Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Wilt u een letselschadevergoeding aanvragen na een ongeval?

Schadevergoeding aanvragen na een ongeval

Niet iedereen let even goed op in het verkeer en soms gaat het mis op het werk met een bedrijfsongeval tot gevolg. Indien u letsel oploopt door toedoen van een ander, dan kunt u een letselschade vergoeding aanvragen. Want na een ongeluk kunt u hoge schade lijden. Denk aan arbeidsongeschiktheid, medische kosten of het inschakelen van een een huishoudelijke hulp.

Een schadevergoeding aanvragen kunt u ook overlaten aan een belangenbehartiger. Is u het letsel aangedaan door een fout van een derde, dan kunt gratis een letselschade advocaat inschakelen. Ons advocatenkantoor helpt u graag. Dit doen wij altijd 100% kosteloos. Bel voor gratis rechtsbijstand bij uw aanvraag om schadevergoeding 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Schadevergoeding aanvragen bij letsel

Schadevergoeding aanvragen kan met name bij een aanrijding, een arbeidsongeval of een hondenbeet. Zo is er altijd recht op smartengeld, ook bij licht letsel waarvoor de richtlijn licht letsel geldt. Maar vaak is er sprake van meer schade, zeker als het gevolg van een ongeluk arbeidsongeschiktheid is.

Op deze pagina gaan wij in op de volgende vragen:

 • hoe kun je schadevergoeding aanvragen?
 • waar kun je schadevergoeding aanvragen?
 • op welke schadevergoeding heb je recht?
 • wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Hoe kun je schadevergoeding aanvragen?

Als je gebeten door een hond bent of betrokken bent bij een aanrijding of ongeval op het werk, dan is de eerste stap bij aanvragen van schadevergoeding dat uw de tegenpartij aansprakelijk stelt. Dit doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat ten eerste wat algemene informatie als de naam van de tegenpartij en diens adresgegevens.

Ook wordt in een aansprakelijkheidsbrief de toedracht van de aanrijding besproken. Is er een schadeformulier, voeg dit dan bij de aansprakelijkstelling. Als een schade-aanrijdingsformulier namelijk door beide partijen ondertekend is, dan staat de inhoud hiervan en dus ook de toedracht van een ongeluk vast.

Tenslotte staan in een aansprakelijkstelling:

 • de rechtsgrond waarop de aansprakelijkstelling gebaseerd is, bijvoorbeeld een onrechtmatige daad om schending zorgplicht werkgever
 • een daadwerkelijke aansprakelijkstelling
 • het stuiten van de verjaring
 • overzicht schadeposten
 • verzoek om voorschot op de letselschadevergoeding

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor, dan stellen wij voor u de aansprakelijkstelling op. Ook onderhandelen wij met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding en wordt er gezorgd voor een maximale slotbetaling van uw schadevergoeding.

Waar kun je schadevergoeding aanvragen?

De schadeclaim wordt in het geval van een hondenbeet of bedrijfsongeval ingediend bij respectievelijk de eigenaar van de hond en de werkgever. Er geldt hier geen verplichte verzekering, maar met name werkgever blijken in de praktijk uitstekend verzekerd tegen aansprakelijkheid. Maar ook bij een hondenbezitter is er vaak een verzekeraar. letselschade door een hondenbeet valt namelijk onder gezinsaansprakelijkheidsverzekering.

Alleen bij een aanrijding tussen fietsers dien je ook rechtstreeks de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Wordt u echter aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan kan de letselschadeclaim bij de letselschadeverzekeraar ingediend worden. Dit is geregeld in de wet. Voor motorvoertuigen geldt namelijk een verplichte verzekering. Dit houdt in dat iedere auto, scooter of vrachtwagen moet zorgen voor een aansprakelijkheidsverzekering. Als gevolg van deze verzekerplicht kunt u direct bij de verzekeraar een schadevergoeding aanvragen.

Gelukkig hoeft u niet zelf aansprakelijk te stellen, maar doet ons letselschadeteam dit voor u. Ervaren en deskundige letselschade advocaten met ruime kennis over het letselschade recht.

Wij hielpen in 15 jaar tijd al meer dan 3000 verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval en hondenbeet. Wilt u ook gebruik maken van onze gratis rechtsbijstand bij letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en laat ons weten wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Op welke schadevergoeding heb ik recht?

Schadevergoeding is iets heel persoonlijks. De hoogte van schadevergoeding is dan ook afhankelijk van veel factoren, zoals de ernst van het letsel en de duur en gevolgen van letsel. Zo zal met name bij blijvend letsel en arbeidsongeschiktheid de schade hoger uitvallen dan gemiddeld. Maar ook de looptijd van de schade speelt een rol.

Een letselschadevergoeding bestaat ten eerste uit materiële schade. Dit zijn de kosten die gemaakt worden zoals het verplicht eigen risico, kosten gemaakt voor het reizen en kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Daarnaast zijn er schadeposten als loonschade, inkomensschade van een zelfstandig ondernemer en schade veroorzaakt door een studievertraging.

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht hebt? Laat dan uw letselschade berekenen door onze letselschade advocaten. Wij helpen graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten

Wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Een letselschade advocaat kan uw letselschade berekenen en verhalen op de tegenpartij. Maar een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor doet nog veel meer. Wij ontzorgen u volledig en gaan verder dan enkel schadevergoeding aanvragen:

 • de aansprakelijkheid wordt onderzocht
 • wij vragen schadevergoeding aan
 • er wordt na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op de letselschade geregeld
 • wij gaat uw letselschade berekenen door middel van een gespecificeerde schadestaat
 • indien nodig schakelen wij een medisch adviseur, arbeidsdeskundige en rekenkundige in
 • wij berekenen ook het smartengeld
 • de onderhandelingen met de tegenpartij worden gevoerd
 • uw letselschade advocaat zorgt voor een maximale schadevergoeding

Wilt u ook hulp bij het aanvragen van schadevergoeding? Doe dan een beroep op de gratis juridische hulp van onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar