Laat onze letselschade advocaten de letselschade verhalen!
Heeft u een gebroken pols aan een ongeval overgehouden?

Letselschade claimen bij een gebroken pols

Een gebroken pols is ernstig letsel waaraan u vaak lang klachten en beperkingen over kunt houden. De juiste behandeling is noodzakelijk om het polsletsel te herstellen. Een gebroken pols kan tot tijdelijke of zelfs blijvende klachten en beperkingen leiden. Dan is het goed om te weten dat u in veel gevallen recht op schadevergoeding heeft. Polsletsel kan immers voor schade zorgen, zoals door arbeidsongeschiktheid of omdat u uw taken thuis niet meer kunt uitvoeren.

Op deze pagina leest u wat te doen bij een gebroken pols, welke behandelingen er zijn bij polsletsel, maar ook wat u kunt doen om een letselschadevergoeding te kunnen eisen en met welke letselschade bedragen wij rekening houden als wij uw letselschade berekenen.

Wilt u ook gratis uw letselschade laten claimen na een gebroken pols? Meer dan 100 letselschadeslachtoffers gingen u voor! Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of mail onze letselschade advocaten. Onze juridische hulp is voor u altijd kosteloos!

Hoe weet je of je pols is gebroken?

U heeft aan een ongeluk polsletsel overgehouden. Het kan dan gaan om een gebroken pols, maar ook om een kneuzing of hematoom. Maar hoe weet je nu of er sprake is van een gebroken pols? Met andere woorden, wat zijn nu bij een gebroken pols symptomen.

Hieronder treft u de bij een gebroken pols meest voorkomende symptomen aan. Deze kunnen echter ook (deels) voorkomen bij een gekneusde pols. Ga daarom bij een symptomen van een gebroken pols altijd naar een arts en laat uw pols onderzoeken. Zo weet u zeker wat er aan de hand is en welke behandeling noodzakelijk is.

Dit zijn de meest voorkomende symptomen van een gebroken pols:

 • de pols is dik en rood
 • er is pijn in de pols en onderarm
 • het is niet goed mogelijk om de arm, hand en pols te bewegen
 • uw pols staat niet in de gebruikelijke stand

Is er bij u sprake van 1 of meer van deze symptomen? Dan is de kans aanwezig dat er sprake is van een gebroken pols en is het belangrijk direct naar een arts te gaan om u aan het letsel van de pols te laten behandelen.

Is mijn pols gebroken of gekneusd?

Een gebroken pols en een gekneusde pols hebben eigenlijk dezelfde symptomen. Beiden ontstaan ook vaak door een ongeluk. In het geval van een gekneusde pols zijn de gewrichtsbanden van de pols dermate uitgerekt dat er scheuren in de banden ontstaan. Dit kan pijn veroorzaken, roodheid en een dikke pols. Bij een gebroken pols zijn er botten in de pols gebroken en heb je dus wezenlijk ander letsel. Het probleem is echter dat het verschil met het blote ook niet direct zichtbaar is. De symptomen van een gebroken pols zijn immers niet wezenlijk anders dan bij een gekneusde pols. Maar hoe weet je nu of je pols gebroken of gekneusd is?

Of een pols gebroken of gekneusd is weet je het beste door het maken van radiologische beelden. Daarom is het verstandig om bij polsletsel altijd naar het ziekenhuis of de huisarts te gaan en het letsel te laten beoordelen.

Tips bij een gebroken pols

Heeft u een gebroken pols? Dit zijn een aantal tips bij een gebroken pols. Ten eerste is het belangrijk om met polsletsel altijd naar een arts te gaan. Zorg dat er een foto gemaakt wordt zodat kan worden vastgesteld of er sprake is van een gebroken pols. Is dit het geval? Dan volgen hier meer tips:

 • u moet rechtop slapen
 • de eerste 6 weken mag u geen kracht zetten met de pols. Bewegen is wel toegestaan
 • doe in overleg met de arts wat oefeningen, ga dit alleen nooit uit uzelf doen maar altijd in overleg met een arts
 • is de gebroken pols het gevolg van een ongeval? Schakel dan een letselschade advocaat in en laat u adviseren over een eventuele letselschade claim.

Behandelingen gebroken pols

De behandeling van een polsbreuk hangt af van de vraag of er sprake is van een stabiele of instabiele breuk. De behandeling bij een stabiele breuk bestaat uit een gipsbehandeling of een brace welke u tussen de 1 en 4 weken moet dragen.

Is er een kans dat de breukdelen gaan verschuiven? Dan wordt gesproken van een mogelijk instabiele breuk. Deze delen worden door de arts teruggezet en hierop volgt een gipsbehandeling of een operatie. Na circa 1 week volgt er een controle van de pols.

Klachten en beperkingen polsbreuk

Direct na de polsbreuk ontstaat er pijn en wordt de pols dik. Vaak is er een restloos herstel, maar een gebroken pols kan ook voor blijvende klachten en beperkingen zorgen. Bijvoorbeeld op het gebied van werk of in uw privé leven, bijvoorbeeld omdat u huishoudelijke taken of uw hobby niet meer kunt verrichten.

In de toekomst kan er ook nog letsel ontstaan. Door een gebroken pols kan er namelijk eerder dan gebruikelijk artrose ontstaan. Hierdoor kunnen klachten ontstaan of erger worden met alle schadelijke gevolgen van dien.

Letselschade claimen na een gebroken pols

Is uw pols gebroken als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of een bedrijfsongeval? Dan kunt u hiervoor de aansprakelijke persoon aansprakelijk stellen. Bijvoorbeeld de persoon die een aanrijding van achteren veroorzaakt heeft. Werkgevers zijn daarnaast bijna altijd aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval op basis van de zware zorgplicht die er op werkgevers rust.

Wist u dat u bij aansprakelijkheid van een derde ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat heeft? Dit is in artikel 6:96 BW bepaald. Een letselschade advocaat kan veel voor u doen om ervoor te zorgen dat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft:

 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • een voorschot op de letselschadevergoeding regelen
 • uw letselschade berekenen
 • het smartengeld berekenen
 • discussies voeren met de letselschade verzekeraar
 • zorgen dat uw letselschade volledig verhaald wordt

Wilt u net als alle slachtoffers van letselschade gratis hulp van een letselschade advocaat? Neem dan contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor. U vindt ons door heel Nederland en met meer dan 15 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt. Liever een intakegesprek of letselschade advies bij u thuis? Geen probleem, wij komen gewoon bij u thuis om u te helpen bij het verhalen van letselschade, waar in Nederland u ook woont!

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar