Laat uw afkoopvoorstel gratis door ons controleren!
Heeft u een voorstel afkoop letselschade ontvangen?

Voorstel afkoop letselschade? Vraag om advies!

Er is u een ongeluk overkomen door toedoen van een ander en u heeft van de verzekeraar een voorstel tot afkoop letselschade ontvangen. Wellicht is dit regelingsvoorstel tot stand gekomen door bemiddeling van uw letselschade behandelaar. Maar letselschade juristen van een verzekeraar doen ook vaak direct naar letselschade slachtoffers voorstellen tot afkoop van letselschade. Dit brengt grote risico’s met zich mee.

Het is goed om te weten dat u recht heeft op gratis rechtsbijstand bij letselschade. Dit recht is zelfs in de wet verankerd! Neem daarom nooit genoegen met een voorstel tot afkoop van letselschade door de verzekeraar. Vraag in plaats daarvan altijd advies in ven een letselschade advocaat, dan weet u zeker dat u een maximale schadevergoeding ontvangt. Ook loopt u dan geen risico op extra schade in de toekomst.

Wilt u zich na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet gratis laten vertegenwoordigen door een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij zijn altijd in de buurt met 15 bezoeklocaties, maar komen gewoon bij u thuis voor een uitgebreide intake!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op voor een gratis letselschade advies en het kosteloos verhalen van uw letselschade na een ongeval.

Ik heb een voorstel afkoop letselschade ontvangen, wat nu?

Verzekeraars hebben de verplichting om een slachtoffer van een ongeluk te wijzen op het recht op gratis rechtsbijstand door een letselschade specialist. Dit kan een letselschade bureau zijn, maar ook een letselschade jurist of letselschade advocaat. Helaas zien wij in de praktijk dat mensen hier niet of te laat op gewezen worden. Ten onrechte! Een letselschade jurist van een verzekeraar heeft immers meer kennis in huis en heeft een tegenstrijdig belang.

Doet een letselschade behandelaar van een verzekeraar u rechtstreeks een voorstel tot afkoop van uw letselschade? Ga hier dan nooit mee akkoord! In de wet is opgenomen dat u na een aanrijding, hondenbeet of arbeidsongeval recht heeft op gratis rechtsbijstand. De bedoeling hiervan is dat u dan een belangenbehartiger heeft die ervoor zorgt dat u een eerlijke schadevergoeding ontvangt. Maar ook zorgt een letselschade advocaat van ons kantoor dat er gekeken wordt naar risico’s voor de toekomst. Want hierdoor kan er toekomstige letselschade ontstaan.

Heeft u een voorstel afkoop letselschade ontvangen? Vraag ons dan altijd om advies. Wij bestuderen de regeling en gaan eventueel voor u in verweer tegen de hoogte van de schadevergoeding. Met ons weet u zeker dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button en wij komen direct voor u in actie!

Wat is een slotbetaling letselschade?

Na een ongeluk waarvoor een ander aansprakelijk is, kunt u schadevergoeding eisen. Deze genoegdoening dient ter compensatie van de kosten en schade die u gemaakt heeft. Deze schade start eigenlijk op het moment dat u de aanrijding, hondenbeet of het arbeidsongeval is overkomen. Daarom regelt uw letselschade expert direct een voorschot op uw letselschade. Hiermee zijn de eerste kosten na een ongeluk vergoed en is het misgelopen salaris voor de komende tijd gecompenseerd.

Letselschade berekenen gebeurt door middel van een schadestaat. Hierop staan alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Gedurende uw letselschade dossier worden alle gemaakte kosten en geleden schade op de schadestaat opgenomen. Welke soorten schadeposten dit kunnen zijn vindt u later op deze pagina. Is de schade zo hoog opgelopen dat het voorschot op uw letselschade niet meer voldoen, dan wordt er een aanvullend voorschot overgemaakt.

Op een gegeven moment is er de medisch adviseur noemt “medische eindsituatie” bereikt. Dit betekent dat uw letsel uitbehandeld is. Soms betekent dit dat uw klachten en beperkingen als whiplash klachten geweken zijn. Vaak is dit helaas niet het geval en ontstaan er restklachten. Deze kunnen voor toekomstige schade lijden. Denk aan medische kosten voor een fysiotherapeut of kosten van een personal trainer bij nekklachten. Maar er kan ook sprake zijn van niet meer kunnen werken door een ongeluk. Er ontstaat dan toekomstige loonschade of inkomensschade van een ondernemer.

Slotbetaling letselschade berekenen

De slotbetaling letselschade bestaat uit deze extra schade of toekomstige schade. De berekening van de slotbetaling is als volgt

Totale letselschade vergoeding  -/-  de verstrekte voorschotten

Deze slotbetaling wordt vervolgens bij de letselschadeverzekeraar van de tegenpartij in rekening gebracht. Dit levert nogal eens discussie met de verzekeraar op. Uw letselschade advocaat van ons kantoor gaat deze discussie voor u aan en zorgt ervoor dat uw letselschade maximaal vergoed wordt.

Waaruit bestaat een slotbetaling letselschade?

U heeft dus aan het einde van uw letselschadezaak recht op een slotbetaling van uw letselschade. Deze bestaat uit veel soorten letselschade. Is er een medische eindsituatie, dan kunnen wij ook voor u het smartengeld berekenen.

Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 • loonschade of inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
 • studievertraging
 • pensioenschade
 • medische kosten als het eigen risico van de zorgverzekeraar
 • hulp in het huishouden
 • (extra) kinderopvang
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • reparatiekosten en vervangingskosten van een fiets, telefoon enz,
 • reiskosten
 • honden uitlaat service

Naast al deze materiële letselschade bedragen is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld berekenen gebeurt door de smartengeldgids. Klik op de links voor meer informatie over smartengeld.

Met al deze schadeposten dient dus ook bij een voorstel afkoop van uw letselschadezaak rekening gehouden te worden.

Wie zijn Brugman Letselschade Advocaten?

Brugman Letselschade Advocaten is het grootste en enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor van Nederland. Het kantoor bestaat inmiddels bijna 15 jaar. Iedere dag weer helpen onze 10 letselschade advocaten slachtoffers van een auto ongeluk, fietsongeluk of ongeluk op het werk. Maar ook na een hondenbeet kunt u altijd bij ons terecht.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak, daarom heeft u altijd een vaste letselschade advocaat die u van het begin van uw letselschade zaak tot het einde van het letselschade dossier helpt. Deze advocaat bespreekt altijd in een persoonlijk gesprek wat u is overkomen en welke stappen in uw letselschadezaak genomen moeten worden. Hij of zij gaat u letselschade berekenen waarbij wij ook uw smartengeld berekenen.

Is er sprake van blijvend letsel of aanhoudende klachten? Dan schakelen wij onze eigen medisch adviseur in. Samen met uw letselschade behandelaar inventariseert de medisch adviseur welke behandeling voor u het beste is en worden uw klachten en beperkingen in kaart gebracht. Zo kunnen wij voor u bepalen op welke letselschade bedragen u recht heeft.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook letselschade claimen en ons het voorstel afkoop letselschade laten beoordelen? Dit doen wij graag voor u. Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Letselschade specialist Lisa van Diepen

Lisa van Diepen is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade als gevolg van een auto ongeluk, fiets ongeluk en bedrijfsongevallen.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar