Onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Is u een ongeluk met letsel overkomen?

Gratis hulp bij uw letselschadezaak

Na een ongeluk komt er veel op u af. U heeft letsel en bent hierdoor beperkt. Dit vergt veel energie van u en uw leven staat even volledig op de kop. Maar dan is er ook nog eens schade, deze schade wordt letselschade genoemd. Het is logisch dat u deze letselschade wilt verhalen. Dit doet u door het starten van een letselschade zaak. Maar hoe lang duurt een letselschadezaak en welke schadevergoeding kunt u eisen?

Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij jarenlange ervaring in het behandelen van een letselschadezaak. Wij nemen het claimen van letselschade dan ook graag van u over zodat u zich kan richten op uw herstel. Over de advocaatkosten hoeft u zich daarbij geen zorgen te maken. Deze verhalen wij voor u op de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon. U maakt dus nooit kosten voor onze rechtsbijstand.

Hoe lang duurt een letselschadezaak?

Een vraag die wij vaak krijgen is hoe lang duurt een letselschadezaak nu eigenlijk? Het antwoord op deze vraag is echter niet eenvoudig te geven. Er zijn geen standaardtermijn voor de behandeling van uw letselschadedossier. Wel is in de Gedragscode Behandeling Letselschade aangegeven dat de looptijd zo laag mogelijk moet zijn en dat er na 2 jaar een evaluatie plaats moet vinden over de looptijd.

Hoe lang een letselschadezaak duurt hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste zijn:

 • de aard en ernst van het letsel
 • de gevolgen die het ongeluk voor u heeft

Aard van het letsel van belang voor duur letselschadezaak

Bij de aard van het letsel gaat het om het soort letsel dat u aan de aanrijding of het bedrijfsongeval hebt overgehouden. Bij whiplashklachten bijvoorbeeld is vaak veel discussie over het causaal verband. Deze discussie vertraagt uw letselschadezaak. Hierdoor kan het langer duren voordat er een letselschadevergoeding betaald wordt. Wel ontvangt u dan in de tussentijd een of meerdere voorschotten op uw letselschadevergoeding.

Licht letsel en ernstig letsel bij letselschadezaak

De ernst van het letsel is ook een belangrijke factor voor de duur van uw letselschadezaak. Bij licht letsel kan een letselschadedossier vaak snel definitief geregeld worden. De klachten en beperkingen zijn bij licht letsel immers meestal van korte duur. Dit is heel anders bij zwaar letsel zoals een breuk, tibia plateau fractuur of hersenletsel.

Bij ernstig letsel bent u vaak lang uitgeschakeld voor werk, studie en op het gebied van het huishouden. Uw klachten en beperkingen moeten goed in kaart worden gebracht. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor toekomstige schade. Want door het letsel en de beperkingen kunt u lang of zelfs uw leven lang letselschade lijden. Uw letselschade advocaat schakelt hiervoor een medische adviseur in, net als de letselschade jurist van de letselschade verzekeraar.

In het geval van zwaar letsel is ook vaak een medische expertise nodig, wordt een arbeidsdeskundige ingeschakeld en wordt de hoogte van uw schadevergoeding berekend door een rekenkundige. Hier gaat veel tijd mee gemoeid. Bij ernstig letsel duurt een letselschadezaak dan ook veel langer dan bij licht letsel. Wel ontvangt u tijdens de loopduur van uw letselschadedossier een of meerdere letselschade voorschotten.

Hoe lang wachten op uitbetaling verzekering?

Hoe langer een letselschadezaak duurt, hoe langer u ook moet wachten op uitbetaling van de verzekering. Maar hoe lang moet u nu wachten op uitbetaling van de verzekering? Hierbij dient een onderscheid gemaakt te worden tussen een voorschot letselschade en een slotbetaling letselschade.

De slotbetaling in uw letselschadedossier gebeurt op het moment dat uw letselschade claim definitief geregeld kan worden met de verzekeraar. Dit is vaak op het moment dat u hersteld bent bij licht letsel. Bij zwaar letsel vindt de definitieve afwikkeling plaats op het moment dat er een “medische eindsituatie” is. Dit betekent dat uw letsel niet meer zal verbeteren en op korte termijn ook niet meer zal verslechteren.

Met name bij ernstig lichamelijk letsel kan de definitieve uitbetaling door de verzekeraar lang duren. Een letselschadezaak kan dan immers jaren duren! Toch hoeft u dan niet lang te wachten op uitbetaling door de letselschade verzekering. Een aantal letselschade bedragen kan vaak al in kaart worden gebracht. Voor de overige schadeposten kan vast een voorschot op de letselschade betaalt worden.

Hoogte voorschot letselschade

De hoogte van het voorschot letselschade wordt bepaalt op basis van een aantal factoren:

 • de hoogte van de reeds geleden schade
 • de schadeposten zelf, met name bij inkomensschade is een hoog voorschot nodig
 • doorlooptijd van de schade

Gratis hulp bij uw letselschadezaak

Een letselschadezaak starten is niet eenvoudig en vergt veel tijd en energie van u. Gelukkig kunt u de schadevergoeding eisen na een ongeluk gratis aan onze letselschade advocaten overlaten. Wij hebben jarenlange ervaring in het letselschade claimen na een auto ongeluk, fiets ongeluk of bedrijfsongeval. Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan heeft u ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade specialist.

Brugman Letselschade Advocaten is al meer dan 10 jaar specialist in het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk of ongeluk op het werk. En met meer dan 15 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij altijd in de buurt. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat Amsterdam of elders in Nederland, u kunt altijd bij onze letselschade advocaten terecht!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar