Onze letselschade advocaten in Blaricum helpen u kosteloos!
Is u een ongeval overkomen en lijdt u hierdoor letselschade?

Letselschade advocaat Blaricum

Een onoplettend moment en u bent betrokken bij een ongeval, vaak door toedoen van een ander. Bijvoorbeeld in het geval van een achterop aanrijding of bij een bedrijfsongeval omdat een collega een fout maakt. En tijdens een wandeling kunt u gebeten worden door een hond. Raakt u hierbij gewond of zijn er klachten, dan kunt u meestal aanspraak maken op een schadevergoeding. Uw letselschade advocaat in Blaricum helpt u hierbij,

In deze bijdrage vindt u veel informatie over letselschade en over het claimen van letselschade. Wij beantwoorden hieronder de volgende veel gestelde vragen van onze letselschade cliënten:

 • Wat is letselschade?
 • Wat valt onder letselschade
 • Wie is schuldig bij een aanrijding?
 • Wat is een bedrijfsongeval
 • Wat te doen bij een hondenbeet

Zit uw vraag er niet bij of wilt u gratis letselschade claimen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Blaricum. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Een van onze letselschade specialisten neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade advocaat Blaricum inschakelen

Als u gewond bent geraakt bij een ongeluk of hieraan klachten over hebt gehouden, dan is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Want bij letselschade verhalen krijgt u te maken met een verzekeraar en letselschade juristen. Dan is het wel zij fijn als u zich laat bijstaan door een letselschade expert. Zeker bij blijvend letsel, want in dat geval schakelen wij onze medisch adviseur in. Dit is belangrijk om te weten te komen of u ook in de toekomst nog klachten en beperkingen kunt ervaren.

Kosteloze hulp van een letselschade advocaat in Blaricum

Is de tegenpartij aansprakelijk? Dan is er in beginsel recht op kosteloze hulp van een letselschade advocaat in Blaricum. De tegenpartij betaalt uw letselschade en de kosten de gemoeid zijn met het verhalen hiervan. Onze letselschade advocaten werken dus bijna altijd geheel gratis voor u!

Wat is letselschade?

Wij spreken van letselschade als u na een aanrijding, ongeval op het werk of hondenbeet gewond raakt of hieraan klachten overhoud en hierdoor schade lijdt. Letselschade bestaat uit 2 soorten schade

Wat valt onder letselschade?

Na een ongeluk maakt u vaak kosten zoals het verplicht eigen risico, reiskosten en kosten voor behandelingen door de fysiotherapeut. Al deze kosten vallen onder letselschade. Maar het is goed voorstelbaar dat u ook pijnklachten aan uw verwondingen of klachten overhoudt, zoals bij een whiplash, tibia plateau fractuur of beenbreuk. Voor deze klachten, angstklachten en ander leed dat u door het ongeval lijdt krijgt u een smartengeldvergoeding.

Materiële schade wat onder letselschade valt zijn daarnaast:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • (extra) kosten voor kinderopvang
 • vervangende krachten voor onderhoud aan uw huis of tuin.

Wil weten op welke letselschade vergoeding u recht heeft of wilt u uw letselschade berekenen? Ons team van letselschade advocaten in Blaricum helpen u graag. Bel voor een kosteloos letselschade advies of gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Een letselschade advocaat van ons kantoor neemt direct contact met u op!

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bij een aanrijding ontvangt u een schadevergoeding als de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding. Bent u als fietser aangereden of als voetganger aangereden, dan ligt dit net iets anders. Hier beantwoorden wij de vraag wie schuldig is bij een aanrijding:

 • bij een kop-staart botsing of kettingbotsing is schuldig de automobilist die achterop is gereden. Dit staat in artikel 19 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Dit is alleen dan anders als het achterste voertuig is afgesneden, bijvoorbeeld bij invoegen of na inhalen.
 • In geval van een ongeval tussen auto en fiets of als een voetganger aangereden wordt dan is de autobestuurder altijd schuldig! De letselschade van de bij het fietsongeluk betrokken fietser moet dan voor ten minste 50% vergoed worden door de verzekeraar van de automobilist. Ook bij eigen schuld van de fietser aan het fietsongeluk. Het percentage kan zelfs nog oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie.

Maar wat nu als u aangereden door een onverzekerde auto wordt of als iemand doorrijdt na een aanrijding? U kunt dan niemand aansprakelijk stellen voor uw letselschade. In dat geval kunt u echter aanspraak maken op een schadevergoeding bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Onze letselschade advocaten in Blaricum adviseren u hier graag bij.

Wat is een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval wordt gesproken als u tijdens het werk een ongeval is overkomen waaraan u letsel of lichamelijke klachten heeft overgehouden. Niet bij ieder bedrijfsongeval is de werkgever ook aansprakelijk. Wel is het zo dat de werkgever vaak aansprakelijk is, namelijk als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Bijvoorbeeld bij een gladde vloer, een ondeugdelijke machines of onder instructies en toezicht ontbraken.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is ook sprake als u letsel lijdt door een fout van een collega. Werkgevers zijn namelijk aansprakelijk voor fouten van haar medewerkers.

Tenslotte is er werkgeversaansprakelijkheid als u onder werktijd een verkeersongeval overkomt. Het moet dan wel gaan om een aanrijding in de auto of voor als u als fietser aangereden bent.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Een hondenbeet is heel gevaarlijk. Het kan niet alleen tot letsel leiden, maar ook tot een infectie, de bekendste is wel tetanus. Wij adviseren u daarom altijd om na een hondenbeet naar de huisarts te gaan en te vragen of u een tetanusprik moet krijgen.

Bent u gebeten door een hond en lijdt u schade? Neem dan deze 5 tips ter harte:

 • zorg ervoor dat u weet wie de hondenbezitter is en schrijf al dienst contactgegevens op
 • maak foto’s van de ongevalsplek
 • zijn er getuigen? Schrijf de gegevens van deze personen op
 • laat uw letselschade direct behandelen door een arts
 • neem contact op met uw letselschade advocaat in Blaricum van Brugman Letselschade Advocaten

Contact met uw letselschade advocaat in Blaricum

Lijdt u letselschade na een aanrijding, ongeval op het werk of bent u gebeten door een hond? Onze letselschade advocaten in Blaricum helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade.

Letselschade advocaat mr. Gertjan Pranger

Gertjan Pranger, letselschade advocaat

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar