Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos!
Lijdt u letselschade in West-Friesland?

Letselschade advocaat West Friesland

Heeft u in West-Friesland letsel overgehouden aan een aanrijding of een arbeidsongeval? Dan is er recht op een schadevergoeding als het ongeval te wijten is aan een derde. In deze bijdrage leest u wat te doen bij een:

 • aanrijding
 • bedrijfsongeval
 • hondenbeet
 • slecht wegdek

Waar vind ik een Letselschade advocaat in West-Friesland

Brugman Letselschade Advocaten is gevestigd in het Westfriese Wognum, onderdeel van de gemeente Medemblik. Ons kantoor is zelfs gevestigd naast het gemeentehuis van Medemblik. Het ligt aan de A7 op een steenworp van Hoorn, Enkhuizen en de andere mooie Westfriese plaatsen. Dus zelfs voor een letselschade advocaat in Lutjebroek kunt u bij ons terecht.

Ons team van letselschade advocaten komen ook uit West-Friesland en spreken dus uw taal! Wij verhalen uw letselschade voortvarend en houden van een persoonlijke aanpak. Bij ons bent u zeker geen nummer!

Maak kennis met de letselschade advocaten en letselschade juristen van Brugman Letselschade Advocaten, wij helpen u graag in deze moeilijke tijd met een letsel advies en het letselschade claimen.

Een ongeval met letsel kan grote gevolgen voor u hebben. U bent bij het ongeval gewond geraakt en heeft pijnklachten. Er is sprake van tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid en moet veel naar de huisarts of het Dijklander Ziekenhuis om te revalideren. In korte tijd maakt u veel kosten, maar waar kunt u deze verhalen? En als u arbeidsongeschikt bent, wie betaalt uw inkomen door?

Na een ongeval is het voor u belangrijk om zich te richten op herstel. Een letselschade advocaat is er voor alle financiële vragen. Door de jarenlange ervaring op het gebied van letselschade zorgen wij dat al uw schade verhaald wordt. Terwijl u zich richt op uw revalidatie, zorgen wij voor de rest.

Schadeposten bij letselschade in West-Friesland

De schade door een ongeval bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Bij materiële schade kunt u denken aan de reiskosten die u heeft gemaakt naar het Westfries Gasthuis, de huisarts en de fysiotherapeut. Maar ook het eigen risico van de zorgverzekering komt voor een vergoeding in aanmerking.

Er zijn vele schadeposten bij letselschade in West-Friesland. Dit zijn de 10 belangrijkste schadeposten:

 • loonschade
 • schade in uw pensioen
 • kosten mantelzorg
 • huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten
 • reiskosten
 • verplicht eigen risico
 • facturen fysiotherapeut
 • kosten psycholoog
 • smartengeld

Betekenis smartengeld

De eerste 9 schadeposten bij letselschade die deel uitmaken van uw schadeloosstelling zijn op geld waardeerbaar. Dit wordt materiële schade genoemd. Daarnaast is er recht op een immateriële vergoeding van uw letselschade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld heeft als betekenis een vergoeding  voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten die u als gevolg van een aanrijding, ongeval op het werk of letsel door een gat in de weg of te wel een slecht wegdek oploopt.

Er is altijd recht op smartengeld na een ongeval. Smartengeld na een ongeval is echter niet te berekenen. Smartengeld berekenen gebeurt daarom door middel van de smartengeldgids.

Lees meer over de smartengeldgids

Letselschade door een aanrijding

Bij een aanrijding denken wij al snel aan een ongeval op de snelweg zoals een kettingbotsing of een kop-staart botsing. Het verschil tussen een kop-staart botsing en en kettingbotsing is dat bij de eerste 2 en bij de andere achterop aanrijding ten minste 3 auto’s betrokken zijn. Maar u kunt ook als fietser aangereden worden,. Bent u aangereden door een auto, dan is de WAM- verzekeraar van deze auto aansprakelijk. Dit betekent dat de schadeverzekering van de aansprakelijke partij uw letselschade moet betalen.

Bent u betrokken bij een auto botsing of fietsongeluk? Uw letselschade advocaat in West-Friesland helpt u graag bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan snel contact met u op voor een letsel advies of het indienen van een letselschadeclaim.

Schade door een bedrijfsongeval

Werken op een ladder, zwaar tillen of bij een gevaarlijke machine staan kan gemakkelijk tot letsel leiden. U kunt immers van een trap of van de ladder vallen, met uw hand in de machine komen of een ander ongeluk meemaken waardoor u letselschade oploopt. De vraag is dan of u na een ongeval op het werk aanspraak kunt maken op een letselschade vergoeding.

Als u na een bedrijfsongeval schadevergoeding wenst, dan dient u te bewijzen:

 • dat u een ongeval tijdens werk heeft gehad
 • dat u hieraan letsel heeft overgehouden

Om aan uw bewijslast te voldoen adviseren wij u het melden van het bedrijfsongeval bij de werkgever. Is er sprake van een ziekenhuisopname of blijvend letsel na het bedrijfsongeval, dan moet de werkgever het bedrijfsongeval melden bij de arbeidsinspectie. Deze stelt dan een onderzoek in naar de toedracht en of de zorgplicht van de werkgever geschonden is.

Heeft de werkgever niet voldaan aan zijn zorgplicht, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever zal dan zijn schadeverzekering in moeten schakelen.

Contact met uw letselschade advocaat in Hoorn

Lijdt u letselschade en bent u op zoek naar een letselschade advocaat in West-Friesland. Neem dan contact met ons op en laat u bijstaan door een letselschade advocaat in Hoorn of een letselschade advocaat in Amsterdam van ons kantoor. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar