen bij een auto ongeluk?
 • ongeval op werk wie betaalt?
 • wie is aansprakelijk bij letselschade?
 • hoe stel je iemand aansprakelijk?

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Jaarlijks gebeuren er tienduizenden auto ongelukken in Nederland. Soms met alleen blikschade, maar vaak helaas met letsel en klachten tot gevolg. Een kop-staartbotsing bijvoorbeeld geeft vaak whiplash klachten. Maar ook andersoortig letsel als een tibia plateau fractuur of hersenletsel komt veelvuldig voor.

Om ervoor te zorgen dat u bij een auto ongeluk uw letselschade vergoed krijgt, is het belangrijk om altijd een schadeformulier in te vullen. Hierop kunt u namelijk belangrijke informatie kwijt:

 • wie is schuldig bij een aanrijding
 • de gegevens van de tegenpartij
 • de gegevens van de letselschade verzekering
 • uw letsel
 • gegevens van eventuele getuigen

Het is dus altijd van belang om een schade- aanrijdingsformulier in te vullen. Stuurt u deze vervolgens naar uw letselschade advocaat, dan kan deze een aansprakelijkheidsbrief opstellen en versturen naar de letselschade verzekeraar van de persoon die u aangereden heeft.

Ongeval op werk wie betaalt mijn schade?

Bij een ongeval op het werk is het de vraag wie de schade betaalt die u als gevolg hiervan oploopt. Voor het antwoord op deze vraag dienen wij te zoeken in de wet. In artikel 7:658 BW (Burgerlijk Wetboek) is opgenomen dat op er een zorgplicht op een werkgever rust. Deze zorgplicht van de werkgever houdt in dat deze zorg draagt voor een veilige werkomgeving. Dit betekent onder andere dat er een veilige werkomgeving is, dan machines veilig zijn en dat er genoeg veiligheidsmaatregelen genomen zijn, zoals veiligheidskleding.

Voldoet een werkgever niet aan zijn zorgplicht, dan is er werkgeversaansprakelijkheid. Hier is nogal snel sprake van. Eigenlijk kan gesteld worden dat bij bijna alle bedrijfsongevallen er aansprakelijkheid van de werkgever is.

Werkgevers zijn vaak goed verzekerd tegen aansprakelijkheid. De letselschade verzekeraar betaalt bij een ongeval op het werk dan ook uw letselschade.

Letselschade claimen in Slootdorp

Lijdt u in Slootdorp schade door een auto ongeluk, bent u als fietser aangereden of gewond geraakt bij een arbeidsongeluk? Voor een letselschade advocaat in Slootdorp bent u bij ons aan het juiste adres. Onze letselschade advocaat in Hoorn of Wognum helpt u graag en altijd 100% kosteloos. Daarnaast beschikken wij ook over een letselschade advocaat in Alkmaar, dus u kunt altijd bij ons terecht als u in Noord-Holland een ongeval heeft meegemaakt.

Bel voor gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button.

Wie is aansprakelijk bij letselschade?

U bent aangereden, gevallen van een ladder op het werk of gebeten door een hond. Er is dan recht op schadevergoeding. Maar wie is aansprakelijk bij letselschade? Aan wie kunt u de aansprakelijkheidsbrief richten?

Bij een aanrijding wordt vaak gedacht dat de bestuurder van de auto aansprakelijk is. Dit is echter slechts ten dele waar. Niet alleen de bestuurder, maar ook de eigenaar is aansprakelijk bij letselschade. Maar nog belangrijker, alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd op basis van de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. De letselschade verzekeraar is dan ook direct aansprakelijk te stellen voor uw letselschade.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. Dit is hij alleen niet alleen voor een bedrijfsongeval. Er is ook sprake van werkgeversaansprakelijkheid indien:

 • een medewerker u letsel toebrengt
 • bij een verkeersongeluk onder werktijd

Is er sprake van een hondenbeet? Dan is de hondenbezitter op grond van artikel 6:179 BW aansprakelijk voor letselschade.

Wilt u iemand aansprakelijk stellen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Slootdorp. Wij staat u graag bij.

Hoe stel je iemand aansprakelijk?

Is bekend wie aansprakelijk is voor uw letselschade? Dan kunt u uw letselschade claimen. Maar hoe stel je iemand aansprakelijk?

Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. In de aansprakelijkheidsbrief staat wat u is overkomen en welk letsel u hieraan over heeft gehouden. Ook staat in de aansprakelijkheidsbrief wie er volgens u aansprakelijk is voor uw schade en waarom. Tenslotte wordt de hoogte van de letselschade bedragen genoemd en de verjaring van de schadeclaim gestuit.

Contact met uw letselschade advocaat in Slootdorp

Wilt u uw letselschade na een ongeluk of hondenbeet verhalen op de aansprakelijk partij of diens letselschade verzekering? Onze letselschade advocaten in Alkmaar, Hoorn en Wognum helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button voor help bij uw letselschade claim.

 

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar