Wij verhalen uw schade kosteloos op basis van de wet!
Bent u slachtoffer van een bijtincident?

Letselschade door een scootmobiel ongeluk

U bent betrokken geraakt bij een scootmobiel ongeluk en hierbij heeft u verwondingen of klachten overgehouden. Als u door de botsing schade lijdt, dan wordt deze schade letselschade genoemd. Deze letselschade kunt u claimen als het letsel u door een ander is toegebracht. Bijvoorbeeld omdat u van achteren aangereden bent. Of omdat u op een voorrangsweg of rotonde ten onrechte geen voorrang kreeg.

Bij letselschade door een scootmobiel ongeluk wordt u gratis door onze letselschade advocaten geholpen. Wij onderzoeken wie aansprakelijk is bij de aanrijding, gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen en verhalen uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Lijdt u letsel door een scootmobiel ongeluk en wilt u gratis hulp van een erkende, ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos! Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor gratis hulp bij letselschade door onze letselschade specialisten.

Letselschade door een scootmobiel ongeluk

U kunt bij een scootmobiel ongeluk allerlei letsel oplopen. Het kan gaan om schrammen of nekklachten tot aan een tibia plateaufractuur (gebroken knie) of zelfs ander ernstig letsel tot gevolg. Door dit letsel kunt u klachten en beperkingen ervaren. Bijvoorbeeld in uw huishouden of op het werk. Dan is er vervangende hulp nodig van een familielid of vriend. Of misschien schakelt u wel een deskundige schoonmaakster in.

Niet alleen zorgt het letsel voor klachten en beperkingen, maar het brengt ook kosten met zich mee. Denk daarbij aan medische kosten zoals het eigen risico, maar ook aan kosten voor hulp van een fysiotherapeut of psycholoog bij psychisch letsel als een PTSS.

Letselschade na een scootmobiel ongeluk kan enorm oplopen. Daarom is het verstandig om een letselschade jurist of letselschade advocaat in te schakelen als belangenbehartiger om uw letselschade te claimen. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u hier gratis bij.

Wat te doen na een scootmobiel ongeluk?

Is u een scootmobiel ongeluk overkomen, dan is het in beginsel aan u om te bewijzen wie schuldig is bij een aanrijding. Soms is dit snel duidelijk, bijvoorbeeld na een kop-staart botsing. Maar er kan ook discussie over de toedracht van een ongeluk ontstaan. Daarom is het volgende van belang:

 • vul een schadeformulier in
 • teken het schade-aanrijdingsformulier
 • laat ook de tegenpartij het aanrijdingsformulier tekenen
 • maak foto’s van de schade aan de scootmobiel
 • vraag getuigen om een verklaring af te leggen
 • ga met uw letsel naar een arts, zeker bij whiplash klachten is dit belangrijk
 • schakel uw letselschade advocaat van ons kantoor in

Op deze manier doet u er alles aan om te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding en kunnen wij voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Welke letselschade kan ik claimen na een scootmobiel ongeluk?

Bij letselschade wordt onderscheid gemaakt in veel soorten letselschade bedragen. Dit komt omdat er ook diverse gevolgen zijn bij een scootmobiel ongeval:

 • emotionele gevolgen
 • lichamelijke gevolgen

Zowel de emotionele gevolgen als de lichamelijke gevolgen van een scooter ongeval brengt letselschade met zich mee. U kunt hiervoor een schadevergoeding eisen. De volgende letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking:

 • vergoeding van medische kosten als het eigen risico
 • vervoerskosten
 • gemis aan inkomen door arbeidsongeschiktheid
 • hulp in het huishouden
 • kosten die gepaard gaan met een ziekenhuisopname
 • kluswerkzaamheden omdat u dit door het ongeluk niet meer kan
 • een compensatie voor pijn en lijden door het ongeluk met de scootmobiel

Een compensatie voor pijn en lijden wordt ook wel smartengeld genoemd. U leest hier alles over smartengeld.

Wilt u een compensatie voor de schade die u door een ongeluk met de scootmobiel lijdt? Bel of mail onze letselschade advocaten voor een gratis letselschade advies of het verhalen van uw letselschade na een aanrijding.

Wie is aansprakelijk bij een scootmobiel ongeluk?

Een scootmobiel is een motovoertuig en hiervoor gelden de algemene aansprakelijkheidsregels. Deze vinden wij in diverse wetsartikelen. De belangrijkste zijn:

 • artikel 6:162 BW. Hierin staat dat de persoon die een fout maakt gehouden is de schade van de benadeelde te betalen
 • artikel 5 Wegenverkeerswet. In dit artikel staat dat niemand zich dusdanig op de wet mag begeven dat er gevaar voor ongelukken ontstaan
 • het reglement verkeerregels en verkeerstekens. In artikel 19 van dit reglement staat dat je voldoende afstand op de voorganger moet houden

Contact met uw letselschade advocaat in Den Haag

Wilt u na een motorongeluk in Den Haag gratis uw letselschade laten verhalen? Neem dan contact met onze letselschade advocaten in Den Haag op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij het verhalen van uw letselschade.

Bel voor gratis rechtshulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in, onze letselschade specialisten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade.

 

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar