Onze letselschade advocaten in Breda helpen u kosteloos!
Zoekt u een letselschade advocaat in Breda en omstreken?

Letselschade advocaat Breda

Een ongeval komt altijd onverwachts. Van het een op het andere moment is er sprake van letsel en moet u van alles regelen. En u lijdt ook nog eens schade! Schade na een ongeval noemen wij letselschade.

Als u in Breda een ongeval is overkomen, bijvoorbeeld een auto ongeluk of fiets ongeluk, dan is de kans groot dat u recht heeft op een letselschade vergoeding. Onze letselschade advocaat in Breda helpt u hier graag bij!

Bij Brugman Letselschade advocaten helpen wij u altijd kosteloos bij het verhalen van letselschade. Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijk partij of bijvoorbeeld een schade inzittendenverzekering. U maakt dus nooit kosten voor onze rechtsbijstand!

In deze bijdrage leest u alles over wat te doen bij Letselschade in Breda na een:

 1. Aanrijding
 2. Bedrijfsongeval
 3. Hondenbeet
 4. Val door een slecht wegdek

Daarnaast vindt u informatie over welke schadeposten deel uitmaken van uw letselschade vergoeding en nog veel meer! Vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Icon

Contact met uw letselschade advocaat in Breda

Bent u in Breda aangereden, is u een bedrijfsongeval overkomen of bent u door een hond gebeten? Wat er ook is gebeurd, onze letselschade advocaten helpen u graag!
Bel voor een letselschade advies of het verhalen van uw letselschade 0800 278 46 (gratis) of  vul ons contactformulier in.

Wat kan een letselschade advocaat in Breda doen bij een aanrijding?

Bent u als fietser aangereden in Breda of is er sprake van een auto-ongeluk waarbij een ander schuldig is? Dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Maar ook als er geen aansprakelijke partij is dan kunt u recht hebben op een schadevergoeding.

Als u betrokken bent geraakt bij een aanrijding in Breda, neemt u dan contact met een letselschade advocaat in Breda van ons kantoor op. Wij kijken samen met u wat uw rechten zijn. U heeft namelijk vaker recht op een schadevergoeding dan u wellicht denkt!

Wat te doen na een auto-ongeluk of fietsongeluk?

Veel mensen dat er alleen recht is op een schadevergoeding als er iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Dit is echter niet correct. Want als een fiets wordt aangereden door een motorrijtuig, dan is er altijd recht op een vergoeding van letselschade. Ook als de fietser aangereden is door een eigen verkeersfout!

Fietsers en voetgangers worden namelijk door de wet beschermd omdat zij kwetsbaar zijn in het verkeer. Daarom betaalt de letselschade verzekering van de auto of scooter altijd tussen de 50% en 100% van de letselschade als u als fietser aangereden bent. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden bent.

Bent u als fietser aangereden in Breda en heeft u bijvoorbeeld spierpijn na de aanrijding? Hier leest u waar u recht op heeft!

Icon

De schade inzittendenverzekering

Een eenzijdig ongeval door bijvoorbeeld gladheid komt geregeld voor. Er is dan geen aansprakelijke partij. Toch kunnen zowel de bestuurder als de passagiers recht hebben op een schadevergoeding. Dit op basis van de schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering). Bijna iedere auto heeft deze verzekering.

Op grond van de schade- inzittendenverzekering is er recht op een volledig schadevergoeding. Zowel de materiële schade (medische kosten, inkomensschade) als het smartengeld wordt vergoed! Het is dus de moeite waard om uit te zoeken of er een SVI- verzekering is!

Wilt u weten of u recht heeft op een letselschade uitkering op grond van de SVI- verzekering? Neem contact op met uw letselschade advocaat Breda. Wij zijn er graag voor u en helpen 100% kosteloos.

Waar heb ik recht op bij een bedrijfsongeval?

Werkgeversaansprakelijkheid is geregeld in de wet. Artikel 7:658 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek zegt namelijk dat werkgevers voor een veilige werkplek moeten zorgen. Dit betekent in de praktijk dat een werkgever bij een bedrijfsongeval altijd aansprakelijk is. Daarnaast is de werkgever aansprakelijk voor fouten van haar medewerkers.

Hoeft u als werknemer dan niks aan te tonen? Jawel, maar alleen dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Daarom is het belangrijk dat u getuigen heeft van het ongeval.

Is u een bedrijfsongeval in Breda overkomen? Bij ons kunt u gratis terecht voor het claimen van uw letselschade. Uw letselschade advocaat in Breda onderzoekt de mogelijkheden en stelt zo nodig de werkgever aansprakelijk.

Icon

Letselschade na een hondenbeet in Breda

Als iemand gebeten door een hond is, dan dient de bezitter van de hond op te komen voor de letselschade door de hondenbeet. Dit is opgenomen in de wet en wel in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Deze wet luidt:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.”

Bent u dus gebeten door een hond? Dan is er aansprakelijkheid en dient de letselschade van het slachtoffer vergoed te worden. Dit geldt voor de materiële schade en het smartengeld!

Letsel betekenis

Bij letsel wordt er vaak gedacht aan beenletsel, handletsel of oogletsel. Het is letsel dat zichtbaar is. Dit letsel wordt ook wel objectiveerbaar letsel genoemd, zo is een gebroken been zichtbaar op een foto.

Naast objectiveerbaar letsel bestaat er ook niet- objectiveerbaar letsel. Dit letsel is niet zichtbaar, maar geeft wel klachten en beperkingen. De bekendste voorbeelden van niet objectiveerbaar letsel zijn:

 1. Nekklachten
 2. Hoofdpijn
 3. Chronische rugklachten
 4. Vermoeidheidsklachten
 5. Psychische klachten

Voornoemde klachten worden vaak gezien bij een whiplash. Symptomen van een whiplash zijn echter niet zichtbaar. Dit wil echter niet zeggen dat er geen sprake is van letsel!

Verzekeraars betwisten vaak dat er sprake is van whiplashklachten. Bij Brugman Letselschade Advocaten weten wij echter precies hoe hier mee om te gaan. Ervaart u whiplashklachten, neemt u dan contact met uw letselschade advocaat Breda op. Wij helpen u graag en 100% kosteloos!

Icon

Contact met uw letselschade advocaat Breda

Zoekt u een letselschade advocaat in Breda en omgeving? Dan bent u bij Brugman Letselschade Advocaten aan het juiste adres. Onze letselschade specialisten werken in de omgeving Breda en komen graag bij u thuis om over uw letsel te praten. Wij zorgen dat uw letselschade voortvarend en maximaal vergoed wordt!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in voor het verhalen van uw letselschade in Breda en omstreken!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar