Onze letselschade advocaten helpen u bij letselschade!
Heeft u whiplashklachten en oorsuizen?

Oorsuizen door een blokkade in de nek (whiplash) kan het gevolg zijn van een verdraaiing van de nek, bijvoorbeeld na een ongeluk. Bij een achterop aanrijding krijgt de nek namelijk een harde klap waardoor nekklachten kunnen ontstaan. Deze klachten van de nek wordt ook wel een whiplash genoemd. Hierbij kunnen ook oorsuizen voorkomen.

Als u door een blokkade in de nek oorsuizen heeft, dan is dit heel vervelend. U kunt er ook schade door lijden. Schade door een ongeluk wordt letselschade genoemd. Is deze schade veroorzaakt door een ander, zoals bij een kettingbotsing, dan kunt u schadevergoeding eisen. Onze letselschade advocaten helpen u hier gratis bij.

Heeft u ook door een whiplash of blokkade in de nek oorsuizen en/ of andere klachten? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Met meer dan 15 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt en wij komen ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of intakegesprek. En wij helpen u altijd 100% kosteloos!

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij komen direct voor u in actie.

Oorzaak blokkade in de nek en oorsuizen (whiplash klachten)

U heeft een ongeluk meegemaakt en heeft sinds of kort na het ongeluk last van oorsuizen. Bijvoorbeeld na een aanrijding. De vraag die dan vaak gesteld wordt is of deze oorsuizen het gevolg kunnen zijn van de aanrijding. In dat geval kan immers de schade die hierdoor geleden wordt op de tegenpartij verhaald worden.

Er zijn inderdaad aanwijzingen dat een blokkade in de nek oorsuizen kan veroorzaken. Onze letselschade advocaten zien dit ook soms na een aanrijding, met name bij een achterop aanrijding. Bij een kop-staart botsing bijvoorbeeld wordt het hoofd hard heen en weer geslingerd en kan er een blokkade in de nek ontstaan. Deze nekklachten worden een whiplash genoemd. Hieraan kun je vervelende klachten overhouden, waaronder nekpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratiestoornis. Maar door deze blokkade in de nek kunnen dus ook oorsuizen ontstaan.

Ander oorzaken van oorsuizen ofwel een tinnitus zijn problemen met verstandskiezen of een knappend kaakkopje. Deze oorzaken komen minder vaak voor.

Wat te doen bij een blokkade in de nek + oorsuizen?

Helaas is er geen behandeling die oorsuizen doet verdwijnen. Er zijn wel speciale behandelingen voor in ziekenhuizen en klinieken. Zo is Ruysdael Clinics hierin gespecialiseerd en zijn er speciale programma’s om te leren omgaan met oorsuizen.

Ervaart u door een blokkade in de nek oorsuizen als gevolg van een ongeluk zoals een aanrijding van achteren? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Deze bestaat in ieder geval uit smartengeld. Maar u kunt door de oorsuizen ook arbeidsongeschikt raken en/ of medische kosten moeten maken. Ook deze kosten dienen dan vergoed te worden en u kunt hiervoor de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Het lastige met oorsuizen als gevolg van een ongeluk is dat oorsuizen voor anderen niet waarneembaar zijn. U moet echter bewijzen dat u 1. oorsuizen heeft en 2. dat deze het gevolg zijn van het ongeluk. Daarom adviseren wij u als volgt:

 • meld uw oorsuizen direct na het ongeluk bij uw huisarts of op de eerste hulp
 • vraag of de arts in uw medisch dossier wilt zetten dat u oorsuizen heeft
 • schakel direct een letselschade advocaat in zodat deze u verder kan helpen met uw letselschade

Heeft u letsel aan een ongeluk overgehouden zoals oorsuizen, nekklachten en/ of andere whiplashklachten? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Waarom moet ik mijn oorsuizen na een ongeluk melden bij een arts?

Als u na een whiplash of te wel een blokkade in de nek oorsuizen hebt, dan kan het zo zijn dat de tegenpartij of diens verzekeraar ontkent dat deze klachten er zijn. Immers, deze klachten zijn niet waarneembaar. Meldt u direct na het ongeluk de klachten bij uw huisarts of bij de arts op de spoedeisende hulp? Dan acht een rechter het vaak aannemelijk dat deze klachten van het ongeluk komen.

Wat kan een letselschade advocaat voor u betekenen?

Letselschade claimen bij whiplash symptomen zoals nekklachten en oorsuizen is niet eenvoudig. Verzekeraars zullen vaak ontkennen dat de klachten er zijn of aangeven dat deze klachten van voorbijgaande aard zijn. Het resultaat is dat u met schade blijft zitten.

In de jurisprudentie (rechtspraak) is uitgemaakt dat onder omstandigheden het causaal verband tussen het ongeluk en uw klachten vaststaat. Een ervaren en deskundige letselschade advocaat weet precies welke stappen u moet zetten om toch schadevergoeding te kunnen vorderen. Een letselschade advocaat van ons kantoor regelt alles voor u. Zo kunt u zich richten op uw revalidatie en een maximaal herstel.

Dit is wat onze letselschade advocaten voor u doen:

 • onderzoeken wie schuldig is aan het ongeluk
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • een voorschot op uw letselschade claimen
 • al uw vragen beantwoorden
 • hulp bieden bij problemen met uw werkgever of uitkeringsinstantie
 • een schadestaat opstellen
 • onze medisch adviseur vragen naar de voor u beste behandeling
 • onderhandelen en discussiëren met de letselschade verzekeraar
 • een maximale schadevergoeding voor u verkrijgen.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Wat veel mensen niet weten is dat onze letselschade advocaten u gratis helpen bij het claimen van letselschade. In de wet is namelijk opgenomen dat letselschade slachtoffers recht hebben op gratis hulp van een letselschade advocaat als een ander aansprakelijk is. Onze letselschade advocaten helpen u dus altijd gratis. Ook als u bij een blokkade in de nek oorsuizen of andere whiplash symptomen heeft.

Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button voor gratis hulp bij letselschade.

Vraag en antwoord bij letselschade

Onze letselschade advocaten krijgen veel vragen over letselschade. Hieronder vindt u 3 veel gestelde vragen bij letselschade. Heeft u een andere vraag of wilt u gratis hulp bij het verhalen van letselschade, klik dan op bovenstaande button voor een gratis letselschade advies.

Wat zijn de symptomen van een whiplash

Een van de symptomen van een whiplash of blokkade van de nek zijn oorsuizen. Maar er zijn veel meer symptomen van een whiplash. De 10 meest bekende whiplash klachten zijn:

 • nekpijn
 • beperking in de bewegelijkheid van de nek
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • concentratieproblemen
 • visusklachten
 • geen licht kunnen verdagen
 • misselijkheid
 • slapeloosheid
 • vergeetachtigheid

Wilt u weten of u een whiplash heeft? Neem dan contact met ons op voor een gratis whiplash symptomen test. U weet dan binnen 5 minuten of u aan een verkeersongeluk of ander ongeluk een whiplash over hebt gehouden.

Wat te doen bij een aanrijding?

Zijn de whiplashklachten het gevolg van een aanrijding? Dit is wat u het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat u recht hebt op een letselschade vergoeding:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het schade aanrijdingsformulier ondertekenen
 • vraag getuigen om een verklaring
 • bel bij twijfel altijd de politie
 • maak foto’s van de ongevalssituatie
 • ga altijd naar een arts en laat uw klachten documenteren
 • bel direct een letselschade advocaat om u gratis te helpen

Kan ik ook voor een letselschade advocaat in Den Haag bij jullie terecht?

Brugman Letselschade advocaten is een van de enige in letselschade gespecialiseerd advocatenkantoor. Wij werken door heel Nederland, dus ook voor een letselschade advocaat in Den Haag kunt u bij ons terecht. Net als voor een letselschade advocaat in Amsterdam of waar dan ook in Nederland.

Wist u dat wij inmiddels meer dan 15 afspraaklocaties door heel Nederland hebben? Onze letselschade experts zijn dus altijd dichtbij, waar in Nederland u ook woont. Een letselschade advies of intakegesprek kan ook gewoon bij u thuis plaatsvinden, wel zo fijn als je klachten en beperkingen ervaart.

Wilt u net als vele andere letselschade slachtoffers gratis hulp bij letselschade van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 2784626 (gratis) of klik op onderstaande button. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar