Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u!
Wilt u schade verhalen op de tegenpartij na een ongeluk?

Schade verhalen op de tegenpartij na een ongeluk

Als u schade lijdt na een ongeluk, dan is het vanzelfsprekend dat u uw schade wilt verhalen op de tegenpartij. Schade verhalen na een ongeluk is echter niet eenvoudig. En na een ongeluk heeft u ook wel iets anders aan uw hoofd dan bezig te zijn met uw schadevergoeding eisen. Het is dan fijn als je dit kunt overlaten aan een ervaren letselschade specialist.

Onze letselschade advocaten helpen u graag uw schade te verhalen op de tegenpartij. Wij regelen alles voor u, van het schrijven van de aansprakelijkheidsbrief tot het onderhandelen over de hoogte van uw schadevergoeding. En wist u dat wij u altijd gratis bijstaan? Hoe dit kan leest u hier!

Wilt u na een ongeluk uw schade verhalen op de tegenpartij? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag!

Schade verhalen op de tegenpartij, hoe doe je dat?

Bij schade verhalen op de tegenpartij komt nogal wat kijken. Want wie moet je aansprakelijk stellen en hoe doe je dat. En als de aansprakelijkheid erkend is, welke letselschade bedragen kun je claimen en hoe stel je de hoogte van de schadevergoeding vast? Allemaal vragen die spelen als u uw schade verhalen wilt op de tegenpartij.

Voordat je de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen voor schade, dien je eerst te bewijzen dat deze schuld heeft aan het ongeval en aansprakelijk is voor de schade. De bewijslast hiervan ligt namelijk bij het letselschade slachtoffer. Bent u aangereden, gebeten door een hond of slachtoffer van een bedrijfsongeval? Volg dan deze tips op, u weet dan zeker dat u sterkt staat bij een letselschadeclaim:

  • vul altijd een schadeformulier in
  • vraag een tegenpartij om zijn persoonsgegevens en verzekeringsgegevens
  • vraag getuigen van het ongeluk om gegevens of een verklaring
  • probeer foto’s van de plaats van het ongeval te maken
  • laat u direct onder medische behandeling stellen
  • bel bij onraad ter plaatse de politie zodat ze een onderzoek kunnen instellen
  • raadpleeg een letselschade advocaat en vraag een letselschade advies

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Staat vast wie aansprakelijk is na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat onder andere wat er gebeurd is, waarom u vindt dat de tegenpartij aansprakelijk is en welke schade u wilt verhalen op de tegenpartij.

Ten slotte wordt in de aansprakelijkheidsbrief de verjaring gestuit en wordt verzocht om een erkenning van de aansprakelijkheid.

Letselschade verhalen op de tegenpartij

Is de aansprakelijkheid op basis van de aansprakelijkheidsbrief erkend, dan kunt u letselschade claimen. Alle letselschade bedragen moeten dan ik kaart gebracht worden op een schadestaat. Samen met uw letselschade advocaat onderzoekt u welke schadeposten u heeft als gevolg van het u overkomen ongeluk. Dit kunnen zijn:

  • schade in het inkomen omdat u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt geraakt ben door het ongeluk
  • kosten voor de fysiotherapeut, het eigen risico en eigen bijdragen voor zorg of hulpmiddelen
  • gemaakte en nog te maken reiskosten
  • een hulp in het huishouden
  • mantelzorg
  • kinderopvang omdat u naar het ziekenhuis moet of rust moet houden
  • kosten voor verzorging thuis
  • een vergoeding voor de kosten die u tijdens een ziekenhuisopname heeft gemaakt
  • reparatiekosten van uw telefoon of vervangingskosten van kleding
  • smartengeld

Lees hier wat smartengeld is en hoe wij uw smartengeld berekenen

Schade verhalen op onbekende tegenpartij

Vaak is de tegenpartij bij een ongeluk direct duidelijk. Zo is bij een aanrijding van achteren het achterste voertuig schuldig aan de aanrijding. Bij een bedrijfsongeval is dit de werkgever op grond van de zorgplicht van de werkgever en bij een hondenbeet de hondenbezitter. Soms echter is er sprake van een onbekende tegenpartij. Dit doet zich met name voor bij doorrijden na een aanrijding.

Bij doorrijden na een verkeersongeluk kunt u geen schade verhalen op de tegenpartij, Maar gelukkig kunt u in dit geval toch een schadevergoeding claimen en wel op:

De svi verzekering

Voor aansprakelijkheid in het verkeer ben je verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een SVI verzekering is geen verplichte verzekering, maar deze kun je vrijwillig afsluiten. Steeds meer mensen doen dit ook. Het is een relatief goedkope verzekering en de bestuurders en passagiers kunnen er aanspraak op maken.

Het voordeel van de svi verzekering is dat het voor het recht op schadevergoeding er niet toe doet wie schuldig is aan de aanrijding. Alleen al het feit dat u betrokken bij een aanrijding bent is genoeg voor een schadevergoeding. Daarbij wordt dan ook nog eens de werkelijke schade vergoed, inclusief het smartengeld

Het Waarborgfonds Motorverkeer

Op het Waarborgfonds motorverkeer kan een beroep worden gedaan in de volgende gevallen:

  • doorrijden na een ongeluk
  • een aanrijding met een onverzekerd motorvoertuig

Het Waarborgfonds is een fonds opgericht door alle Nederlandse autoverzekeraars. Dit fonds heeft een wettelijke basis. U kunt er altijd een beroep op doen, maar een schadevergoeding eisen bij het Waarborgfonds Motorverkeer is wel aan een aantal voorwaarden verbonden:

  • de schade moet door een motorvoertuig zijn veroorzaakt
  • bij doorrijden na een aanrijding moet er binnen 14 dagen aangifte bij de politie zijn gedaan
  • er mag geen andere verzekering zijn waar u met uw schade terecht kan.

Vragen beantwoord door onze letselschade advocaten

Onze letselschade advocaten krijgen dagelijks veel vragen. Hieronder leest u het antwoord op 3 veel gestelde vragen aan onze letselschade experts.

Wie is aansprakelijk bij schade?

Wie aansprakelijk is bij schade hangt af van het soort ongeluk. Bij een auto- ongeluk zijn er 3 partijen aansprakelijk bij schade:

  • de WAM verzekeraar
  • persoon die de auto bestuurde
  • eigenaar van de auto

Bijzonder is het geval dat een fietser aangereden wordt door een auto. In dat geval is de automobilist altijd schuldig aan het ongeluk. Ook als de fietser zelf de aanrijding veroorzaakt. Dit is een bijzondere regeling welke te vinden is in art. 185 wvw.

In het geval u betrokken bent geraakt bij een ongeluk op het werk, dan is de werkgever op grond van werkgeversaansprakelijkheid bijna altijd aansprakelijk. Bij een hondenbeet is dit de hondenbezitter op grond van de aansprakelijkheid voor dieren.

Wat is immateriële schade?

Bij schade verhalen op de tegenpartij zijn er 2 soorten schades, materiële letselschade bedragen en immateriële schade. Waar materiële schade op geld waardeerbaar is, bij immateriële schade is dit niet het geval. Immateriële schade is de schade die u lijdt omdat u pijn heeft door een breuk of nekpijn bij een whiplash. Daarnaast is het een schadevergoeding voor angstklachten en ontsierende littekens.

Hebben jullie ook een letselschade advocaat in Rotterdam?

Ja! Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met meer dan 10 locaties door heel Nederland. En onze letselschade advocaten komen overal. Dus voor een letselschade advocaat Rotterdam kunt u ook bij ons terecht. Net als voor een letselschade advocaat Den Haag of ik welke plaats van ook!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar