Bij ons is letselschade claimen altijd 100% kosteloos!
Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

Als je betrokken raakt bij een ongeluk en een ander is hiervoor aansprakelijk, dan wil je schadevergoeding eisen. Dat is logisch en u heer hier ook recht op. Maar letselschade claimen is geen eenvoudige opgave en roept vragen op. Gelukkig zijn er echter specialisten die kunnen helpen bij een letselschade claim indienen en letselschade verhalen. Maar wat nu de kosten van een letselschade advocaat of letselschade bureau en wat doet een belangenbehartiger voor u bij een ongeluk?

Goed nieuws, voor de hulp van onze letselschade advocaten maakt u nooit kosten! Want bij ons geldt: inschakelen letselschade advocaat, kosten worden verhaald op de aansprakelijke partij. U kunt dus gerust contact met ons opnemen voor een letselschade advies of het verhalen van letselschade, het is altijd 100% kosteloos!

Wilt u ook zonder kosten een letselschade advocaat inschakelen? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Letselschade advocaat, kosten vergoed door aansprakelijke partij?

Als u letsel oploopt als gevolg van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een hondenbeet, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de letselschade die u lijdt. Maar u krijgt bij een letselschade claim wel te maken met een letselschade jurist van een grote letselschadeverzekeraar zoals Achmea, asr of Allianz.

Een letselschade jurist van een letselschade verzekeraar geniet veel kennis over letselschade recht. Daarom is het verstandig om ook zelf een belangenbehartiger in te schakelen om u te helpen bij het claimen van letselschade. U kunt daarbij kiezen tussen een letselschade bureau of letselschade advocaat.

Ook de wetgever is zich goed bewust van het het belang om een letselschade expert in te schakelen bij letselschade na een ongeluk. Daarom geldt bij de inschakeling van een letselschade advocaat, kosten maakt u niet! Want in artikel 6:96 van het Burgerlijk wetboek is een speciale reling opgenomen over de “buitengerechtelijke kosten letselschade.” Deze regeling houdt in dat bij inschakeling van een letselschade advocaat kosten betaald worden door de aansprakelijke partij of diens letselschade verzekeraar.

Letselschade advocaat vs letselschade bureau

Schadevergoeding eisen bij letselschade is dus altijd gratis. De enige voorwaarde is dat er een aansprakelijke partij is. Pas als er geprocedeerd moet worden, worden er kosten gemaakt. Echter, een gerechtelijke procedure bij letselschade komt nauwelijks voor. Slechts in 1-2% van alle letselschadezaken komt dit voor. Voor de kosten hoeft u dus niet te kiezen voor een letselschade bureau. Maar wat zijn nu de voordelen van het inschakelen van een letselschade advocaten boven een letselschade bureau:

 • een letselschade advocaat heeft altijd een universitaire opleiding
 • er is geen controle op letselschade bureaus, wel op letselschade advocaten
 • letselschade advocaten mogen procederen, letselschade bureaus niet

Kiest u dus voor een letselschade advocaat, dan weet u zeker dat u geholpen wordt door een erkende, ervaren, deskundige en professionele partij.

No cure no pay advocaat

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan is er in het buitengerechtelijke traject dus altijd recht op een letselschade advocaat, kosten maakt u niet. Toch zijn er letselschade bureaus die op basis van no cure no pay werken. Er zijn ook no cure no pay advocaten die aanbieden gratis te werken voor een hogere vergoeding bij succes. Maar wanneer kun je hier nu mee in zee gaan?

Ons advies is om, tenzij er naar de rechter gegaan moet worden, nooit in zee te gaan met een no cure no pay advocaat of een letselschade bureau dat no cure no pay aanbiedt. Immers, u heeft recht op gratis rechtsbijstand bij letselschade! Alleen als een gerechtelijke procedure noodzakelijk is, kunt u kiezen voor een no cure no pay advocaat.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt. Wij werken door heel Nederland en zijn met meer dan 15 bezoeklocaties altijd dichtbij. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies en het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij komen direct voor u in actie! En bij ons geldt: inschakelen letselschade advocaat, kosten worden verhaald op de aansprakelijke partij!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar