Laat onze letselschade advocaten de letselschade verhalen!
Heeft u een gebroken been aan een ongeval overgehouden?

Letselschade claimen bij een gebroken been

U heeft een gebroken been aan een ongeval overhouden. Hieraan kunt u niet alleen letsel overhouden, maar ook schade. Bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of omdat u medische kosten maakt. En uiteraard is er recht op een smartengeldvergoeding.

Letselschade claimen bij een gebroken been is niet eenvoudig. Daarom is in de wet opgenomen dat u bij letselschade gratis hulp kunt krijgen van een letselschade advocaat. De enige voorwaarde is dat u iemand aansprakelijk stellen kunt voor uw letselschade. Hierdoor kunt u gratis aanspraak maken op rechtsbijstand van een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor.

Op deze pagina leest u alles over een gebroken been, van de oorzaken tot de behandeling van een gebroken been. Heeft u vragen aan onze medisch adviseur of letselschade specialisten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Hoe weet je of je been gebroken is?

Een gebroken been is een botbreuk. Bij een botbreuk is een aantal zaken belangrijk om wel of juist niet te doen. Maar hoe herken je een botbreuk?

Bij een botbreuk en dus ook bij een gebroken been is de vraag waar je op moet letten om te weten of het om een breuk gaat. Een botbreuk herkent u aan het volgende:

 • het been doet pijn, bij het bewegen maar zelfs als u het been stil houdt
 • bewegen van en steunen op het been is niet mogelijk
 • de plek van de breuk is verkleurd en/ of gezwollen
 • er kan sprake zijn van een zichtbare wond

Een gebroken been dient snel behandeld te worden. Daarom is het belangrijk om direct naar het ziekenhuis te gaan.

Oorzaken gebroken been

Een gebroken been is in veel gevallen het gevolg van een ongeval. Met name een aanrijding of een val op het werk is oorzaak van dit letsel. Zo komt een beenbreuk relatief vaak voor bij een fietsongeluk omdat dit vaak resulteert in een harde val. Maar ook een val van een ladder of steiger bij een bedrijfsongeval is vaak een oorzaak.

Daarbij kan een been op verschillende plaatsten breken:

 • scheenbeen
 • kuitbeen
 • dijbeen

Behandeling beenbreuken

Bij ieder van deze beenbreuken is behandeling noodzakelijk. Maar welke behandeling is bij welke breuk noodzakelijk? Een gebroken been kan bestaan uit een scheurtje in uw bot, maar het kan ook gaan om een gecompliceerde breuk of zelfs een verbrijzeling. De behandeling van de beenbreuk is bij deze letsels anders. Deze behandelingen kunnen wij onderscheiden in een aantal categorieën:

 • geen behandeling
 • gipsbehandeling
 • operatie
 • diverse tussenvormen

Welke behandeling in welk geval geïndiceerd is wordt door de chirurg bepaald. Soms kan het genoeg zijn om het gebroken been met gips te behandelen. Bij een meer gecompliceerde breuk en bij een verbrijzeling is een operatie in de meeste gevallen noodzakelijk. Beide behandelingen kennen complicaties. Zo kunnen bij een gipsbehandeling onder andere een verslapping van de spieren ontstaan, een verstijving en is er kans op trombose.

Maar ook een operatieve behandeling kent mogelijke complicaties en dus risico’s. Hierbij kunt u denken aan onder andere een beschadiging van weefsels, een wondinfectie en longontsteking. Laat u daarom goed door uw specialist adviseren welke operatie bij welke beenbreuk de beste is.

Gratis advies van onze medisch adviseur

Kiest u ervoor om uw letselschade gratis te laten verhalen door onze letselschade advocaten? Dan schakelen wij voor u onze medisch adviseur in met het verzoek u te informeren over de beste behandelingen bij een gebroken been. Maar ook doet onze medisch adviseur een voordracht voor de beste chirurg om u te behandelen en eventueel te opereren.

Letselschade claimen bij een gebroken been

Oorzaak nummer 1 van een gebroken been is een ongeval. Het kan dan gaan om een auto ongeluk of een fietsongeval, maar u kunt ook als voetganger aangereden worden. Behalve bij een verkeersongeluk is een gebroken been ook veelal het gevolg van een bedrijfsongeval. Zo ontving de Nederlandse Arbeidsinspectie over 2021 bijna 3500 meldingen van een arbeidsongeval en waren dit er in 2022 zelfs nog meer.

Is er iemand aansprakelijk te stellen voor het ontstaan van het ongeluk, dan kunt u een schadevergoeding eisen. Bij een verkeersongeluk bijvoorbeeld op de veroorzaker van een kettingbotsing of de auto die u als fietser aangereden heeft.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk voor letselschade. Dit op basis van de zware zorgplicht die op werkgevers rust. Maar ook voor een fout van een medewerker waardoor u beenletsel oploopt is de werkgever aansprakelijk, net zoals bij een verkeersongeval onder werktijd.

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar