Laat onze letselschade advocaten de letselschade verhalen!
Heeft u een gebroken voet aan een ongeval overgehouden?

Een gebroken voet door een ongeval, kan ik schadevergoeding claimen?

U heeft een gebroken voet aan een aanrijding of arbeidsongeval overgehouden. Dit letsel kan voor tijdelijk, maar ook blijvend letsel zorgen met alle schadelijke gevolgen van dien. Maar hoe ziet een gebroken voet eruit en hoe weet je of je voet gebroken is? Wat zijn de behandelingen van een gebroken voet en kun je de schade verhalen die je lijdt als gevolg van een gebroken voet? U lees het allemaal in deze bijdrage.

Lijdt u schade door een gebroken voet? U kunt dan gratis gebruik maken van onze kennis op het gebied van letselschade claimen. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Ik heb een gebroken voet, wat nu?

Een gebroken voet is naar letsel en kan ook tot blijvende klachten en beperkingen leiden. Daarom is het goed om je zo snel mogelijk te laten behandelen door een arts. Loop dus nooit door met een gebroken been.

Is je pijnlijk, blauw en gezwollen? Dit kun je zelf doen:

 • leg het gebroken been omhoog
 • leg bij een zwelling ijs op het been
 • ga altijd naar een arts, deze kan onderzoeken of het om een gebroken been gaat
 • loop niet op het aangedane been
 • gebruik een kruk als uw deze voorhanden hebt.

Bij een gebroken been is het van belang dat u zo spoedig mogelijk naar het ziekenhuis gaat, zij kunnen u dan direct behandelen.

Is mijn voet gebroken of gekneusd?

De symptomen van een gebroken been zijn niet wezenlijk anders dan bij een gekneusd been. De symptomen van een gebroken been zijn:

 • er is direct voorafgaande aan het letsel een ongeval geweest
 • direct na de val of aanrijding voelt u direct een felle pijn
 • stappen zetten en op de voet lopen is pijnlijk en niet (goed) mogelijk
 • de voet is gezwollen

Zijn 1 of meerdere van voornoemde factoren aanwezig? Dan is er waarschijnlijk sprake van een gebroken voet en is het noodzakelijk dat u zo snel mogelijk naar ziekenhuis gaat voor behandeling van de gebroken voet. Op een röntgenfoto of ander radiologisch onderzoek zal dan duidelijk worden of er sprake is van een gekneusde voet of een gebroken voet.

Hoe weet je of je voet gebroken is?

Je weet of je voet gebroken is door te kijken of 1 of meer van de symptomen hiervoor aan de orde zijn. Is dit zo, dan zul je direct naar een arts moeten voor verder onderzoek. Deze zal door middel van radiologisch onderzoek vaststellen of de voet gebroken is.

Revalidatie na een gebroken voet

Is komen vast te staan dat de voet gebroken is? Dan zijn er een aantal opties voor behandeling. Deze behandeling hangt af van de breuk. Is er sprake van een breuk van een middenvoetsbeentje? Deze kunnen in veel gevallen zonder operatie behandeld worden. Dit wordt een conservatieve behandeling genoemd. Soms is echter een operatie nodig, bijvoorbeeld bij veel pijn.

Bij gebroken tenen is de behandeling weer anders. Vaak kunnen deze door middel van tape en stevige schoenen behandeld worden. Dit is anders bij de grote teen. Hier is gips nodig omdat deze teen tijdens het afwikkelen bij het lopen wordt belast. Dit geldt ook voor een breuk in de voetwortelbeentjes waarbij de voet ook enige tijd niet belast mag worden. Tenslotte is bij een breuk in het sprongbeen of hielbeen de kans aanwezig dat er toch geopereerd zal moeten worden. Uw medisch specialist zal deze afweging samen met u maken.

Letselschade als gevolg van een gebroken voet

Een gebroken voet kan voor tijdelijk letsel zorgen, maar ook leiden tot blijvend letsel. In beide gevallen kan er sprake zijn van schade als gevolg van het letsel. Deze schade wordt letselschade genoemd. De aansprakelijke partij dient voor deze schade op te komen.

Is uw voet gebroken als gevolg van een aanrijding? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen als deze schuldig bij de aanrijding is. Daarnaast zijn er de schuldloze derde regeling en de svi verzekering waarop een beroep gedaan kan worden.

Op werkgevers rust een zorgplicht. Dit houdt in dat een werkgever ervoor moet zorgen dat zijn medewerkers veilig kunnen werken. Wordt niet voldaan aan deze zorgplicht of raakt u gewond door een fout van een collega? Dan dient in de regel de werkgever op te komen voor uw letselschade en dit geldt ook bij letselschade door een verkeersongeval onder werktijd.

Gratis rechtsbijstand bij een gebroken voet

Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeval en heeft u hierbij uw voet gebroken? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op de button en 1 van onze letselschade advocaten neemt vandaag nog contact met u op.

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar