Laat u kosteloos bijstaan door onze letselschade advocaten
Lijdt u in Volendam letselschade door een ongeluk?

Letselschade advocaat Volendam

Een aanrijding, bedrijfsongeval of gebeten door een hond. Als u hierbij letsel oploopt, dan wilt u uw letselschade uiteraard verhalen. Bij Brugman Letselschade Advocaten Volendam kunt u zich kosteloos laten bijstaan door een letselschade advocaat in Volendam. Kosteloos omdat de kosten worden betaald door de aansprakelijke partij. Dit is overigens bijna altijd een verzekeraar.

Een letselschade advocaat in Volendam van ons kantoor helpt u van a tot z, vanaf de aansprakelijkstelling tot he moment de schadevergoeding is ontvangen. Terwijl u zich bezighoudt met uw herstel, regelen wij de rest.

Wat doet een letselschade advocaat in Volendam?

Bent u het slachtoffer van een ongeval met letsel? De schade die u hierbij lijdt is letselschade. Het kan dan gaan om materiële schade zoals reiskosten, medische kosten en verlies van inkomen. De pijn die u als gevolg van het ongeval lijdt, is immateriële schade. Deze schade staat bekend als smartengeld.

Letselschade claimen is niet eenvoudig, met onze gratis rechtshulp bij letselschade zorgen wij ervoor dat alles snel verloopt en dat uw letselschade maximaal vergoed wordt. Met een letselschade advocaat bent u ook beter bestand tegen een letselschade jurist van de verzekeraar van de tegenpartij. Verzekeraars hebben immers tot doel een zo laag mogelijke schade uitkering te doen. Daarnaast zorgen met name niet- objectiveerbaar letsel als nekklachten na een aanrijding (whiplash), rugpijn en  hoofdpijnklachten voor veel discussie met de verzekeraar. Uw letselschade advocaat in Volendam weet precies hoe hier mee om te gaan.

Neemt u dus een letselschade advocaat in Volendam in de arm na een auto ongeluk, een ongeluk tussen een auto en fiets of bedrijfsongeval? Dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op hebt!

Letselschade advocaat of letselschade bureau?

U kunt bij het verhalen van letselschade kiezen tussen een letselschadebureau of een letselschade advocaat uit Volendam. Beide verhalen kosteloos uw letselschade. Het verschil is dat een letselschade advocaat in Volendam van ons kantoor meer deskundig is en zo nodig een rechtszaak kan starten. Ook staat uw letselschade advocaat onder toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten en de LSA. Dit is een beroepsvereniging van letselschade advocaten. U weet dus zeker dat u bij Brugman Letselschade Advocaten aan het juiste adres bent om uw letselschade te verhalen en met een betrouwbare partij te maken hebt.

Letselschade bureaus werken nogal eens op basis van no cure no pay. Dit betekent dat zij een deel van uw letselschade vergoeding afsnoepen als vergoeding voor rechtsbijstand. Wij zijn echter geen no cure no pay advocaat, bij ons ontvangt u een volledige schadevergoeding. En letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten verhaalt namelijk de kosten van rechtsbijstand altijd rechtstreeks op de aansprakelijke partij.

Wilt u een gratis letselschade advies of gratis rechtshulp van een letselschade advocaat in Volendam? Neemt u dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Het letselschade traject

Het verhalen van letselschade of overlijdensschade is complex. Het is werk voor specialisten. De eerste stap is het inventariseren van uw letselschade en het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het ongeval. Hiervoor komt uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten graag bij u thuis in Volendam. Hij bespreekt het ongeval met u en de schade die u bij het ongeval heeft opgelopen. Ook bespreekt hij het gehele letselschade traject met u.

Alle door u geleden schade wordt inzichtelijk gemaakt in een schadestaat. Hierin worden alle schadeposten zoals de gemaakte reiskosten en medische kosten zoals het eigen risico opgenomen. Kunt u uw aandeel in het huishouden niet langer uitoefenen of ben u zelfs arbeidsongeschikt als gevolg van het ongeval of moet u re-integreren? Ook deze schade wordt in de schadestaat opgenomen. Indien noodzakelijk zorgt uw letselschade advocaat ervoor dat u een voorschot op uw totale schade ontvangt.

Nadat de aansprakelijkheid is erkend, volgt het medische traject. Alle medische informatie wordt bij uw behandelaars opgevraagd. Op basis van deze informatie stelt onze medisch adviseur een medisch advies op. Hieruit blijkt onder andere of er sprake is van blijvend letsel. Deze informatie is belangrijk voor het verdere letselschade traject. Brugman Letselschade Advocaten heeft een eigen medisch adviseur, dus wij beschikken snel over een medisch advies.

Uiteindelijk zal er een definitieve regeling tussen u en de aansprakelijke partij (verzekeraar) tot stand komen. Uw letselschade advocaat weet precies wat hierbij van belang is.

Wat te doen na een aanrijding?

Een aanrijding kan een flinke impact op u hebben, zeker als u hierbij gewond bent geraakt. Veel voorkomende aanrijdingen zijn een kop-staartbotsing waarbij iemand u van achteren aangereden hebt. Zijn er drie of meer auto’s betrokken bij een achterop aanrijding? Dan spreken wij van een kettingbotsing.

Hield iemand te kort afstand of lette de auto achter u niet op en is de aanrijding hierdoor ontstaan, dan dient de achterop rijder op te komen voor de geleden schade. Zo staat in artikel 5 van de Wegenverkeerswet dat weggebruikers zich niet zo op de weg mogen gedragen dat er een kans is op een gevaarlijke situatie en dus op een auto ongeluk. De persoon die dit gevaar veroorzaakt en door te kort afstand houden een kop-staart botsing veroorzaakt, is dus verplicht om uw letselschade te betalen. Omdat motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn zal deze verzekeraar uw letselschade vergoeden.

Als fietser aangereden

Als fietser aangereden worden gaat veelal gepaard met letsel. Omdat u op de fiets onbeschermd bent, is de kans op een ongeval tussen een fietser en auto groot. Er gebeuren jaarlijks niet voor niks duizenden fietsongevallen omdat een fietser wordt aangereden. Fietsers kunnen wel aanspraak maken op een letselschade vergoeding als er sprake is van een aanrijding met een auto of ander motorvoertuig, Ook als de fietser zelf door rood rijdt of geen voorrang verleend. De letselschade wordt bij schuld van de auto of scooter voor 100% vergoed. Bij eigen schuld voor ten minste 50%, maar dit kan oplopen tot een vergoeding van letselschade voor 100%. Dit op grond van de billijkheidscorrectie.

Als voetganger aangereden

Bent u als voetganger aangereden door een motorvoertuig, dan geldt hetzelfde als in het geval u als fietser aangereden bent. Uw letselschade wordt altijd vergoed en ten minste voor 50%. Dit is slechts anders bij overmacht van de bestuurder van het motorvoertuig.

Meer over de mogelijkheden voor een letselschade claim als fietser of voetganger vindt u hier.

Bedrijfsongeval in Volendam

Van een bedrijfsongeval wordt gesproken als u gewond raakt bij een bedrijfsongeval. Dit kan voorkomen uit een bouwongeluk, een van een steiger of door een ondeugdelijke machine. Maar ook bij een heftruck ongeval omdat een collega u aanrijdt, is er sprake van een bedrijfsongeval. Werkgever zijn aansprakelijk voor letselschade veroorzaakt door een ongeval op het werk. Dit heeft werkgeversaansprakelijkheid.

Bij een bedrijfsongeval moet de werkgever bewijzen dat zij aan haar zorgplicht heeft voldaan. In de praktijk lukt dit een werkgever bijna nooit en is deze aansprakelijk voor uw letselschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn alle advocaten gespecialiseerd in het verhalen van letselschade en overlijdensschade. Zo houden zij hun kennis doorlopend bij en staan uw belangen voorop. Ook bent u ervan verzekerd dat uw advocaat te allen tijde goed bereikbaar is en uw dossier voortvarend wordt behandeld.

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten is werkzaam in de hele regio Volendam. Uw letselschade advocaat is dan ook eenvoudig te bereiken. Maar hij of zij komt ook graag bij u thuis als u vragen heeft of voor een kosteloos letselschade advies.

Contact

Woont u in of in de buurt van Volendam en heeft u schade als gevolg van een ongeval? De letselschade advocaat in Volendam van advocatenkantoor Brugman staat u graag bij. Neemt u gerust contact met ons op voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Wilt u liever telefonisch advies ontvangen? Er is altijd een letselschade advocaat aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar