Onze letselschade advocaten helpen u graat en kosteloos!
Heeft u letsel opgelopen door een aanrijding of bedrijfsongeval?

Letselschade advocaat Hippolytushoef

U staat voor het stoplicht of zebrapad en wordt van achteren aangereden. Of u bent aan het werk en loopt letsel op door een defecte machine. Voorbeelden van ongelukken waaraan u letsel overhoudt door toedoen van een ander. In deze gevallen heeft u recht op een schadevergoeding.

Onze letselschade advocaten in Hippolytushoef helpen u gratis als u letsel heeft opgelopen na een aanrijding of arbeidsongeval. Bent u door een hond gebeten? Ook dan kunnen wij uw letselschade claimen. Dit doen wij altijd geheel kosteloos voor u. De rechtsbijstandskosten claimen wij op de aansprakelijke persoon.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Hippolytushoef

Wilt u 100% gratis uw letselschade claimen op de tegenpartij of uw schade verhalen op de svi verzekering? Neem dan contact met onze letselschade advocaat in Hippolytushoef op. Wij helpen u graag en bieden altijd gratis juridische hulp bij letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Een letselschade specialist van ons kantoor neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Bij een auto botsing gaat het vaak om een aanrijding van achteren. Het kan dan gaan om een kop-staart botsing of een kettingbotsing.

Kop-staart botsing

Bij een kop-staart botsing is de vraag wie schuldig is vrij eenvoudig, dit kan namelijk afgeleid worden uit 2 wetsartikelen:

In artikel 19 Reglement staat dat een bestuurder voldoende afstand op zijn voorganger moet houden. Artikel 5 wvw zegt dat iemand zich niet gevaarlijk op de weg mag gebruiken. Er zijn wel uitzonderingen op de regel dat de auto die achterop gereden is schuldig is aan de aanrijding van achteren, namelijk als het achterste voertuig afsnijdt of het voorste voertuig plotseling zonder reden remt. Dan is het voorste voortuig aansprakelijk.

Kettingbotsing

Bij een kettingbotsing is de vraag wie er schuldig is bij een achterop aanrijding. Is dit nu het voertuig dat achterop is gereden of het achterste voertuig in de “ketting”. Bij een kettingbotsing zijn immers ten minste 3 auto’s betrokken. In beginsel kunt u bij een dergelijke auto botsing beide bestuurder aansprakelijk stellen.

Het best kiest u het voertuig dat u heeft aangereden, op grond van de Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling van he Verbond van Verzekeraars betaalt het voertuig dat bij u achterop gereden is de veroorzaakte letselschade.

Lijdt u schade door een kop-staart botsing of kettingbotsing en bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Hippolytushoef? Onze letselschade advocaat in Hoorn helpt u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) voor gratis juridische hulp bij letselschade.

Wat te doen bij een aanrijding?

Bij een aanrijding zijn een aantal zaken belangrijk om ervoor te zorgen dat u een letselschadevergoeding kunt claimen. Daarom adviseren wij u bij een aanrijding:

 • vul altijd een schadeformulier in.
 • vraag getuigen om contactgegevens
 • bel bij doorrijden na een ongeval altijd ter plaatse de politie
 • maak foto’s van de auto’s en indien mogelijk uw letsel
 • laat uw letsel beoordelen door een arts
 • bewaar facturen en bonnen van gemaakte kosten
 • schakel een letselschade advocaat in.

Wie is schuldig bij aanrijding met fietser?

Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan is de autobestuurder altijd (deels) schuldig aan de aanrijding. Uiteraard als de auto geen voorrang verleende, maar ook andersom of als de fietser is aangereden omdat deze voor rood licht reed. Deze beschermende regeling voor fietsers is opgenomen in artikel 185 wvw en houdt het volgende in:

 • is de auto schuldig bij een aanrijding met een fietser, dan 100% schadevergoeding
 • is de fietser aangereden omdat deze geen voorrang verleende, dan ten minste 50%
 • bij toepassing van de billijkheidscorrectie 100% schadevergoeding voor de fietser
 • kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd een volledige schadevergoeding bij letselschade.

 

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u schade door een auto botsing? neem dan contact met een letselschade advocaat in Hippolytushoef op. Onze letselschade specialisten helpen u gratis bij het claimen van een letselschade vergoeding. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar