Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Letselschade advocaat Tilburg

U bent in Tilburg aangereden, betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval of door een hond gebeten. Het zijn voorbeelden waarbij u een letselschade advocaat in Tilburg nodig hebt. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag. Wij zorgen dat uw letselschade vergoeding na een ongeluk Tilburg verhaald wordt op de aansprakelijke partij. Over de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken; die verhalen wij bij de aansprakelijke partij. Wij werken 100% kosteloos voor u!

Lijdt u schade door een ongeval in Tilburg? Neemt u dan contact met een van onze letselschade advocaten op. Wij komen gewoon bij u thuis en zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht.

IconOngeluk Tilburg, kies voor een letselschade advocaat

Er gebeuren steeds meer ongelukken in Tilburg. Het gaat hierbij om een

 1. verkeersongeval
 2. bedrijfsongeluk
 3. hondenbeet
 4. val door gebrekkige weg op stoeptegel

In de meeste gevallen kunt u iemand aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Bijvoorbeeld voor uw arbeidsongeschiktheid of het smartengeld. Dit is echter niet eenvoudig. Daarom is het verstandig om een letselschade advocaat Tilburg in de arm te nemen. Deze verhaalt voor u zowel de materiële schade als het smartengeld. Bij materiële schadeposten kunt u naast schade door arbeidsongeschiktheid denken aan medische kosten, reiskosten en een hulp in het huishouden.

Smartengeld is anders dan materiële schade niet waardeerbaar op geld. Het is een vergoeding voor pijnklachten, bijvoorbeeld door nekklachten of omdat u uw arm gebroken heeft. Maar het gaat bij smartengeld ook om een vergoeding van verdriet of om psychische klachten, zoals een PTSS.

IconAanrijding Tilburg

Als gevolg van een aanrijding in Tilburg kunt u letsel oplopen, zoals pijn in uw nek aan de aanrijding (whiplash), een gebroken been of gekneusde ribben. Van het een op het andere moment verandert uw leven voor korte of lange tijd. U bent dan bezig met het verwerken van het ongeval en met revalideren en niet direct met het verhalen van uw letselschade. Dat is logisch! Dan is het fijn als u een letselschade advocaat in Tilburg heeft die uw schade na een aanrijding verhaalt.

Of het nu gaat om een frontale aanrijding, een kop staart botsing op dat u als fietser aangereden bent, onze letselschade advocaten staan voor u klaar bij een aanrijding Tilburg. Wij verhalen uw schade terwijl u revalideert. Dit doen wij 100% kosteloos voor u. De aansprakelijke partij, vaak een verzekeraar, betaalt de kosten!

Aanrijding Tilburg meegemaakt en wilt u een letselschade vergoeding? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Kop staart botsing

Een van de meest voorkomende auto ongelukken is een kop staart botsing. Hierbij zijn ten minste 3 auto’s betrokken. De achterste auto botst op zijn voorganger en drukt deze door waardoor er nog een achterop aanrijding plaatsvindt. Bij een Kop staart botsing kunt u vervelend letsel op lopen. De meest voorkomende klachten zijn nekklachten. Wij spreken dan van een whiplash. De 5 belangrijkste symptomen van een whiplash zijn:

 1. Nekpijn
 2. Hoofdpijn vanuit de nek
 3. Schouderklachten
 4. Vermoeidheid
 5. Concentratieproblemen

Meer over whiplash klachten leest u hier.

Na blijvend letsel na een kop staart botsing is het belangrijk dat u gezien wordt door een revalidatiearts. Deze kan u doorsturen voor een multidisciplinair revalidatietraject op naar de pijnpoli. Bij Brugman Letselschade Advocaten adviseren wij u hierin. Wij hebben een eigen medisch adviseur die wij voor u inschakelen. Onze medisch adviseur zorgt dat u de best mogelijke zorg krijgt terwijl uw letselschade advocaat Tilburg uw letselschade verhaalt op de aansprakelijke partij.

Aanrijding fietser Tilburg

Bent u als fietser aangereden in Tilburg door een auto of bent u op de fiets aangereden door een scooter? Voor de wet wordt u aangezien als zwakke verkeersdeelnemer. Auto’s, motoren en scooters zijn sterke verkeersdeelnemers, zij hebben een hogere snelheid en in een auto zit je veiliger.

Het voordeel als “zwakke verkeersdeelnemer” is dat u extra beschermd wordt door de wet. Dit houdt in dat u bij een aanrijding op de fiets altijd 50% van uw schade vergoed krijgt. Is bij een auto ongeluk de auto schuldig? Dan krijgt u uiteraard een volledige schadevergoeding. Bent u op de fiets door rood gereden of gaf u geen voorrang aan de auto of scooter? Dan ontvangt u dus in ieder geval 50% van uw letselschade vergoed. Dit kan oplopen tot 100%, afhankelijk van:

 1. Wie (meer) schuld heeft aan het ongeval (de causale verdeling)
 2. Toepassing van de billijkheidscorrectie

De billijkheidscorrectie houdt in dat u een hoger percentage van uw letselschade vergoed krijgt vanwege bijzondere omstandigheden. Het gaat dan om:

 • Het ‘Betriebsgefahr’.
 • de beperkte mate van verwijtbaarheid van de fietser of voetganger
 • de uiteenlopende ernst van de gemaakte fouten van de betrokkenen
 • de ernst van het letsel;
 • bijzondere omstandigheden zoals het verzekerd zijn van de aansprakelijkheid.

Het Betriebsgefahr houdt in dat het gebruik van een auto, motor of scooter gevaar met zich meebrengt in het verkeer. Daarom dient een ongemotoriseerde (fietser of voetganger) beschermd te worden tegen schade door letsel bij ongevallen.

Bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval Tilburg

Bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval in Tilburg? Dan moet uw werkgever bewijzen dat hij alles in het werk heeft gesteld om dit bedrijfsongeval te voorkomen. Dit is een onmogelijke opgave! In bijna alle gevallen is uw werkgever daarom aansprakelijk voor de schade als gevolg van het u overkomen bedrijfsongeval in Tilburg.

Een bedrijfsongeval kan voortkomen uit:

 • Een gebrekkige machine
 • Onveilige werkplek
 • Onvoldoende of verkeerde instructies
 • Geen on te weinig toezicht
 • Een Gladde vloer.

Bij een bedrijfsongeval dient uw volledige letselschade door uw werkgever vergoed te worden. Het betreft dan de medische kosten, kosten voor verzorging en de schade door arbeidsongeschiktheid. Bij letselschade is uw werkgever verplicht uw salaris door te betalen. De aansprakelijkheidsverzekering moet een eventueel tekort aanvullen. U mag nooit minder verdienen als voor het ongeval op het werk!

Is er bij u sprake van blijvend letsel of moest u een nacht in het ziekenhuis blijven na het bedrijfsongeluk? Dan moet de werkgever de Inspectie SZW inschakelen. Deze doen een onderzoek naar het u overkomen ongeval. Zowel u als uw werkgever worden over het ongeval gehoord, evenals getuigen. De arbeidsinspecteur maakt vervolgens een ongevallenrapport op en deelt deze met u en uw werkgever die een boete kan krijgen bij overtreding van een de arbeidswetgeving.

Lijdt u schade door een bedrijfsongeval in Tilburg? Laat uw letselschadevergoeding verhalen door uw letselschade advocaat Tilburg. Wij zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld. Bel 0800 278 4626 (gratis) voor hulp of stuur ons een bericht.

Gebeten door hond

U bent in Tilburg gebeten door een hond en bent hierbij gewond geraakt. Letsel na een hondenbeet bestaat voornamelijk uit:

 1. Een vleeswond
 2. Zenuwletsel
 3. Pijnklachten
 4. Littekens
 5. Infectie
 6. spierbeschadiging.

De bezitter van de hond die u gebeten heeft is op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek aansprakelijk voor de schade die u lijdt doordat u door een hond bent aangevallen. Deze persoon zal door uw letselschade advocaat Tilburg aansprakelijk gesteld worden voor uw letselschade.

Bent u gebeten door een hond in Tilburg en lijdt u hierdoor schade? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag en zorgen dat een letselschade advocaat uw letselschade in Tilburg volledig verhaald op de aansprakelijke hondenbezitter.

Bel 0800 278 4626 voor letselschade advies bij een hondenbeet. Wij helpen u 100% kosteloos!

 

Liever een letselschade jurist van een letselschade bureau? Wij adviseren een letselschade jurist van Letselschade Kompas

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar