Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Bent u aangereden door een onverzekerde auto?

Letsel door aanrijding met onverzekerde auto, wat nu?

U bent aangereden door een onverzekerde auto. In Nederland geldt echter een verplichte verzekering voor alle motorvoertuigen en dus ook voor de auto. Maar in Nederland rijden toch zo’n 600.000 auto’s onverzekerd rond. Wat nu te doen bij een aanrijding met een onverzekerde auto? Wie kunt u aansprakelijk stellen voor uw letselschade en krijgt u alle schade vergoed bij een aanrijding door een onverzekerde auto? U leest het op deze pagina.

Heeft u vragen of wilt u gratis juridische hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons team van advocaten en juristen op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Aanrijding met onverzekerde auto

Een aanrijding is al vervelend genoeg, zeker als u bij het ongeval letsel opgelopen heeft. Rijdt de tegenpartij dan ook nog eens in een onverzekerde auto, dan is dit nog eens extra naar. Want u kunt de letselschade meestal niet verhalen op de bestuurder van het voertuig of de eigenaar hiervan. Deze bieden meestal geen verhaal. U zou dan met uw letselschade blijven zitten.

In Nederland geldt een wettelijke verplichting om een auto te verzekeren. Deze verplichting is er nu juist voor het geval iemand letsel aan een aanrijding overhoudt door toedoen van een ander. Wat zijn dan de opties als u aangereden wordt door een onverzekerde auto?

Hieronder bespreken wij wat u kunt doen als u aangereden bent door een onverzekerde auto:

 • een claim indienen bij uw svi- verzekering
 • letselschade claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer

Aangereden door een onverzekerde auto en de svi verzekering

In Nederland hebben wij dus verplicht een autoverzekering tegen aansprakelijkheid. Deze biedt bescherming als u iemand aangereden heeft. Maar als u zelf ook gewond bent geraakt bij een ongeluk en u kunt de tegenpartij niet aansprakelijk stellen, dan blijft u in beginsel zitten met uw letselschade. Dit is anders als u een schade inzittendenverzekering heeft afgesloten, afgekort svi- verzekering.

Op grond van een svi- verzekering kunt u te allen tijde een schadeclaim indienen. De toedracht doet hierbij niet ter zake. Dus ook niet als u aangereden bent door een onverzekerde auto. De schade inzittende verzekering betaalt dan alle schade, zowel van de bestuurder als alle ander passagiers in de auto.

Bij een aanrijding met een onverzekerde auto kunt u dus altijd een letselschade claim indienen bij de svi- verzekering. Heeft u deze verzekering niet? Dan kunt u ook schadevergoeding eisen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Onverzekerde auto en het Waarborgfonds

Het Waarborgfonds is een door de wet in het leven geroepen organisatie die zich bezighoudt met het vergoeden van schade als u geen tegenpartij aansprakelijk stellen kunt. Dit is het geval indien:

 • de veroorzaker van een ongeval is doorgereden na een aanrijding
 • u aangereden bent door een onverzekerd motorvoertuig
 • indien de auto die u aangereden heeft gestolen blijkt te zijn

Om een letselschade vergoeding te kunnen eisen, dient u het ongeval met de onverzekerde auto tijdig te melden bij het Waarborgfonds. De termijn hiervoor is 3 jaar na het ongeval. U zult echter begrijpen dat hoe eerder uw het ongeval met de onverzekerde auto meldt, hoe eenvoudiger het wordt om succesvol uw schade te verhalen. Daarnaast is een eis dat u aangifte doet van de aanrijding. Let op, dit dient te gebeuren binnen 14 dagen na het auto ongeluk.

Uiteraard kunt u niet zomaar een claim bij het Waarborgfonds Motorverkeer indienen. U moet wel bewijzen dat u aangereden bent door een onverzekerde auto. Probeer de tegenpartij daarom zover te krijgen om een schadeformulier in te vullen. Wordt dit geweigerd? Zorg er dan voor dat u getuigen heeft die kunnen verklaren dat u aangereden bent en de tegenpartij schuldig is bij de aanrijding.

 Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor verkeersslachtoffers. Wij helpen jaarlijks meer dan 100 slachtoffers van een auto ongeluk, fietsongeluk en aangereden voetgangers. Met meer dan 10 bezoeklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt. Maar voor het geven van een gratis letselschade advies of voor een kosteloze intake komen onze letselschade advocaten ook gewoon bij u thuis.

Wilt u ook gratis hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij het verhalen van letselschade? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen u graag en zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Bel voor gratis hulp bij letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op, ook in de avond of in het weekend.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wist u dat onze letselschade specialisten u altijd gratis kunnen helpen bij letselschade? In de wet is namelijk opgenomen dat u recht op gratis juridische bijstand heeft als u schade lijdt door toedoen van een ander. Wij helpen u dan ook altijd volledig kosteloos bij letselschade als gevolg van een ongeval.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Mensen lezen ook:

💰welke letselschade bedragen worden vergoed

🚲 fietsongeluk

🚶‍♀️voetganger aangereden

🏍️scooter ongeluk

🏢 letselschade bureau

👨‍⚖️letselschade advocaat Groningen

🐕hondenbeet

🐎val van paard

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar